Selecteer pagina

Sven den Engelsen
Masterclass in Geertruidenberg

Het seizoen van Dubbeldam 3 laat zich kenmerken door wisselvalligheid tot zover. Er is zowel verloren als gewonnen en ook een gelijkspelletje in Oud Gastel maakt de reeks compleet. De laatste pot werd winnend afgesloten thuis tegen Jeka dus er is weer wat vertrouwen. Het veldspel was nog niet geweldig maar er werd veel strijd geleverd. Vorige week zondag was er geen programma dus de mannen hadden een week de tijd om zich helemaal klaar te stomen voor Right ‘oh uit… Altijd lastig! …

Een week rust. Geen programma. Je zou zeggen nu is de selectie weer helemaal voltallig en gaan we met een mannetje of 22 richting Geertruidenberg. Want ja lieve lezers. Onze selectie is vrij breed maar wekelijks is het weer afwachten hoeveel er daadwerkelijk aanwezig zijn. Alleen als er gevraagd wordt wie er meegaan naar trainingskamp in Torremolinos dan reageren er 25 vrij snel steevast met ja. Heel frappant. Ook deze week was het weer kommer en kwel. Het regende weer afzeggingen bij onze TD Ceta Bever.

De laatste wedstrijd was overigens niet alleen de eerste overwinning een feit maar er was ook de terugkeer van Super Koentje. Na maanden van afwezigheid had hij de gang richting de Schenkeldijk weer gevonden. En direct wonnen de sterren van 3 weer eens. Dit kan haast geen toeval zijn. “Dat lijkt mij niet nee. Ik heb het even neergezet. De mindere jongens zoals Wols, Stolk, Errory en Jespertje even disiplinair geschorst. Aan de slag gegaan met de jongens die wel willen en kunnen. En voila, zie het resultaat.” Legt KoentjeKampioentje uit. “Ik zat even met mijzelf in de knoop de laatste maanden. Ik kan en mag er van mijn vrienden, therapeut en advocaat niet te veel over zeggen. Maar het was zwaar, “ zegt Koentje. Ik miste het voetballen en de jongens zo erg dat ik een hele donkere periode heb gekend. Mensen aanvallen op straat, naakt met een bal aan de voet over straat lopen, kinderen in sloten gooien om ze vervolgens binnen te hengelen, muren bekladden met opstellingen en selecties. Heb het allemaal gedaan.  Dubbeldam 3 heeft mij gewoon kapot gemaakt. En met mij eigenlijk mijn hele omgeving. Ik ben wel aantal keer wakker geworden met schaamte. Maar hee, ik ben er sterker uitgekomen en ben een ander mens geworden, aldus Koentje.  

Dit weekend moest Koentje als laatste taakstraf nog op rehabilitatieweekend met de familie Kooijman. “Ja dat is de laatste strohalm van zijn therapie. Als ik dit overleef zonder grote terugval ben ik weer klaar om terug te stromen in de maatschappij. Visweekend noemen zij dat. Maar de mensen die de familie Kooijman een beetje kennen weten wel beter. Koen zal vooral mentaal en fysiek worden getest. Hardlopen, fietsen, mentale weerbaarheid zal getest worden. Niets ontziend zijn de Kooijmannetjes. U weet wel de leider van Dubbeldam 3 waarvan al ongeveer 3 jaar ieder spoort ontbreekt. Die alex. Maar goed te zien dat hij Koentje wil helpen in het proces. Klasse Kooijmannetje! 

Dat gezegd hebbende nemen we even snel de afwezige nog snel door. Om te beginnen met de standaard afmelders.

Vriendje Stolkje heeft nog steeds heel veel last van zijn kuit, knie, bovenbeen, lies, hamstring, achillespees, scheenbeen, nek en voet. De verwachting is dus dat hij komende zondag als we weer eens thuis spelen wel weer mee kan doen. 

