Selecteer pagina

Meeuwenplaat ook te sterk voor Dubbeldam

Meeuwenplaat ook te sterk voor Dubbeldam

OKTOBER 9TH, 2017 JAN VAN DER HOR
Goed voetbalweer en veel publiek waren omstandigheden om de spelers van Meeuwenplaat en Dubbeldam extra te motiveren om goed voetbal op de kunstgrasmat te leggen.
Dubbeldam wil het verloren terrein – degradatie uit de 2e klasse – snel weer ongedaan maken en zij hadden evenals Meeuwenplaat 2 gespeeld 6 punten. Kreeg Meeuwenplaat vorige week bij BZC/Zuiderpark reeds binnen 2 minuten een tegengoal te verwerken en verlamde dit de ploeg, nu scoorde Meeuwenplaat binnen 2 minuten. Yoeri Rombouts werd vanaf de middellijn weggestuurd en kwam door zijn snelheid alleen nog de keeper tegen, die hij makkelijk passeerde en de 1-0 op het nieuwe scorebord liet noteren.
Dubbeldam zette ook aan, kwam tot enkele tegenaanvallen maar kon niet echt gevaarlijk worden. De Meeuwenplaat voorwaartsen waren een constante plaag voor de Dordtenaren. Dit resulteerde in de 20ste minuut in de 2-0 toen ook Norwin Tremus vrij voor doel werd gezet en keurig scoorde. Het spelbeeld leek gelijkwaardig want ook Dubbeldam had redelijk veel balbezit, alleen als de Meeuwen de bal hadden vlogen zij in sneltempo op het doel van Dubbeldam af. De 3-0 kwam na een half uur spelen toen Gregory Ott aan Yoeri Rombouts een goede kans gaf en de spits laat dergelijke kansen niet vaak aan zich voorbij gaan. Hierbij was ook de ruststand bereikt.
In de 2e helft eenzelfde spelbeeld met ook Dubbeldam vaak aan de bal doch echt gevaarlijk werd dit niet. De Hoogvlietse ploeg kwam al snel op een 4-0 stand door weer Yoeri Rombouts.
Na 66 minuten werd er zelfs een 5-0 stand genoteerd toen Gregory Ott na een goede combinatie een mooie actie ondernam, een speler passeerde en de uitgekomen keeper met een mooie lob
over de keeper in het doel schoot. Het leek nu echt prijsschieten te worden doch ook de Meeuwenplaters lieten zien niet altijd met scherp te kunnen schieten want enkele uitgespeelde acties
leidden niet tot doelpunten.
Dubbeldam profiteerde hiervan en in het laatste kwartier scoorden zij 2 x tegen en keeper Wesley de Vos kon dit niet waarderen maar moest het zich laten welgevallen. Al met al een uitstekende wedstrijd van de Hoogvlieters die de Dubbeldammers aan een debacle lieten ontsnappen maar zich nu bovenaan de ranglijst hebben genesteld. Meeuwenplaat kan aan de bak want er volgen nu 2 uitwedstrijden tegen het Schiedamse Kethel Spaland en OHVV uit Oudenhoorn.
Bron: www.voetbalrotterdam.nl