Selecteer pagina

Marco ten Braak boekt direct succes

Marco ten Braak boekt direct succes

Terug in de schijnwerpers

DORDRECHT . Marco ten Braak werd vrijdagmiddag door het bestuur van Dubbeldam gevraagd of hij de taken van de zelf opgestapte Roy de Bruin wilde overnemen. Na negen nederlagen op rij werd er zondag met 3-1 gewonnen van DESK. ,,Dat is écht niet mijn verdienste hoor. Ik heb de verantwoording bij de spelers gelegd en die hebben dat uitstekend opgepakt.’’

JAN VOLWERK

Jurgen Abrahamse zette Dubbeldam zondag al na een paar minuten op een 1-0 voorsprong. ,,Soms zit het mee,’’ zegt Marco ten Braak met een grote glimlach om zijn mond. ,,Als hij die kans om zeep helpt kan het best een andere wedstrijd worden. Onder Roy de Bruin en Fred Koster heeft het de voorbije maanden zeker niet meegezeten.’’

Marco ten Braak kan het weten. Dubbeldam kent voor de Dordtenaar sinds anderhalf jaar geen geheimen meer. ,,Ik train nu ruim een jaar Dubbeldam 7, het elftal van mijn zoon Wesley. Op zondag waren we na onze wedstrijd bijna altijd bij het eerste. Ook uit. Met onze omgebouwde schoolbus. De laatste weken heb ik ook een aantal keer bij het tweede staan kijken,’’ aldus Ten Braak, oud-trainer van RKDVC, EBOH, SVW zondag en onder Virgil Breetveld een paar jaar assistent-trainer bij Wieldrecht. ,,Door mijn werk in het buitenland heb ik een stap terug moeten doen en ben toen voor de lol Dubbeldam 7 gaan trainen.’’

Inmiddels is het werken in het buitenland verleden tijd. ,,Ik dacht er al weer over na om weer een club te gaan trainen. Dat er zo snel al iets voorbij zou komen, had ik niet voorzien. Geen leuke situatie overigens. Ik heb de groep direct duidelijk gemaakt dat het feitelijk beschamend is dat ik nu voor de groep sta en niet Roy en Fred.’’

Het bestuur van Dubbeldam heeft eerst Dennis Wols, de trainer van het tweede en Fred Koster gevraagd om de kar te gaan trekken. Toen zij dat niet zagen zitten, werd Marco ten Braak benaderd. ,,Op vrijdagmiddag. Daarna is er een vervolggesprek geweest op zaterdagmiddag,’’ aldus Ten Braak die zondagmorgen hoorde dat Fred Koster ook niet door wilde.

Ten Braak drukte zondag wel degelijk een stempel op de opstelling. Zo stelde hij voor Davey van Pelt in het doel op, koos voor vijf middenvelders, zette Dennis Geschiere laatste man en liet tweede elftalspeler Sven den Engelsen debuteren.

,,Elke trainer heeft een andere visie. Ik ook. En als je ontspannen met een biertje in de hand naar wedstrijden kijkt, zie je soms meer dan de mensen die er elke dag mee bezig zijn. Davey van Pelt vind ik de beste keeper van Dubbeldam, hij was fit dus heb ik hem opgesteld. Sven den Engelsen was al bij de selectie gehaald en hij was mij opgevallen in het tweede. Ik vond Dennis Geschiere het beste alternatief om de afwezige Rob Kanters te vervangen. Mijn doel was om de jongens ongeacht het resultaat met een goed gevoel de winterstop in te laten gaan. Dat is gelukt,’’ aldus Ten Braak die deze week nog twee keer traint. ,,In Portugal op trainingskamp, vanaf 14 januari, pakken we de draad weer op.’’

Ten Braak is ervan overtuigd dat hij Dubbeldam een voor de 2eklasse waardige selectie heeft. ,,Zaterdag miste ik negen spelers door blessures en schorsingen. De groep die er stond heeft het erg goed gedaan. Met de jongens die terugkomen, kan het alleen maar nog beter gaan.’’