Jespertje heeft donderdag op de training wederom zijn hamstring gescheurd op minimaal 8 plekken. “Ik was weer eens te snel voor iedereen. Dus niemand kon mij stoppen en toen kreeg ik de nodige tikken al maar dat kan ik hebben. Maar halverwege rende ik iedereen weer het gekkenhuis en toen hoorde en voelde ik een knakje. Wat Errory in zijn hoofd wel eens heeft had ik nu in mijn hamstring. Er schoot iets volledig verkeerd. Ik voelde het meteen. Einde carriere. Ik ben er bang voor hoor. Heel bang, “zegt Jespertje. We kunnen dit alleen maar hopen, Jespertje. Doe vooral rustig aan in je herstel. Forceer niks. Rust uit. Game. Kijk televisie maar blijf weg van voetbalvelden. Doe iedereen een lol. Ga nog even langs Rob Kanters. Die zal je ook 2 jaar rust aanraden. Alvast dank, Rob. 

Dan hebben we nog onze “topaankoop” van EBOH Nelis. Wederom ontbrak ieder spoor. Het begint een beetje de Ramos van Dubbeldam te worden. Heel veel praatjes. Nul minuten. Nul resultaat. Ook niet de moeite nemen bij je team te kijken. Het begint schrijnend te worden. Vooralsnog valt de aankoop tegen. “Nee wij willen hem ook niet terug, dus je zou het toch met hem moeten doen dit seizoen, “waren de woorden van de woordvoerder van EBOH. Deze man wil graag wel anoniem blijven. “Hij wil na een paar biertjes nog wel eens agressief worden dus ik wil niet het beest in hem los maken” aldus de woordvoerder. 

De Gnoe is helaas ook nog steeds geblesseerd. Al schijnen tegenstanders, vlaggers, scheidsrechters, wissels, barvrouwen en lijnentrekkers bij de uitclubs hier niet perse heel rouwig om te zijn. Gelukkig heeft de Gnoe wel een sterk teamgevoel en komt hij wel steevast kijken en straalt hij op de bank als trainer/ leider de rust uit die we ook kennen van zijn vader. Je zou hem bijna de Kolonel Junior gaan noemen. Maar voorlopig houden we het even bij de Gnoe. Er is tenslotte maar een echte Kolonel 😉 

Dan hebben we nog onze “liefhebber” Rocco. Hij ging zaterdagavond met vriendje Kane op stap. Die jongens zijn nog wat jonger en fitter als Roccotje. Dus zondag was Roccotje nog niet fit genoeg. En moest Roccotje even flink uitslapen. Want Roccotje had het erg zwaar. Jammer, Roccotje! Rust maar lekker knulletje en tot zondag! Vergeet je trainingspak niet. 

Dan hebben we onze Duitse strijders Arn von Wierden nog. Ooit een betrouwbare verdediger waar je van op aan kon. Heeft zelfs in het eerste gespeeld voor langere periode dus moest wel heel betrouwbaar en loyaal zijn. Om zijn voetbalkwaliteiten zou hij tenslotte het eerste toch zeker niet gehaald hebben ofwel?? Hij was ook dit weekend de grote afwezige. De precieze reden was onduidelijk. Iets met een weekendje weg. Of een verjaardag. Woonboulevard. Ikea. High-tea. WK Dwergwerpen. EK onderwaterhockey. Het kan van alles zijn. Als je het echt weten wil bel dan even met Jose. Zijn  manager thuis. Die kan het u haarfijn vertellen. 

Dan nog de zondag werkers Pietertje en Soeteman. Beiden afwezig. Maar u als trouwe lezer weet dat hier niemand heel rouwig om is. Ja , de collega’s. Want die zitten nu de hele zondag met die badgasten opgescheept. Sterkte, collega’s. Plan ze vooral veel in de weekenden in. We zijn als team Dubbeldam 3 bereid mee te lappen voor de onkosten en salarisvergoedingen . Alvast dank. 

Dan nog de laatste afwezige : probleemgevalletje Wappie. Begenadigd speler geweest. Vaste waarde in het eerste. Een liefhebber. Maar sinds Reiniertje kindertjes heeft gaat het even mis. Een weekend heeft 2 dagen. Maar Reiniertje haalt de dagen een beetje door elkaar en viert de verjaardagen op zondag. HUH???Hoor ik u denken. Hij zit toch in ZONDAG 3? Correct, lezers. Correct. We hebben dan ook even voor Reiniertje wat feiten hieronder opgesomt waar hij wellicht in de toekomst iets aan kan hebben als het aankomt op de verjaardagen van zijn kinderen.: (en met Reinier nog een aantal gepen. (geldt dus ook voor Rory vd weyden Sjoerdje B) 

