Selecteer pagina

Lastige tegenstander in laatste thuiswedstrijd van competitie

Lastige tegenstander in laatste thuiswedstrijd van competitie

Aanstaande zondag speelt Dubbeldam 1 een thuiswedstrijd tegen Charlois. Zoals gebruikelijk begint de wedstrijd om 14.00 uur. Met name voor Dubbeldam zijn de belangen groot in deze wedstrijd onder leiding van dhr Ozkulluk. 
De wedstrijdbal is geschonken door Gerard Schrauwen waarvoor onze hartelijke dank.
Het is tevens de laatste thuiswedstrijd van Dubbeldam in de reguliere competitie. Door het terugtrekken van BZC/Zuiderpark vervalt de thuiswedstrijd op 20 mei. Uiteraard hopen wij op een toetje in de vorm van de nacompetitie zodat dit niet de laatste wedstrijd is waarin genoten kan worden van ons vlaggenschip op eigen terrein. Zij zullen daarom de steun zondag goed kunnen gebruiken

Charlois

Onze tegenstander is terug te vinden op de zesde plaats van de ranglijst met 31 punten uit 20 wedstrijden. Negen wedstrijden werden gewonnen, vier keer gelijk en dus zeven nederlagen. Charlois wist tot nu toe 39 doelpunten te scoren en kreeg er 37 tegen.

Uitwedstrijd

Op 3 december stonden beide teams ook tegenover elkaar op de Oldegaarde in Rotterdam. Dubbeldam speelde toen een kansloze wedstrijd en verloor heel terecht met 3-0 van de Rotterdammers. We hebben dus iets recht te zetten

Charlois in 2018

Charlois begon 2018 met een verdienstelijke nederlaag van 3-1 uit tegen titelfavoriet Meeuwenplaat.
Charlois dat zijn punten vooral in thuiswedstrijden pakt won een week later op de eigen Oldegaarde met 2-1 van “buurman” Coal.
Daarna volgden twee gelijke spelen. De eerste was een tegenvaller, want tegen het laaggeklasseerde Pretoria R kwam met in de uitwedstrijd niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Een week later volgde eveneens een puntendeling maar die werd met meer enthousiasme begroet. Op eigen veld hield Charlois runner-up Virtus op een 3-3 gelijkspel.
Een week later werd de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Victoria’04 met 2-5 gewonnen, met daaropvolgend een week later eveneens een zege op eigen veld tegen HWD met 6-3.
Daarna volgde drie uitwedstrijden voor Charlois die allen in een teleurstelling eindigden, sterker in alle wedstrijden wist men niet tot scoren te komen. Eerste was Kethel Spaland met 2-0 te sterk en een week later werd met 3-0 in Oudenhoorn verloren. Ook tegen het sterke FC IJsselmonde had de ploeg geen kans en verloor het met 3-0.

Sterke wedstrijd tegen Meeuwenplaat

Charlois herstelde zich sterk van deze negatieve spiraal. Afgelopen weekend speelden zij op eigen terrein tegen de bijna-kampioen Meeuwenplaat. Al vroeg in de wedstrijd kwam Charlois op een 1-0 voorsprong.
Halverwege de eerste helft wist Meeuwenplaat toch op gelijke hoogte te komen.
Een minuut voor rust kwam de ploeg van de Oldegaarde met een man minder te staan na een rode kaart.
Toch herpakte het team zich en wist in de tweede helft toch weer op voorsprong te komen. Meeuwenplaat maakte nog wel gelijk, maar kwam ondanks een numeriek overwicht niet verder dan een deling. En zo verloor Charlois tot nu toe alleen van FC IJsselmonde op eigen veld.
Dubbeldam zal zich dus willen revancheren voor de eerdere nederlaag in de uitwedstrijd en dit zal ook nodig zijn omdat de concurrentie in de nek hijgt zowel in de strijd om de periode als op de ranglijst. En het is Dubbeldam er alles aan gelegen om de trainer een mooi afscheid te bezorgen en zich te kwalificeren voor de nacompetitie.
Het wordt mooi weer, dus wij verwachten veel supporters om onze mannen te steunen op weg naar een mooi competitieslot!!