De Dordtse sportwereld krijgt de ene na de andere dreun te incasseren van de lokale overheid. Als een stel idioten op het terrein van een sportclub met elkaar op de vuist gaat, een fenomeen dat helaas al tientallen jaren bestaat, wordt de sportkantine aangepakt als een foute kroeg. Voetbalvereniging Dubbeldam, bekend als een nette en gezellige club, was het eerste slachtoffer van het spierballenbeleid van Meneer Wouter, die als burgemeester de kantine twee zondagen sloot.

Om tot die straf te komen waren er drie weken nodig voor een ‘zorgvuldig’ besluit. Maar in diezelfde tijd, en we zijn nu al weer twee weken verder, zijn er nog géén aanhoudingen gepleegd. Juist vechtersbazen, zeker types die ook nog eens een sportclub duperen, verdienen het om te worden aangepakt. Heeft Oom Agent er weer eens geen tijd voor of heeft het geen prioriteit? Zelfs de naam van de eigenaar van een gevonden stroomstootwapen (een taser) is aan de politie meegedeeld. Nou, dan weet u het wel.

Een vechtpartij na een voetbalwedstrijd komt helaas vaker voor. Natuurlijk speelt alcohol daarin soms een rol. Maar om zonder écht onderzoek de oorzaak (en schuld) af te schuiven op de biertap en z’n eigenaar is wel érg makkelijk. Op het proces-verbaal dat Oom Agent opmaakte, de knokpartij was al gesust toen hij met z’n collega’s verscheen, valt namelijk heel wat af te dingen. Als de burgemeester echt ballen heeft, roept hij Oom Agent eens op het matje.

Ook de Dordtse gemeenteraad had zich al lang achter de oren moeten krabben. Wat gebeurt hier? Welk voorbeeld wordt hier gesteld? Alle verantwoordelijkheid afschuiven op een vrijwilligersorganisatie, is dat een oplossing of creëer je een nieuw probleem? De meest sportonvriendelijke gemeente van Nederland manifesteert zich opnieuw. Clubs die een brief schrijven met een vraag over een rekening krijgen bijvoorbeeld geen antwoord. Wel een aanmaning. Dordrecht anno 2019.

Bron: Dordt Centraal