 • We spelen op zondag, Reiniertje. ZONDAG. 
 • Zondag is de dag NA zaterdag
 • Zaterdag is de eerste dag van weekend. Ook hier zou je iets kunnen plannen. 
 • Zaterdag verjaardag vieren = zondag vrij
 • De kids vinden de zaterdag ook een prima dag om een feestje te geven
 • Dag erna vrij 
 • Dag erna kan je vrouw mooi de boel opruimen
 • Dag erna kan het kind in kwestie met het gekregen speelgoed spelen
 • Dag erna kan het kind ook uitslapen want zondag = vrij
 • Zondag vieren = dag erna maandag = vroeg op = is k*t! 
 • Oh trouwens je zit in Zondag 3 
 • Die spelen op zondag, had ik dat al gemeld? 

Kort samengevat : ZATERDAG IS VOOR DE BOODSCHAPPEN/FEESTJES ZONDAG IS VOOR HET VOETBAL! 

Goed dan kunnen we nu eindelijk over na de orde van de dag. De wedstrijd. We moesten wat creatief zijn in de spelers aangezien er nogal wat mensen ons lieten zitten maar gelukkig heeft het TD weer een prima selectie voor de dag kunnen toveren. 

Oudgediende Rob Kanters heeft thuis in viervoud een ADV-formulier ingevuld vanaf maandagmiddag en dit werd gelukkig net op tijd goedgekeurd waardoor hij mocht meedoen. Hartelijk dank hiervoor! Ook werd Ralphje van Andel alias Sandor2 opgeroepen. Gelukkig was het 8e ook vrij en konden wij daar Jerry, Rick en Kevin van gebruiken. 

In het doel konden we weer Petertje Gillis opstellen. Hij timmert zoals gezegd behoorlijk aan de weg de laatste tijd om Soeteman uit de basis te keepen. Nu is hier niet al te veel nodig. Maar toch. Petertje doet het heel goed. En het is leuk te zien dat hij ondanks die 13 parken, een real life soap, druk bezig met afvallen, werkzaamheden toch nog tijd maakt met zijn vrienden en Nick Willemstijn te willen spelen. Klasse Neushoorntje! 

Ook Errory was weer bereid een beetje aanwezig te zijn. Hij was nog lichtjes in het hoofd van de avond ervoor dus helemaal omkleden leek hem niet nodig. Hij zat dus alleen in de dugout voor noodgevalletjes. Klasse Errory. Goed te zien dat je weer op de weg terug bent. Fijn dat je je karakter toont. Was iedereen maar een beetje meer zoals Errory. Dan had deze grauwe, harde, nare , verdeelde wereld er toch een stuk beter uitgezien. Bedankt, Muissie. Je bent een goed mens.  

De basisopstelling van vandaag was dan ook: 

Gillis in de goal, achterin begonnen we met Jeroen, Weyden, Kanters en Kevin op links. Het middenveld bestond uit Sven, Enzo, Rick en Sjoerd (hierover later meer) en in de spits Jerry en Nick. 

Ja het is dat Nick zelf de opstellingen maakt anders had hij natuurlijk never nooit in de basis gestaan. Afgelopen donderdag heeft hij op de training (waar hij ook de partijen maakt) al hopeloos gefaald. Maar hij vond het blijkbaar niet nodig zichzelf te slachtofferen. “Ik vond niet dat ik slecht speelde eigenlijk.” Legt Slachttandje Bever uit. “Het lag vooral aan de mensen om mij heen. Die heb ik stuk voor stuk geslachtofferd. “Stefan op de bank, Jesper op de tribune.  Op de bank vandaag dus Muis, Ralph, Stefan en Tak. 

