Selecteer pagina

Kethel Spaland opnieuw keerpunt voor Dubbeldam

Kethel Spaland opnieuw keerpunt voor Dubbeldam

Kethel Spaland 1 vs Dubbeldam 1 (On time)

Toen Kethel Spaland vorig seizoen op 4 februari op het programma stond, had Dubbeldam net een slechte reeks neergezet.
Nadat we eind november in de thuiswedstrijd Virtus terug in de wedstrijd hadden laten komen, werd er in 2017 geen uit meer gehaald.
Charlois en het laaggeklasseerde BZC/Zuiderpark trakteerden Dubbeldam op een nederlaag. Gelukkig trok BZC zich later terug. Maar ook de eerste wedstrijd in 2018 thuis tegen OHVV ging verloren.

In de voorbeschouwing op de wedstrijd tegen Kethel Spaland spraken we dan ook de hoop uit dat we in Schiedam deze negatieve reeks zouden kunnen keren.

Dubbeldam won de wedstrijd met 0-4 en het was het begin van een sterke periode met vier overwinningen op rij, waaronder de sensationele zege op de Schenkeldijk tegen de ongeslagen koploper Meeuwenplaat.

Nu begint Dubbeldam als koploper aan het duel maar hopen we nu ook eens tegen een sterke tegenstander een goed resultaat neer te kunnen zetten. Want na een geweldige start van de competitie, hapert de motor een beetje.
Na de nederlaag tegen Charlois, wonnen we thuis wel van Taurus maar als we eerlijk zijn was de 4-0 uitslag wel wat geflatteerd.

Tegen WCR begon Dubbeldam sterk en namen we ook een voorsprong. Echter gaven we halverwege de eerste helft het initiatief weg en daar profiteerde de ploeg uit Rhoon twee keer van.
De groep toonde veerkracht en kwam sterk uit de kleedkamer. Het was wachten op de gelijkmaker, tot de scheidsrechter besloot na 65 minuten voor het einde te fluiten. Op 23 december moeten we proberen alsnog een nederlaag in een topwedstrijd zien te voorkomen.

Afgelopen zondag stond wederom een topwedstrijd op het programma tegen de ploeg met de minste verliespunten Coal. Dubbeldam was in de eerste helft veel beter en gaf geen kansen weg.
Aanvallend creëerden we wel enkele kansen en was het Jerry van Ingen die na een minuur of 25 Dubbeldam verdiend op voorsprong zette.
In de tweede helft lag het initiatief meer bij Coal en was de gelijkmaker wel verdiend.
Opnieuw toonde ons team karakter en konden het wedstrijdbeeld ombuigen.
In de laatste minuut kregen we een uitstekende mogelijkheid om vanaf elf meter de overwinning binnen te slepen.
Helaas zag de uitstekende doelman kans om de inzet te keren en moesten we tevreden zijn met een gelijkspel.

Het zou fantastisch zijn voor onze groep als ze zondag een overwinning zouden boeken tegen deze sterke tegenstander. We hebben ons vrijwel zeker al geplaatst bij de eerste zes maar sta je bij de eerste drie dan heb je straks in de nieuwe competitie een extra thuiswedstrijd. Daarbij verdienen zij onze steun en wij rekenen dan ook op vele supporters!!