Selecteer pagina

Jordy Wouters: “het moet beter”

Jordy Wouters: “het moet beter”

Door de naweeën van het winterse weer van de voorbije dagen kwam deze voetbalzondag alleen Dubbeldam in actie. De vijf andere Dordtse clubs zagen hun duels afgelast worden.

Door Fred van Dongen

Dordrecht – Door thuis met 4-0 te triomferen over OHVV verzekerde Dubbeldam zich van een plek bij de eerste drie van de reguliere (halve) competitie. Dat betekent dat de Dordtse derdeklasser in de uit elf duels bestaande voorjaarscompetitie om twee promotieplaatsen naar de tweede klas er zes thuis mag spelen.

Dubbeldam verwierf dat elite-privilege pas na rust. Het eerste bedrijf tegen OHVV eindigde zonder goals. De thuisploeg legde in die fase te weinig structuur in de aanvalsacties en hield het tempo te laag. Een fel OHVV deed amper onder voor de Dordtse koploper en verschafte zich zo alle hoop op een sportief stuntje.

Na de hervatting drukte Dubbeldam het gaspedaal even in en nam het al na luttele minuten via Jordy Wouters eindelijk afstand (1-0). De thuisploeg hield de spanning er niettemin in. Pas in het slotkwartier gooide ze de wedstrijd op slot door treffers van Dennis Geschiere (2-0), Jerry van Ingen (3-0) en invaller Sven Weyts (4-0). Waarmee Dubbeldam ruimschoots maar geflatteerd voldeed aan de opdracht van deze januarimiddag: zich kwalificeren bij de top-drie van de reguliere competitie.

Jordy Wouters fungeerde deze keer als het belangrijke breekijzer door pal na rust na zwak uitverdedigen van OHVV van zo’n vijftien meter de 1-0 binnen te schuiven. De 22-jarige nummer 10 van de thuisploeg na afloop in de kantine kijkend naar de slotfase van de eredivisietopper tussen Feyenoord en Ajax, enigszins bescheiden: “Elke openingsgoal is belangrijk. Het liep voor rust niet bij ons, speelden slordig. Lieten ons meegaan in hun niveau. Na rust wilden we het meteen goed oppakken. Dat lukte snel met mijn goal. In de voorjaarscompetitie om promotie naar de tweede klasse hebben we ons nu verzekerd van een extra thuiswedstrijd,. Dat is mooi meegenomen. Willen we promoveren dan zullen we toch beter moeten spelen dan vandaag. Dat moet als we dezelfde inzet tonen als waarmee we vandaag aan de tweede helft begonnen, wel goed komen”.

Volgende week beëindigt Dubbeldam als koploper de reguliere (halve) competitie met een thuiswedstrijd tegen SEP. Voor de Dordtse ploeg een duel zonder betekenis in tegenstelling tot de opponent die zich nog altijd kan plaatsen bij de eerste zes. Zo’n eindklassering geeft ook recht op deelname aan de voorjaars annex promotiecompetitie.

Stand bovenaan na vandaag (halve competitie bestaat uit twaalf wedstrijden): Dubbeldam 11-28, Coal 9-23, Charlois SV 10-20, Kethel Spaland en SEP 10-17, WCR 9-15, Taurus 10-14.

Bron De Stem van Dordt