Selecteer pagina

Laatste bekerwedstrijd

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
19/0914:00KNVB Beker2021 - 2022

Resultaten

Club1e Helft2e HelftDoelpuntenUitslag
Dubbeldam 1123Win
VVR 1101Loss

Locatie

Sportpark Schenkeldijk
Zuidendijk 487, 3328 LE Dordrecht, Nederland

Aanstaande zondag staat de laatste bekerwedstrijd op het programma. De kans dat Dubbeldam deze poulefase gaat overleven en zich plaatst voor de knock-out fase is zeer gering. 
TVC Breda won beide wedstrijden en staat op poleposition. Nadat ze in de eerste wedstrijd te sterk waren voor Dubbeldam, versloegen ze afgelopen zondag nipt VVR  met 2-3. 

Dubbeldam herstelde zich afgelopen zondag sterk van de matige start van het bekertoernooi. De nederlaag in Breda tegen TVC was een tegenvaller en het was de vraag hoe de reactie zou zijn tegen Wernhout dat in de eerste wedstrijd gelijkspeelde tegen VVR. Met name door vakanties, maar ook blessures kan trainer Ries Fok nog altijd niet over zijn complete selectie beschikken.

Dubbeldam startte voortvarend en had in de eerste minuut al op voorsprong kunnen komen, maar helaas werd op de keeper geschoten. Na iets meer dan tien minuten kregen we de volgende klap te verwerken. Terwijl we zelf een grote kans op een voorsprong laten liggen, schiet Wernhout bij een van de eerste aanvallen vanaf grote afstand wel de 0-1 binnen. Dubbeldam had tijd nodig om deze tik te verwerken, maar gaande de eerste helft waren er steeds mooiere aanvallen van onze mannen te bewonderen. De beloning kon eigenlijk niet uitblijven. Na 35 minuten weigerde de scheidsrechter de bal op de stip te leggen toen Jerry van Ingen een harde duw in zijn rug kreeg op het moment dat hij een prachtige voorzet van Youri de Bruijn in wilde koppen. Een paar minuten later haalde hij zijn gram en schoot van dichtbij snoeihard de gelijkmaker binnen en daarmee viel er een last van het team. 
In de laatste tien minuten besliste Dubbeldam de wedstrijd al. Na een afgeslagen corner schoot Mika Gutierrez met rechts Dubbeldam op voorsprong. En nog voor rust kopte Kevin Bosman de 3-1 binnen en schoot Jordy Wouters net naast de paal.
Na de onderbreking was het verzet van Wernhout gebroken, maar vergat Dubbeldam de score verder op te voeren. Want daar waren wel degelijk kansen voor. Zo raakte Jordy Wouters de paal. Maar de supporters werden getrakteerd op enkele mooie combinaties en aanvallen. In de slotfase scoorde Mika Gutierrez zijn tweede treffer van de middag na een mooie pass van Kevin Bosman.

Tegenstander VVR speelde een viertal oefenwedstrijden alvorens vorige week dinsdag het bekertoernooi te openen tegen Wernhout. De uitslag van 1-1 was niet zo opvallend, maar wel de kaartenlast. De ploeg uit Rijsbergen kreeg maar liefst 6 gele en een rode kaart. 
Afgelopen zondag verloren zij nipt met 2-3 van TVC Breda waardoor zij zondag vrijuit kunnen spelen. Zij zijn uitgeschakeld voor de knok-outfase  en kunnen op deze manier zich zondag voor gaan bereiden voor een week later wanneer voor alle teams de competitie gaat beginnen.

Dubbeldam speelde in het verleden vier keer tegen VVR. In seizoen 2006/2007 wonnen we p eigen veld dankzij een treffer van Rob Kanters, later dat seizoen verloren we in Rijsbergen met 2-1 (zie ook: https://dubbeldamzondag.nl/event/dubbeldam-1-vs-vvr-1/) . Na een moeizaam seizoen verloor Dubbeldam eind 2012 de thuiswedstrijd tegen VVR. In het eerste seizoen van Roy de Bruin en Fred Koster aan het roer herstelde Dubbeldam zich sterk gedurende de competitie en dat werd op 1 april bekroond met een periodetitel die wij dankzij een 1-2 zege bij VVR binnenhaalde.

De kans dat het bekertoernooi een vervolg krijgt voor Dubbeldam is zeer gering. Dubbeldam zal zich met een goede wedstrijd optimaal willen voorbereiden voor de start van de competitie waarin we direct te maken krijgen met enkele sterke tegenstanders.

De aftrap is zondag om 14.00 uur.
Voor een ieder die niet naar de Schenkeldijk kan komen om onze mannen aan te moedigen houden we een liveblog bij: https://bit.ly/3zaEixS

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis Geschiere net buiten de zestien veroorzaakte een onoverzichtelijke situatie in het doelgebied. Xander reageerde het meest...

Dubbeldam pas laat naast RCD

Door Fred van Dongen Dordrecht - De stadsderby in de vierde klas tussen Dubbeldam en RCD eindigde vanmiddag onbeslist (1-1). Hoewel RCD door rode kaarten de gehele tweede helft met tien man opereerde en het aantal manschapen in de ultieme slotfase zelfs tot negen zag...

Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie Vanaf de categorie Onder 13 jaar en ouder ben je verplicht een goedgelijkende foto op je digitale spelerspas te hebben. Als speler, maar ook als teammanager kan je deze foto in Sportlink toevoegen of wijzigen. Nu zien wij de meest...