Selecteer pagina

JUICHENNNN voor Dubbeldam 3 in wedstrijd van het jaar

JUICHENNNN voor Dubbeldam 3 in wedstrijd van het jaar

Club Nieuws

Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie Vanaf de categorie Onder 13 jaar en ouder ben je verplicht een goedgelijkende foto op je digitale spelerspas te hebben. Als speler, maar ook als teammanager kan je...

Lees meer
PosClubGGDPts
1142734
2141425
311723
414721
513-620
614018
713417
813-317
914315
1014-1014
1114-1313
1213-3011
13000
13000
13000

[wpp thumbnail_width=100 thumbnail_height=75 post_html='<li>{thumb} <a href=”{url}”>{text_title}</a></li>’]

JUICHENNNN voor Dubbeldam 3 in wedstrijd van het jaar

Na een week rust was het dit weekend weer zover, er moest weer gespeeld worden door de sterren van Dubbeldam 3.  Zoals jullie allemaal wel mee hebben blijven de mannen zeges aan elkaar rijgen alsof het niks is. Met fraai spel en mooie overwinningen is deze competitie zeer voortvarend begonnen. Maar dit weekend stond er een aparte partij op het programma. De wedstrijd van het seizoen. Niemand had het voor 12:00 nog over Ajax- Feyenoord of El Classico. Nee, de bladen en socials stonden vol met nieuws en weetjes over de derby van de drechtsteden: Dubbeldam-RCD.

De week voor de derby werd er traditiegetrouw niet getraind want niemand wil natuurlijk het risico lopen op een eventuele blessure. De wedstrijd van het jaar wilde niemand missen. Verstandig als wij waren werd er los van elkaar natuurlijk wel getraind. Zo werd Rocco gespot bij Parthanon op de sintelbaan. Hij liep hier een aantal persoonlijke records tijdens het door hem zo geliefde hardlopen.  “Het is soms wel lastig om elke avond weer te gaan maar hardlopen is gewoon een passie”aldus Rocco. “Ik zou niet weten wat ik zonder zou moeten. Iedere avond thuis met Annie op de bank zou ik helemaal gek worden. De muren zouden op mij afkomen en ik zou mijn energie daarin echt niet kwijt kunnen”aldus Rocco. Vader Jelle erkent dit. “Al van kleins af aan is hij enorm energiek. Eigenlijk zolang die kan lopen wil die alleen maar rennen, rennen en nog eens rennen.”aldus zijn vader.

Er waren maar weinig afmeldingen deze week en dat maakt het verslag natuurlijk een stuk minder leuk. Maar voor de trainer/leider/fuhrer John de Bever was dit natuurlijk een luxeprobleem. Ook Patrick Stolk was weer aanwezig. Na zijn wereldgoal van de laatste wedstrijd is hij een ander mens geworden. Hij bulkt ineens van het zelfvertrouwen en van het onzekere, miezierige, onopvallende kereltje is niets meer over. “Hij zit thuis alleen maar te schreeuwen, zegt zijn vrouw. “Dan zitten we rustig tv te kijken en opeens springt hij op en roept dan”JUICHENNNNN! De eerste keer was het nog grappig maar na een keer of 12 begint het toch knap vervelend te worden,” zegt zijn wederhelft.  Zeker onze jongste zoon heeft er best moeite mee om zijn vader opeens zo te zien. “Hij doet ook niets meer in het huishouden. Elke keer als ik iets vraag zegt hij:”welke wel wie ik ben, ik ben Patje “Fucking”Stolkie, Bitch! En dan loopt hij weer weg. “Ik heb gescoord bij Dubbeldam 3, dan ga ik toch niet staan afwassen joh idioot!”en meer van dit soort teksten passeren telkens de revue. “Nee, ik ben niet blij van deze ontwikkeling”, zegt zijn vrouw in tranen.

Maar het vetrouwen heeft er wel toe geleid dat ook Stolk vandaag aanwezig was. We konden dus beschikken over een voltallige selectie. Alleen de Gnoe was niet wedstrijd fit. Hij is traditiegetrouw weer aan het verhuizen en heeft hierin alles gegeven waardoor zijn hamstrings zo strak stonden dat hij niet aan de aftrap kon verschijnen. Gelukkig wilde hij wel op de bank plaatsnemen tegen zijn oude cluppie.

