Selecteer pagina

Masterclass leidt tot simpelste zege van het seizoen

Masterclass leidt tot simpelste zege van het seizoen

Dubbeldam 3 is nog steeds op alle fronten actief dit seizoen. En dat is zo begin April toch wel heel frappant te noemen. Doorgaans storten wij als een kaartenhuis in elkaar na de winterstop. Meestal komt de klad er al in als het einde van het jaar nadert en zodra de temperatuur richting het vriespunt begint te dalen komt er eigenlijk weinig goeds meer uit handen van onze sterren. Maar dit is het anders. Heel anders. Slechts een verliespartij, toen ondergetekende er niet bij was. Ik wil geen verbanden insinueren maar een ieder met een vleugje voetbalverstand kan deze eindjes wel aan elkaar knopen.  Deze week stond er weer een lastige uitwedstrijd op het programma. VVR thuis. Uit hadden we de grootst mogelijke moeite met de fitte en gretige selectie van VVR 3. Waar wij ons met zijn alle VVR vooral om herinneren is de irritantste keeper van deze klasse. Grote klasse zo vervelend als hij is. Uit nam hij in ieder de hoofdrol op zich. We kwamen daar een kwartier voor tijd met 2-1 achter maar wisten dit op magische wijze nog om te buigen tot een 3-2 overwinning. De laatste treffer was een grote blunder van de keeper. Iets waar wij uiteraard niet om gelachen hebben… 

Wat er vandaag ook gebeurde er moest gewonnen worden want onze vrinden van JEKA 10 gaan deze competitie geen punten meer verspelen. Althans niet tegen andere ploegen dan natuurlijk.  Om niet verder achter te raken moet VVR vandaag opzij worden gezet. 

Helaas zijn er ook deze week weer een aantal mutaties die eventueel goed resultaat in de weg zouden kunnen zitten. 

Het grootste probleem is deze week niet een afwezigheid maar een aanwezigheid. Het is Nick toch gelukt om zich voorbij de douane te loodsen. “ Het was een fiks avontuur moet ik zeggen. “ aldus Nick. “ Ik ben zelfs nog gekidnapt uiteindelijk. Alleen de ontvoerders hadden de verkeerde te pakken. Toen ze losgeld eiste via de telefoon aan mijn familie hoorde de ontvoerders minuten lang daverend gelach aan de andere kant van de lijn en vervolgens werd er opgehangen” legt Nick uit.  “ Ik betaal nog geen 50 cent voor die idioot” waren de emotionele woorden van Cockie. Ook moeder Connie was niet van plan ook maar een cent uit te geven voor de vrijlating van de Bever. “ Was het nou Rory geweest dan had ik wel betaald. Die jongen is toch een stuk beter gelukt natuurlijk. “ waren de liefkozende woorden van mama Connie.  Al met al is dus alles op zijn pootjes terecht gekomen en was Ceta Bever alias Nicky Regelnicht weer gewoon present. 

Helaas waren er ook een aantal afwezigen. Althans helaas. In het geval van Stolk was niemand echt rouwig om zijn afwezigheid. Het begon de laatste weken behoorlijk op te vallen dat hij moeite heeft met aanhaken op het allerhoogste Kelderklasseniveau. “ Tegen PCP was het gewoon schrijnend” aldus Trainr Koentje. “ Zoals die jongen liep te voetballen was gewoon lachwekkend. Iedere bal ging uit, elke duel verloor die, en bovenal alles wat ik hem uitgelegd hebt de laatste 2 seizoenen lijkt te zijn verdwenen als sneeuw voor de zon” aldus Trainr Koen. Diezelfde Koen ontbrak deze week overigens ook. Vanwege romantische perikelen moest hij helaas deze week laten lopen. “ Ik ben nu 21 jaar samen met mijn druifje” waren de woorden van Kampikoentje. “ Althans het zijn er pas 7 maar het voelt zeker als 21.” Ik ben een romanticus en een gevoelsmens dus dit konden we niet zomaar voorbij laten gaan” vertelt hij vanaf zijn plekje op Camping het Vissertje.  “Oke, het is geen Kurhaus maar mijn Belgische bonbonnetje is op me gevalle zoals ik ben: kleine smeerpijp, kleine armen, en een kleine piel” analyseert Koentje zichzelf haarscherp.  We moesten het dus zonder onze meesterstrateeg en toptrainr in wording. 

