Selecteer pagina

Kethel Spaland draait koploper dol…maar verliest

Kethel Spaland draait koploper dol…maar verliest

SCHIEDAM – 0-1. Nota bene al na 1 minuut en 21 seconden. KethelSpaland/zo schrok zich een hoedje en had een helft nodig om weer tot zichzelf te komen. De schade bleef beperkt tot die ene treffer. Dat dan wel. “Maar”, mokte trainer Ruud Spierings later in de catacomben, “we hebben die eerste helft gewoon niet goed gevoetbald. Dan maak je een tegenstander sterk.”

Die tegenstander was koploper Dubbeldam, dat acht punten meer in de knip had. Zou geen schande zijn om daarvan te verliezen, vond de scheidende coach vooraf. Na de rust beleefden de bewoners van sportpark WA echter een revival, draaiden de bezoekers de duimschroeven aan en was het wachten op de gelijkmaker, die wonderlijk genoeg niet viel. Vandaar dat er, ondanks het verlies, toch een glimlachje af kon: “Van een koploper mag je verliezen, maar van dit Dubbeldam hoefde het niet. Dat maakte me trots op de jongens We verdienden meer.”

Zijn vertrek uit sportpark WA is een bewuste keuze. “Na drie jaar ben ik toe aan een nieuwe uitdaging en de spelersgroep aan een nieuw gezicht.” Een groep, die de potentie heeft om verder te groeien. “Het zijn veelal jonge spelers. Daar zit nog zoveel rek in.” Met de kanttekening, dat er gewerkt moet gaan worden aan promotie. “Die derde klas is een farce. Daar winnen we met 13-2 van Pretoria en wordt Blankenburg uit de competitie gehaald. Dat is niet leuk.”

Bron: Nieuw Stadsblad