Op last van de Dordtse burgemeester Wouter Kolff moet de kantine van VV Dubbeldam aanstaande en volgende week zondag dicht blijven. Dit omdat er op 14 april een vechtpartij uitbrak en er een mes en een taser op het terrein gevonden werden. De club reageert verontwaardigd.

Dat meldt de gemeente Dordrecht maandagavond in een persbericht. ‘Een grote groep mensen is met elkaar in gevecht geraakt. Ook zijn een taser en een mes op het terrein van de voetbalvereniging aangetroffen. De kantine is zondag 12 mei en zondag 19 mei gesloten voor leden en bezoekers.’

De betreffende vechtpartiontstond die zondagavond 14 april iets na zessen. De Dordste club had toen een wedstrijd gespeeld – en met 3-0 gewonnen –  tegen Kethel Spaland uit Schiedam. Volgens het bestuur van VV Dubbeldam waren bij de vechtpartij geen leden van beide clubs betrokken en had het geweld niets met voetbal te maken.

Alcohol en drugs

Volgens de gemeente Dordrecht was een ruzie tussen twee personen de aanzet voor een massale vechtpartij tussen zeventig personen. Er zou ook ‘veel alcohol en drugs’ gebruikt zijn. Burgemeester Kolff voegt daar aan toe dat het een wonder is dat er slechts lichtgewonden zijn gevallen en er niemand zwaar gewond is geraakt. ‘Het had echt anders kunnen aflopen. Het is prima om na afloop van een wedstrijd met elkaar een drankje te doen maar dit gedrag kunnen we niet tolereren.’

VV Dubbeldam laat in een reactie weten verbaasd en verontwaardigd te zijn. ‘Wij hebben de gemeente nadrukkelijk gevraagd hoe wij kunnen voorkomen dat een paar idioten, die geen lid zijn van onze vereniging, op ons terrein aanwezig zijn en de boel verstieren. Natuurlijk hebben we hier geen antwoord op gekregen, want dat is er ook niet.’ Verder laat de club weten deze week nog een keer in gesprek te gaan met de burgemeester. De wedstrijden zelf gaan gewoon door, op 12 en 19 mei.

Bron: AD De Dordtenaar