De enige afwezige was eigenlijk Schellibacchi. Hij had zijn vrouw beloofd de was te doen en de ramen te zemen maar had hier dusdanig veel moeite mee dat hij het helaas niet kon redden. Jammer Schelli, hopelijk kan je je volgende week losrukken van de dagelijkse sleur.

We begonnen dan ook in de volgende opstelling:

Sweetyman in de goal, Achterin speelde Rocco, Jeroen, Stolk en Pieter. Op het middenveld stonden Stefan, Axel, Tak en Wappie en in de spits stonden Nick en Michel.

De tegenstander was al een behoorlijk tijd aan het warmlopen en was al bezig met het posiitiespel voor de wedstrijd. Pionnen, hesjes (nee niet hesses) ballen, trainers. Niets was te gek voor RCD 3. Normaal gesproken speelde we altijd tegen rcd 4 in de competitie maar dit seizoen was het RCD 3 die wij moeten verslaan. De echte RCD-engnekjes als Erik Smulders, William Luyten en Mark Vermeij zijn nu ingeruild voor jongen onbekende RCD-engnekjes in wording. Het maakt natuurlijk voor de vijandigheid niets uit. Zodra dat RCD logo op het veld verschijnt begint de gemiddelde Dubbeldammer al te grommen en is er dan uiteraard klaar voor. Sportief gezien natuurlijk.

De wedstrijd begon zoals verwacht met veel balbezit voor Dubbeldam. Het positiespel wat RCD voor de wedstrijd aan het doen was bleek geen overbodige luxe. De tegenstander kon nog geen drie keer overspelen zonder de bal aan ons te geven of de bal 4 meter over de zijlijn te sturen. Ook bij ons ging er heel veel fout. Simpele passes gingen mis. Voorzetten waren slecht. En de meeste acties werden ook in de kiem gesmoord. U hoort het al. De supporters waren de grote winnaar deze ochtend/middag.

Reinier wisselde slechte ballen af met kut passes en de enige die eigelijk nog vertrouwen in hem heeft is zijn zijn kinderen die steevast roepen PA-PA, PA-PA! Maar de gemiddelde kijker had het na 4 minuten al bekeken ; dit gaat zeker niet de wedstrijd worden van Wijntje Kapperom. Hij was overigens niet de enige. Onze aanvoerder van dit seizoen wisselde ook slechte momenten af met bekende missers voor zowat open doel en zo kon er langs de kant gelukkig toch nog gelachen worden. Na een half uurtje had Michel ook door dat hij vandaag nog geen lantaarnpaal voorbij komt en liet zichzelf door Trainr. Koen wisselen voor de Gnoe.

Wat michel de afgelopen 30 minuten nog geen een keer gelukt was ondanks verwoeden pogingen lukte de Gnoe binnen 50 seconden; hij kwam zijn mannetje makkelijk voorbij en deed vervolgens iets goeds. Met de voor de Gnoe zo karakteristieke dubbele schaar legde hij de tegenstander in de luren en die kon niks anders dan deze trektocht beeindigen met een overtreding. De scheidsrechter twijfelde even om een penalty te geven maar ondanks dat het Dennis was kon zelfs Alex de J. deze penal niet afwijzen en legde de bal op 11 meter. De bever liet dit buitenkansje niet liggen en maakte de 1-0.

Verder valt er maar weinig leuks of goeds te vertellen over deze eerste helft. Er ging eigenlijk gewoon heel veel fout. De vele supporters die weer aanwezig waren hadden genoeg stof tot lachen. Ook Danny Soetemalt 0,0 deelde in de malaise en schatte een balletje verkeerd in. Een soort mix tussen een schijnweging en een soort epileptische aanval bezorgde de bal bij de spits van RCD die voor een leeg doel zo de gelijkmaker had kunnen binnenschieten maar gelukkig kon deze jongen er niet heel veel van en schoot de bal via de paal naast. Dit was het laatste spannende wat de vreselijk slechte eerste helft ons bracht.

