Selecteer pagina

Mentaal sterk Dubbeldam zegeviert tegen Slikkerveer
Op een door de vele regenval loodzwaar veld schotelden derdeklassers Dubbeldam en Slikkerveer een boeiend en spectaculair duel voor dat in een nipte maar verdiende 3-2 zege voor de thuisploeg eindigde.
Slikkerveer staat te boek als de grote titelfavoriet. De club stopt eind dit seizoen met zondagvoetbal en stapt via de zogeheten horizontale regeling over naar het zondagvoetbal. Als de ploeg dit seizen kampioen wordt en zo promoveert naar de tweede klas, begint het ook in de zaterdag als tweedeklasser. Dubbeldam kent als een zaterdagtak maar is niet minder ambitieus. De formatie van trainer Ries Fok wil het na vele jaren weer eens gaan proberen op het niveau van de tweede klas. Hoewel de competitie nog pril is betekent de zege van vandaag wel een belangrijke stap in die richting.
Op basis van het eerste bedrijf (3-1) was de Dubbeldamse zege verdiend te noemen. Het koningskoppel Denis Geschiere en Jerry van Ingen (rechts op de foto) kende als vanouds een belangrijk bestanddeel in de terechte voorsprong bij rust. Al na negen minuten prikte Dennis Geschiere de openingstreffer binnen. Ook in de fase daarna presenteerde Dubbeldam zich als de betere ploeg al duurde het bijna een half uur eer dat werd beloond met een tweede treffer. Met Kevin Bosman als aangever tekende Jerry van Ingen de 2-0 aan. Slikkerveer kwam, verrassend snel terug o de wedstrijd. Twee minuten na Jerry’s treffer wist doelman Davey van Pelt met twee geweldige reddingen een tegentreffer te voorkomen maar moest na zijn optredens toch toezien hoe een derde keer ook voor hem te veel was:2-1.
Geen man overboord bij het mentaal sterke Dubbeldam dat nog voor de rust de marge terugbracht naar twee. Slikkerveer kende geen antwoord op een vereende actie van Dubbeldams koningskoppel. Met deze keer Dennis Geschiere als man van de assist en Jerry van Ingen as afmaker: 3-1.
Dat Slikkerveer in het tweede bedrijf op jacht ging naar de tweede aansluitingstreffer was voor Dubbeldam geen echte verrassing. De meeste serieuze pogingen van de bezoekers strandden steeds op een weer zeer nadrukkelijk aanwezige Davey van Pelt. Dubbeldam liet zich ondertussen niet onbetuigd met een op de counter loerend middenveld en het duo Dennis – Jerry als handenbinders voor de Slikkerveerse defensie die zich daardoor geen al te drieste aanvalsacties kon veroorloven.
Met wissels poogden de bezoekers een tweede treffer te forceren. Dat lukte pas in de 81ste minuut (3-2) waarna zich een oerspannende slotfase afspeelde. Daarin incasseerde Dubbeldams verdediger Stan van Pelt vlak voor tijd een gele kaart om, zoals de Vlamingen dat zou mooi uitdrukken, ‘de meubels te redden’. Hoe dan ook kwam Slikkerveer er niet meer door en kon Dubbeldam na het gelijke spel van vorige week de eerste seizoenzege bijschrijven en zich meteen in de kop van het klassement te nestelen.
*Komende zondag: Dubbeldam – Virtus.

Dubbeldam nog niet zorgenvrij

Door Fred van Dongen Dordrecht - Dubbeldam won vanmiddag de stadsderby met RCD (4-2). Beide ploegen wisten zich evenwel niet volledig zorgenvrij te spelen. RCD zakte op doelsaldo naar een rechtstreekse (twaalfde) degradatieplaats terwijl Dubbeldam op de negen plek...

Super belangrijke zege

Dordrecht - Met twee goals en een indirecte assist bezat Xander Staphorst (20) een vooraanstaand aandeel in Dubbeldams belangrijke zege. Zoals gewoonlijk bleef Xander na afloop bescheiden. ‘We doen ons best. Inderdaad een superbelangrijke overwinning. Nog wel in een...

Column dhr van Peenen

Soms vraag ik me echt af of de menselijke maat of kant helemaal uit het (amateur)voetbal is verdwenen. De gebeurtenissen afgelopen zaterdag voor en rond de wedstrijd tussen VVOG en ASWH hebben die mening eigenlijk alleen maar versterkt. Janus van Peenen 08-05-23,...

Warrige wedstrijd

Related Articles