Normaliter begin in de verslagen meestal met de zin : de wedstrijd begon wat rommelig. Maar dit keer niet. Het leek zowaar een beetje op voetbal vandaag. Er werd lekker getikt. De tegenstander werd van het kastje naar de muur gestuurd. Mooie loopacties. Goede passes. Leuk voetbal bijna. Voor dit niveau dan natuurlijk. De jongens van het achtste deden het ook echt goed. Jerry en Rick paste zich goed aan het niveau aan. “Het was wel even wennen. Is toch een niveautje hoger dan we gewend zijn” vertelt Rick. “Ja ik was ook best zenuwachtig moet ik zeggen, vult Jerry zijn maatje Rick aan. “je speelt toch ineens met de grote jongens mee. “aldus Rickje. “ Ook Kevin deed het super goed. Op links had hij volledige controle. “Met een Svennie voor je is het ook heel lekker voetballen” die jongen snapt het spelletje wel. “Sjoerd stond gelukkig op rechts”, vult Kevin aan. Wat dit hiermee te maken had is mij niet duidelijk maar Kevin wilde dit toch graag even benadrukken. 

De eerste goal liet dan ook niet lang op zich wachten. Een mooie solo van Jerry die 2 man het bos in stuurde en heel koeltjes afmaakte. 0-1 dus! 

Niet veel later was het moment van de wedstrijd al daar. De 1-1. Een schot van een meter of 20 werd richting doel gevuurd. Onze keeper Peter Gillis ging als een Nijlpaard met lepra en een kunstknie richting de hoek. Het is alsof je een Scania ziet draaien in een parkeergarage. Tergend langzaam richting de hoek. (spoileralert: dit zelfde alineaatje geldt exact hetzelfde voor de andere tegengoal) De bal ging op de paal. Maar doordat de Kolos van Rhodos nog bezig was met het laatste deel van de landing kwam de bal terug van de paal op het achterhoofd / nek/ onderkin van Peter. Hierdoor belanden de bal alsnog in de goal. Jammer, Peter. Klasse gewerkt, Pik! 

Maar het overwicht was duidelijk voor ons. Je kan gerust zeggen dat we de tegenstander wegtikte. Aanval op aanval. Helaas vergaten we soms de afronding. De 2-1 kwam wederom van Jerry. Een mooie actie en wederom schoof hij hem rustig in de hoek. Niet veel later was het weer Jerry die dit keer de keeper op zijn weg vond maar in de rebound wist Rick af te ronden. Iets hiervoor hielp Rickje nog een 100 % kans om zeep maar deze was echt niet te missen. De ruststand was dus 3-1. 

Het enige minpuntje van vandaag is tot nu toe het veld. Schijnt een “Hybride”veld te zijn. Maar het is een soort ijsbaan met gras erop. Werkelijk iedereen ging onderuit bij het geven van een pass of bij een kap/draai manoeuvre. “Dit is geen doen. Ik moet het van mijn snelheid hebben en van vechtlust”, aldus Sjoerd. Ik doe alles op kracht en loopvermogen”. Sjoerd waande zich tijdens deze uitspraken even in 2010. Want anno 2021 is het anders Sjoerdje. 

De tweede helft ging Sjoerdje dan ook naar de spits positie en kwamen Tak en Stefan er in. Niet veel later scoorde Jerry ook de 4-1. De tweede helft was, eigenlijk zoals het laatste deel van de eerste, wel merkbaar dat de jongens van Right oh niet helemaal tegen hun verlies kunnen. Merkbaar gefrustreerd werden er steeds meer overtredingen gemaakt. Het kan komen doordat ze bovenaan staan en nu helemaal kleurenblind werden gespeeld. Het kan komen door een verkeerd zelfbeeld. Niet gevaccineerd. Het kan van alles zijn. Feit was: ze begonnen wat meer te janken en meer te schoppen. Maar Dubbeldam liet zich niet van de wijs brengen en tikte er vrolijk op los. Een mooie voorzet van Kevin eindigde op het hoofd van Weyden die knap binnen kopte. 5-1. Nu hoef je geen super sniper te zijn om het hoofd van Rory te vinden. Ik vermoed dat zelfs Jules de Korte het hoofd van Rory moeiteloos kan vinden. Er zijn soms zelfs vogels die willen landen op het hoofd van Rory omdat zij denken dat dit de makkelijkste optie is. Hoe dan ook. Knap binnen gekopt. 

