Selecteer pagina

Kevin Bosman is exponent van Dubbeldam opleiding

DD1-media-2022-2023 | 0 Reacties

Familieclub Dubbeldam blijft toch vooral een zondagbolwerk. Kevin Bosman is een kind van de club. Pas 27 jaar maar al tien seizoenen vaste waarde als linkerverdediger van het zondagteam.

 

DORDRECHT – Bosman wordt steeds gelukkiger als hij de Schenkeldijk oprijdt. ,,Ons sportpark wordt nu gelukkig grondig aangepakt. Was ook hard nodig, hoor. De club heeft opeens al meer mogelijkheden omdat er nu twee kunstgrasvelden liggen. Het allerbelangrijkste gaat straks plaatsvinden als het nieuwe clubgebouw en de kleedruimten worden gerealiseerd. Wij nemen als spelers de club niets kwalijk. Natuurlijk zijn de kleedruimten gedateerd, maar Dubbeldam is al meer dan tien jaar bij de gemeente Dordrecht aan het bedelen om de boel een keer op orde te krijgen. In die periode is er uiteraard geen geld aan een opknapbeurt uitgegeven. Iedereen zag de accommodatie verder wegglijden.”

 

Vanaf zijn zesde voetbalt Kevin Bosman al bij de puur Dordtse familieclub en hij groeide snel door richting het eerste elftal. Hij heeft het allemaal zien gebeuren vanaf het moment dat hij tien jaar geleden bij het eerste elftal aansloot. Achttien jaar was hij toen hij erbij kwam. Hij maakte hoogtepunten mee zoals de kampioenschappen in de vierde en derde klasse en promotie naar de tweede klasse. ,,Onvergetelijke hoogtepunten in mijn voetballoopbaan bij Dubbeldam natuurlijk”, vertelt Bosman. Hij is linksbenig en dat helpt uiteraard wel mee op zijn positie. Bij Dubbeldam verkeert men in de bijzondere situatie dat de helft van het team linksbenig is. Een uitzondering in de voetballerij.

 

Bosman: ,,Die hele coronaperiode heeft ons bepaald niet geholpen. Met name de laatste keer toen het vanaf half november tot in februari stillag heeft ons geraakt. Wij zijn conditioneel achterop geraakt. Als groep waren wij het gewoon zat dat je weer nergens naartoe trainde. Het was allemaal zo onzeker. Ook bij onze tegenstanders hoorde je diezelfde verhalen. Iedere club heeft er mogelijk last van, maar ons heeft het echt punten gekost. Er kwam dan ook nog eens de nieuwe knieblessure van Rick de Graaf bij. Die jongen heeft toch al zo veel pech gehad. Nu is hij opnieuw aan het revalideren.”
Derby’s
Dubbeldam opende in het eerste volledige seizoen met trainer Ries Fok weer prima. De ploeg deed mee voor de bovenste plaatsen, maar zakte later weg en eindigde op plaats zeven. ,,Vanaf maart was het programma overvol”, verzucht Bosman. ,,Veel spelers liepen op hun tandvlees. Het is nu afwachten waar wij in het volgende seizoen worden ingedeeld. De club wil graag naar een volledig Brabantse afdeling. Beneden de rivieren leeft het amateurvoetbal nog. Daar is nog een leuk sfeertje rond de wedstrijden. In Rotterdam en omgeving is het vrijwel klaar met het zondagvoetbal”, stelt Bouman. Dubbeldam had gelukkig nog wel de vier echte Dordtse derby’s. ,,Vooral de wedstrijden tegen Emma en RCD leven nog erg. Dat waren wel de leukste wedstrijden van het seizoen. Die duels werden wel goed bezocht. Tegen de FC Dordrecht-amateurs en GSC/ODS is dat minder.” Volgend seizoen komen er bij Dubbeldam veel spelers van JO19 over. Er werden dit seizoen al wat spelers ingepast. Zo werkt dat bij Dubbeldam.

bron: voetbaljournaal

Related Articles

Wederom een zware tegenstander

Laatste nieuws  BekerwedstrijdAanstaande zondag staat wederom een thuiswedstrijd op het programma voor Dubbeldam. Na twee Dordtse derby's ontvangen wij TSV Gudok uit Tilburg. Een sterke tegenstander die we drie jaar geleden ook in competitieverband tegen zijn...

Lees meer

Voorbeschouwing Dubbeldam – HZ’75

Laatste nieuws  BekerwedstrijdZondag staat de laatste bekerwedstrijd op het programma. Tegenstander is HZ'75 uit Hooge Zwaluwe. Om 14.30 zal scheidsrechter Van Velthoven het startsein geven voor de laatste test alvorens de competitie start en daarmee de...

Lees meer