Selecteer pagina

Inmiddels is hij bezig aan zijn zesde seizoen bij VV Bavel. Elk jaar legt doelman Glenn van Peer (29) de lat hoger. Figuurlijk gezien uiteraard.

Tegenwoordig heeft hij zijn rust gevonden, maar Bredanaar Van Peer heeft al een flinke voetbalreis achter de rug. ,,Ik begon bij FC De Geeren, maar ging al snel naar Advendo. Daar speelde ik met klasgenootjes en jongens uit de buurt. Ik vond keepen wel leuk, maar dat team had al een keeper, Maik van den Kieboom (ex-RKC, Dosko, Kozakken Boys, red.), een goede vriend van mij. Dus ik heb tot aan de C2 gewoon gevoetbald. Ik was voorstopper, of middenvelder.”

NAC

Maar Van Peer wilde dolgraag keepen. Via een teamgenootje belandde hij bij TSC. Daar was wel plek onder de lat. Toen ging het hard. Als vijftienjarig ventje maakte hij zijn debuut in een vriendschappelijk duel en niet veel later stond NAC op de stoep. ,,Mijn periode bij NAC was niet mijn beste periode”, is hij eerlijk. ,,Ik trainde veel, ik trainde hard, maar ik speelde weinig. In de A-jeugd was Tim Coremans (de huidige doelman van Sparta, red.) de eerste keeper. Dus het was geen schande. En ik zeg niet dat ik het anders wél gehaald had, want dat is niet reëel. Maar jammer was het wel.” In twee jaar verloor Van Peer het plezier in het spelletje, na anderhalf seizoen leverde hij zijn tas in. ,,Ik zag het niet meer zitten. Ik keek ook geen voetbal meer, was niet meer buiten te vinden met vrienden. Ik had er geen zin meer in.”

Maar talent gaat niet verloren en in 2010 pikte Boeimeer hem op. ,,Een super tijd”, is hij duidelijk. Met Van Peer onder de lat promoveerde Boeimeer twee jaar op rij. Daarna volgde een onvermijdelijke degradatie en viel het team uit elkaar. Ook Van Peer zocht zijn heil elders. Een avontuurtje bij VV Barça leverde ook niets op. Opnieuw moest hij van team wisselen.

Van de stad naar het dorp

Bavel wilde hem wel. Van Peer heeft er even over na moeten denken. ,,Van de stad naar een dorp. Moet ik dat wel willen? Kom ik daar als enorme stadse gast tussen al die jongens die met elkaar opgegroeid zijn. Maar al vrij snel besefte ik: de laatste jaren waren toch al turbulent, ik ga het gewoon proberen. Ik zag het als een laatste kans om ergens weer mijn draai te vinden. En dat pakte heel goed uit.”

Het pakt zo goed uit dat Van Peer inmiddels bezig is aan zijn zesde seizoen. Ook zijn huidige vriendin leerde hij kennen in Bavel, waarna het koppel zich vestigde in het dorp. ,,Heerlijk wonen, lekker rustig.”

Clean sheets

De resultaten worden steeds beter. Zeven wedstrijden, vijf clean sheets, de cijfers maken hem trots. ,,Het is een dingetje geworden, de nul houden. Ik was daar vroeger niet goed in. Twee seizoenen geleden zei ik tegen het team: als ik acht keer de nul houd, trakteer ik op een kratje bier. Dat heb ik toen gehaald. Vorig jaar heb ik er tien van gemaakt, weer gehaald. Nu ga ik voor de twaalf clean sheets. En we zijn al aardig op weg”, aldus de man die tegenwoordig naast accountmanager ook keeperstrainer is in de jeugd bij NAC.

Zijn prestaties gaan hand in hand met die van de ploeg. Zesde in 2017-2018, vijfde vorig jaar. Nu de trotse en ongeslagen koploper in zondag 3B. ,,We zijn een team in de lift”, zegt hij. ,,Titelkandidaat? Zo zie ik het niet. We hebben niet de beste spelers uit de derde klasse, maar wel een heel hecht team. Daarmee hoop ik dat we heel wat puntjes kunnen halen. Of dat genoeg is, weet ik niet. Zover wil ik niet kijken.”

Voor zichzelf kijkt hij ook niet al te ver vooruit. Afgelopen zomer hing TSC, zijn oude jeugdploeg, aan de lijn. Een stapje omhoog. ,,Maar ik ben 29, ik heb het lekker naar mijn zin hier. Ik heb pieken, maar geen dalen. Ik ben Bavel gewoon heel dankbaar. Ik ben hier op mijn plek.”