Jeroen BurgersOok Jeroentje was vandaag wederom niet aanwezig wegens hevige buikkrampen. Opvallend is wel dat dit een terugkerend fenomeen is. Schijnbaar is er structureel iets mis met het eten binnen het gezin Zwanen-Burgers. De geruchten gaan dat zijn wederhelft Instamara hier de reden van is. Ik was laat thuis van werk en Tamara heeft toen gekookt en sindsdien voel en ervaar ik hevige buikkrampen. “ Ik heb eigenlijk  meer verstand van selfies maken en Chaneltasjes” was Instamara’s reactie via RTL Boulevard. “ Dat je kip niet rouw kon opdienen is mij nooit verteld op het Selfies Lyceum.” Legt Tamara uit. Jeroen zelf zit er behoorlijk mee. Ik wordt thuis nu al Dennis BergKramp genoemd, en dat heeft niks met mijn voetballende kwaliteiten te maken.  Dat de krampen ontstaan zijn door verbouwstress wuift Jeroen naar het land der Fabeltjes. “ Ik maak me daar geen zorgen om, als ik het echt niet meer weet dan kan ik altijd Michel bellen voor advies of tips” aldus Jeroen de Bruijne. 

Al met al weer een bewogen voorbereiding. Gelukkig kon Muisje wel weer aansluiten bij de wedstrijdselectie en ook Wols was weer fit genoeg om onze gelederen te versterken.  Sterker nog de geruchten gaan dat de Gnoe volgend jaar de marathon gaat lopen. “ Ik zat vandaag zo eens te kijken naar die winnaars en dat moet ik ook kunnen. Het is bovendien een mooie kans om de Gnoe wat meer in de schijnwerpers te krijgen. Er zal een crowdfundings actie aan gekoppeld worden waar je allemaal kan doneren op www.redtdegnoe.nl  Hierover later meer.

We beginnen vandaag dan ook met de volgende opstelling. : 

Soet in de goal, achterin Pietertje Bosua, Rocco, Wappie en Jeppie, op het middenveld Takkie, Jeff, Stefan en Schellebach en in de spits Nick en Wols. 

Ondanks een aantal afwezige begonnen we vrij goed aan de wedstrijd. Er werd redelijk makkelijk rond gespeeld en de tegenstander had weinig in te brengen tegen ons aanvalsspel. Met name via Jeff en Wols kwamen we steeds sterk door. De gnoe draaide als vanouds zijn tegenstanders helemaal tureluurs en ging er keer op keer goed langs en zorgde voor veel gevaar aan de linkerkant. Aan de rechterkant kwam Stefan ook steeds door die ook geen kind had aan zijn lange, slome , slungerlige tegenstander. Helaas kwamen er weinig tot geen doelpogingen uit voort. Je verwacht het niet bij Stefan die doorgaans erg makkelijker het netjes weet je laten bollen. 

Er waren een aantal kleine kansjes geweest maar verder dan aantal schoten kwamen we helaas niet. Tot op het moment dat Pietertje de bal kreeg. Een kleine voorgeschiedenis voor de trouwe lezers. Ik hoor u denken Pietertje speelt toch helemaal niet bij de sterren. Goed gezien, trouwe lezert! Maar Pietertje heeft nog steeds ambitie en Pietertje wil zichzelf natuurlijk wel even in de schijnwerpers spelen voor een eventuele plaats binnen de DD3 selectie. Vandaag was zijn kans. Tot zover de voorgeschiedenis rondom Pietertje, hierna te noemen : Bulldog. Bulldog liet er geen gras over groeien en begon al fel in de duels en deed het erg goed als rechtsback. Maar terug naar het moment dat de bal goed valt voor de voeten van Bulldog. Hij bedenkt zich geen seconde en ramt de bal werkelijk met ongekende snelheid vol in de winkelhaak. Een schoonheid van een doelpunt. De keeper had het nakijken. De bal plofte de kruising in als een donderslag bij heldere hemel. Chapeau Pietertje!  1-0 dus. 

