Selecteer pagina

Koploper in de winterstop

Koploper in de winterstop

Vaak wordt gezegd koploper zijn in de winterstop heb je niets aan, het gaat erom wie in mei/juni bovenaan staat.
In de competitie van Dubbeldam 1 geldt dat des te meer.
Over deze merkwaardige competitie-opzet met derde- en vierdeklassers is al meer dan genoeg gezegd en geschreven.
De ploegen spelen een halve competitie en vervolgens gaan de bovenste zes naar poule B hoog.
Het gevolg van deze opzet is tevens dat al twee clubs zich terug hebben getrokken, waardoor de winterstop van Dubbeldam na de memorabele 23 minuten van Rhoon op 4 december al is begonnen.

Na de winterstop speelt Dubbeldam nog drie wedstrijden en allemaal op eigen veld voor de eerste seizoenshelft. De eerste wedstrijd is weer op 20 januari tegen Besiktas. Hoewel Dubbeldam al vrijwel zeker is van een plaats bij de eerste zes, zijn deze resterende wedstrijden nog wel enorm belangrijk. De nummers 1 tot en met 3 krijgen in de nieuwe competitie een extra thuiswedstrijd en dat is zeker in het geval van Dubbeldam met zo’n grote schare supporters een groot voordeel.

Dubbeldam begon fantastisch aan de competitie met vijf zeges op rij. In de eerste wedstrijd werden wel vijf tegentreffers geïncasseerd, maar daar waren de spelers zelf ook wel van geschrokken. In de vier volgende wedstrijden hield Dubbeldam de nul.

Op 7 oktober stond de wedstrijd waar altijd naar uitgekeken wordt op het programma, de derby tegen RCD. Van spanning was in de wedstrijd geen sprake. Dubbeldam bleek oppermachtig en spaarde de stadsgenoot nog met een 0-4 eindstand.
Over de 20-0 zege op FC Blankenburg is uiteraard veel geschreven met negen treffers voor Dennis Geschiere en acht voor Jerry van Ingen. Toch geeft het de spelers weinig voldoening. Een beslissende treffer is meer waardevol.
Een week later haalde Dubbeldam in de uitwedstrijd tegen Pretoria zonder goed te hoeven voetballen toch de dubbele cijfers.

Waarschijnlijk gingen de spelers van Dubbeldam er na deze overweldigende overwinningen te gemakkelijk over denken en kreeg daar een week later de rekening voor gepresenteerd. Net als vorig jaar vonden wij ons Waterloo op de Oldegaarde tegen Charlois. Zij waren veel feller en troefden op inzet en werklust onze mannen af. De eretreffer werd gemaakt door invaller Sjors Volder, maar ook hij kon een nederlaag niet voorkomen.

Daarna kwam een periode met de sterkere tegenstanders en had Dubbeldam moeite de omschakeling te maken. Thuis tegen de studenten uit Delft van Taurus won Dubbeldam weliswaar met 4-0 maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit erg geflatteerd was. Wat heeft Taurus een mogelijkheden gehad. Dubbeldam had het geluk dat het vizier bij de tegenstander niet op scherp stond en ook Roy de Graaf keepte een sterke wedstrijd. Dubbeldam was wel uiterst effectief.

Een week later stond de topper tegen WCR op het programma en Dubbeldam startte uitstekend. Al in de eerste minuut kreeg Dubbeldam een strafschop na een overtreding op Jerry van Ingen binnen de zestien. De doelman was kansloos, maar Jerry mikte op de paal. Toch hoefden de trouwe supporters van Dubbeldam niet lang te wachten op een voorsprong. In de achtste minuut was het spits Dennis Geschiere die met een prachtige lob Dubbeldam op voorsprong zetten. En verdiend ook want Dubbeldam begon geweldig aan het duel. Halverwege de eerste helft verloor Dubbeldam het initiatief en door twee fouten boog WCR de wedstrijd binnen tien minuten om. Eerst maakten ze gelijk en vervolgens kwamen ze nog voor het half uur op voorsprong. Na de pauze kwam Dubbeldam heel sterk uit de kleedkamer en was het wachten op de gelijkmaker. De scheidsrechter besliste echter anders want in de 67ste minuut maakte hij een eind aan dit boeiende duel

Vier december werd de wedstrijd uitgespeeld. De supporters kregen een geweldige avond. De mannen van Dubbeldam waren uiterst gedreven om in ieder geval een nederlaag te voorkomen en met drie verdedigers en een extra aanvallende middenvelder ging men op jacht naar een punt. Dit lef werd beloond met de gelijkmaker in de 20ste minuut van Dennis Geschiere na een prachtige voorzet van Jordy Wouters. Dubbeldam nam echter geen genoegen met een puntje en in de 23ste minuut was het pas echt feest. Nu vanaf de linkerflank was het wederom Jordy Wouters met een schitterende voorzet en wederom was het Dennis Geschiere die de winnende binnenschoot en er voor zorgde dat Dubbeldam met een goed gevoel de winterstop in kan.

Tussen de twee delen WCR stond nog een topper op het programma voor Dubbeldam. Op eigen veld ontvingen wij de ploeg met de minste verliespunten Coal. Dubbeldam speelde een fantastische eerste helft maar vergat dit in doelpunten uit te drukken. We gingen wel met een voorsprong de rust in, maar dit verschil had veel groter kunnen en wellicht ook moeten zijn. Een prachtige pass van Jordy Wouters was precies op maar voor Jerry van Ingen die Dubbeldam op 1-0 zette.
Een heel ander spelbeeld in de tweede helft met een sterker Coal. De terechte gelijkmaker viel een kwartier voor tijd. Dubbeldam toonde veerkracht en nam het initiatief weer over. Na een overtreding op Jordy Wouters binnen de zestien had Dubbeldam in de slotminuut de zes nog kunnen stelen. De doelman van Coal redde echter voortreffelijk voor zijn team en dus eindigde deze topper in 1-1.

De laatste volledige wedstrijd was op 2 december in Schiedam tegen Kethel Spaland. Dubbeldam schoot weer uit de startblokken en na 74 sec zette Dennis Geschiere Dubbeldam op voorsprong. Dubbeldam bleef oppermachtig maar drukte dit niet uit in de tussenstand.
In de tweede helft ging Kethel Spaland door de lange bal in onze zestien te pompen proberen de druk op te voeren. Dit zorgde soms wel voor onrust maar een uitstekende Robin van Dijk en zijn defensie hielden het doel schoon. Aan de andere kant kreeg Dubbeldam goede kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Omdat dit niet lukte, bleef het tot de laatste minuut spannend maar mochten we na 90 min verdiend de drie punten bijschrijven.

De komende weken naast kerst en oud en nieuw vieren hard trainen zodat we in februari fit en conditioneel sterk aan de nieuwe competitie kunnen beginnen waarin de tegenstand groter zal zijn dan in vele wedstrijden in het eerste deel van deze competitie.
Hopelijk is dan ook de sinds de eerste oefenwedstrijd in augustus geblesseerde Rick de Graaf ook weer van de partij.

PosClubGWGLVFAGDPts
112101150133731
21293042182430
31273233181524
41272342182423
5126242525020
61253439182118
7125252825317
8125162231-916
9123542627-114
10124172233-1113
11123092849-219
12121381847-296
1300000000
1300000000
1300000000