In de rust werd er vooral gerookt en om elkaar fouten gelachen. Veel meer was ook niet nodig. Want iedereen had wel een gevoel dat vandaag de punten aan de schenkeldijk bleven. Alleen Stolk liep een beetje opgefokt door de kleedkamer op zijn borst te slaan als een soort King Kong. WAPPIE AINT GOT SHIT ON MEEEEEE!!! “galmde hij minutenlang. Niemand wist precies wat hij nou duidelijk wilde maken. Achteraf zijn er vermoedens dat Stolk uit is op de plek van Wappie. En zoals wappie vandaag speelde zou dat zomaar eens kunnen.

In de tweede helft werd er nog wat gewisseld. Iedereen kreeg speelminuten. En na een klein kwartiertje werd ook de 2-0 binnengeschoten door Axel. En kleine blunder van de keeper van RCD hielp hier wel aan mee en zodoende was de wedstrijd nu echt gespeeld. Het spel werd er niet beter op en het tempo was nog lager als ervoor en zodoende vielen er een aantal mensen in slaap langs de kant. Ook Johan B was hier een van. Hangend tegen de zaal aan lag hij te knikkenbollen. “Ik kan hier slecht tegen.”Zegt Johan. Ik wil nog zo graag meedoen maar door die taakstraf en schorsing mag ik dus alleen kijken. En dan zie je Michel, Nick en Ferdy in de spits lopen. Ja , dat doet zeer. Kon ik de tijd maar terugdraaien”zegt Johan duidelijk aangeslagen door de hele situatie.

De wedstrijd was in ieder geval gespeeld en de 3-0 van Wols was dan nog van eenzame klasse maar verder ging er vooral heel veel mis en konden er weinig positieve dingen uitgehaald worden. Behalve dan dat het nog 4-0 en 5-0 ook nog volgde door Michel en Nick. Iedereen dacht eigenlijk dat het hier bij zou blijven maar helaas was daar Pieter. Pieter “Kom maar ffkes wisselen “ Bulldoggie dacht daar anders over. Hij was al een aantal keer naarstig op zoek de allermoeilijkste oplossing. Telkens ging het net goed en hield of Soetemalt 0,0 de bal tegen of was de tegenstander zo aan het prutsen dat het niet zo doelpunt werd gepromoveerd. Tot net voor tijd. Pietertje had wederom een mooie opening in gedachten alleen stond daar nog een spitsje in onze 16. En deze bal was iets te makkelijk voor hem en wist deze wel te maken. 5-1 dus. Hierna werd Pietertje uiteraard ffkes gewisseld. Jammer, Pietertje, volgende keer beter! 3 assisten is niet slecht voor een verdediger, jammer dat er een aan de spits van rcd was 😉

Na de wedstrijd bleef het nog lang onrustig en behalve de hernieuwde Danny Soetemalt 0,0 (zie foto) werd er lekker doorgedronken en werd de overwinning goed gevierd. De sfeer zat er goed in. Dit kwam overigens mede doordat Janki Jankovic er niet was. Niemand weet waar hij is. Hij is spoorloos. Sinds zijn blessure is er van deze nare engnek niets meer vernomen. Hierbij dan ook een oproep: Mocht u iemand op straat tegenkomen die een onschuldig oud vrouwtje staat uit te schelden of op een andere manier negatief de aandacht opeist vraag dan even aan Jespertje hoe het met hem gaat en geef hem een knuffel. Kijk hem overigens niet recht in de ogen aan want dan gaat die spugen. Jespertje, als je dit leest. Laat even iets horen in de groepsapp, de groep is erg ongerust. En behalve Johan B gunt iedereen je het beste!

Zondag spelen we uit tegen Beek vooruit. 12:15 dus kom gerust kijken om ons ook uit te supporten en deze reeks vol te houden. Tot zondag en anders tot de week erna als wij weer thuis spelen! Overigens spelen we thuis om 12:00 uur. Ries van Andel, ik herhaal, we spelen thuis om 12:00 uur.

Tot later!

Namens Dubbeldam 3 , Matthijs de Jigt

Dubbeldam nieuws

Niet constant genoeg

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis...

Lees meer