Inmiddels is Ralphie ook het veld ingekomen. Hij liet zien een exacte kopie van Sandertje te zijn. Hij lag vrij snel op de grond. Kermend van de pijn. Een ieder die ooit met de echte Sander heeft gespeeld weet dat meer standaard dan uitzondering was. Zijn natuurlijke staat van zijn eigenlijk. De Andel valt niet ver van de boom dus. Maar Ralph ging wel door. En probeerde nog een aantal lange ballen te geven. In alle 4 de gevallen eindige hij op zijn rug. Maar stug blijven proberen getuigt van wilskracht. Keurig, Ralph. En bedankt voor je inzet 😉 

De zesde Dubbeldam goal was er een over vele schijven. Er werd geduldig rondgetikt en het plezier was zichtbaar bij veel spelers. Heerlijk om te zien! Aanval over vele schijven eindige helaas bij Nick. Het is altijd jammer als Nick scoort. Maar de aanval was wel degelijk heel mooi! Een mooie teamprestatie dus! Het verval bij de tegenstander was wel erg groot die nog wel Patrick wisten te verschalken met een slap afstandsschot (zie alinea van tegengoal 1).  

Het slotakkoord was van Rob K. De Beer van Dubbeldam. Boomlange nummer 10. Etc etc. Hij heeft vandaag al 4 x eerder getracht een stift op lob te maken om de keeper te verschalken. Maar die 2 jaar rust heeft Rob zijn balgevoel niet perse een boost gegeven. Alle pogingen stranden dan ook in schoonheid. Nou ja ze eindige vooral in de keeper zijn handen. Daarom koos Rob er in de laatste minuut maar voor om de bal te steken op Svennie. Onze witte Keniaan die weer als een losgelaten puppy over het veld dartelde als nooit tevoren wist deze buitenkans uiteraard te verzilveren en bracht zo de eindstand op het bord. 2-7. (spreek uit: twee – zeuven) 

Zoals gezegd was echt genieten vandaag. Klasse wedstrijd op de mat gelegd. Volgend week mogen we weer eens thuis spelen als de rest ook thuis speelt. Feest dus! Kom dus alles naar de Schenkeldijk en moedig de mannen van Dubbeldam 3 aan naar de volgende zege. 12:00 uur aftrap. 

Tot dan!

Uw razende reporter. 

Titel kan Dubbeldam 3 eigenlijk niet meer ontgaan

Na maanden van voetballoze zondagen moesten de mannen van Dubbeldam 3 vandaag dan eindelijk weer eens spelen. De honger naar de bal was ongekend hoog. De behoefte om te shinen, de lust naar prestatie, de drang om te winnen. Het was daar allemaal. En als klap op de...

Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie Vanaf de categorie Onder 13 jaar en ouder ben je verplicht een goedgelijkende foto op je digitale spelerspas te hebben. Als speler, maar ook als teammanager kan je deze foto in Sportlink toevoegen of wijzigen. Nu zien wij de meest...

Oase aan rust levert Dubbeldam 3 de volle winst op

Het doek was reeds gevallen voor de helden van Dubbeldam 3. Aankomend tegenstander Madese Boys hadden al beslag gelegd op de titel dit seizoen door thuis met 2-1 te winnen van Chaam. VV Chaam: Het Arsenal van de vierde klasse onderbond mongooltjes league, zo leek het....

Dubbeldam 3 wint doelpuntrijke derby

Er is natuurlijk veel nagepraat en geschreven over de afgelopen weken. Twee keer verloren met 4-3. De teleurstelling was merkbaar. De koppies hingen flink na beneden na afgelopen zondag. SC Gastel was ons de baas geweest in eigen huis. Niet alleen is verliezen...

Voor Ron

Related Articles

Afwezigheid Enzo kost Dubbeldam 3 punten

De week na de zure verliespartij tegen Madese boys stond er alweer direct een nieuwe topper te wachten aan de Schenkeldijk. De vrienden uit Brabant waar wij zo’n warme band mee hebben opgebouwd in de loop der jaren. SC Gastel alias FC Engnek. De afgelopen 6...

Strijd om plek een

Related Articles

Dubbeldam 3 onterecht onderuit in kraker

De week na de ruime winst van vorige week op Internos stond er deze week een onvervalste topper op het programma. De minimale tegenstand van vorige zal deze week van een andere kaliber zijn. We zullen dus uit een ander spreekwoordelijk vaatje moeten tappen om vandaag...