Selecteer pagina

knvb

De KNVB hoopt dat de bal in januari weer kan rollen op de amateurvelden, laat directeur Jan Dirk van der Zee weten. De voetbalbond baalt er echter van dat het amateurvoetbal niet profiteert van de dinsdag afgekondigde versoepelingsmaatregelen.

 

 

De amateurcompetities werden in oktober al stilgelegd en zullen in ieder geval niet voor de jaarwisseling hervat worden. Het betekent ook dat het toernooi om de KNVB Beker zonder amateurclubs wordt gespeeld, liet Van der Zee al weten. “We gaan ervan uit dat we – in het meest gunstige scenario – medio januari weer competities kunnen spelen”, vertelt hij in NOS Langs de Lijn en Omstreken. “Dat zou mooi zijn. Als dat niet kan, geen man overboord. Dan kunnen we in februari met alternatieve competities komen.”

Van der Zee hoopt echter dat de trainingen nóg eerder hervat kunnen worden: vooralsnog moeten die voor volwassenen beperkt blijven tot groepen van vier, op anderhalve meter afstand van elkaar. “Wat we nu willen, is gewoon trainen. We hebben een grote groep mensen die thuis zit en niet in beweging komt: die moet in beweging komen.”