We hadden volledige controle over de wedstrijd en er werd zowaar best aardig gespeeld. Ik zou ook liever mensen afzeiken maar moet gewoon eerlijk zeggen dat iedereen een prima pot speelde. De 2-0 hing dan ook in de lucht. En wederom was het de Gnoe die op links de ene trektocht na de andere inzetten en wederom 3 man passeerde en ook nog oog had voor de vrije man Nick bij de tweede paal die de bal alleen maar binnen hoefde te knikken. 2-0. Wat een luxe. Zo zie je maar dat als je Jeroen, Axel  en Stolk thuislaat je een best leuk team kan hebben. Ohja Axel is disciplinair geschorst door de wedstrijdleiding van Dubbeldam 3. Naar aanleiding van de training van donderdag. Van de 65 minuten durende partijvorm die er gespeeld is heeft Axel 71 ballen verloren, is hij 12 keer in blinde paniek geraakt en heeft hij 30 behoorlijk domme voetbal gerelateerde opmerkingen trachten te maken. Hier kon de leiding helaas niets anders dan hem voor onbepaalde tijd te bannen van ieder voetbalveld. Hopen op uw begrip hiervoor! We zullen u op de hoogte houden van de verdere ontwikkelingen hieromtrent. 

In de rust is er nog wat gepraat over de zaterdagavond, de politiek is even vluchtig doorgenomen en Michel liet een paar hele ranzige scheten. Want over voetbal hoefde wij het niet te hebben. Het loopt als een trein. Een kleine wisseling wel: Nick gaat eruit en daarvoor komt Michel in de plaats. Hier kan je nooit slechter van worden hoor ik u denken. Uw woorden maar ik zal ze niet ontkrachten. De tweede helft is er een van de noemer gezapig. Het werd rommeliger. De tegenstander deed nog minder en wij vonden het wel best zo. Een aantal kansjes ontstonden wel en uiteraard de vaste wissel Jespertje eruit en dit keer kwam Rory erin. Jespertje had last. En als Jespertje last heeft dan stopt Jespertje ermee. Zover is duidelijk. Maar toch bedankt Jespertje voor de mooie 55 minuten. De supporters hebben weer van Jespertje genoten. 

Muisje nam de plek achterin van Rocco en die verhuisde naar linksback. Het spel kabbelde voort en er kan eigenlijk weinig nuttigs over gezegd worden. Het was de tijd uitzitten en hopen op een aantal goals nog. Die viel dan ook vrij snel. Pietertje kwam goed door op rechts en gaf de bal strak voor en Michel kwam goed voor zijn tegenstander en schoot de bal feilloos binnen. 3-0 dus. Er volgde hier na nog een tegendoelpunt maar dat lag meer aan onszelf dan aan de tegenstander. Rory gaf nog een balletje pan klaar door een verkeerde terugkopbal maar deze wist VVR ook niet eens te maken.  En we kregen zelf ook nog een vrije trap die muisje heel netjes via de binnenkant van de paal binnenschoot. Keurig gedaan Errory,! De 5-1 volgde ook nog vlak voor tijd, wederom fraai afgemaakt door Michel.  Ook Ferdy kwam er nog even in voor ondergetekende en Nick maakte ook nog een keer zijn opwachting omdat de Gnoe genoeg had van de trektochten voor deze lentemiddag. 

Al met al een keurige overwinning op de nummer 3 van de competitie. Er werd zeker in de eerste helft best aardig gespeeld en de supporters die weer in grote getalen aanwezig waren stonden duidelijk te genieten van het schouwspel. Ron de Bruin had helaas zijn ogen nog op zijn nachtkastje liggen maar vriend Ries van Andel vertelde hem als een soort Frank Snoeks wat er gebeurde en zodoende werd iedereen op de wenken bediend. 

Volgende week wacht ons een lastige uitwedstrijd in Sprundel. De donderdag erna  18 April spelen we om 20:00 uur thuis de kwartfinale van de beker tegen Theole 2. Ik wil dan ook iedereen namens ons sterrenteam met klem verzoeken ons die avond te steunen op weg naar de bekerfinale. Dat is en blijft immers de snelste weg naar europa! Alvast bedankt voor de steun en tot de 18e!! 

Dubbeldam 3