Selecteer pagina

Jerry van Ingen: ” We gaan vlammen!!”

Jerry van Ingen: ” We gaan vlammen!!”

Door Fred van Dongen

Voortreffelijke wedstrijden, veel heel veel doelpunten en toch net geen promotie voor het zondagteam van Dubbeldam. En zo eindigde een veelbelovend seizoen in juni toch nog in mineur.

Jerry van Ingen (25) herinnert zich die trieste middag nog toen de promotiewedstrijd uit bij Xerxes DZB onverdiend werd verloren. “Dat we de nacompetitie uitvlogen door goals in de 119ste en 120ste minuut was toen erg zuur. Maar er zat niet meer in vorig jaar. Dus moeten we dit jaar maar vlammen en laten zien dat we wel om de prijzen kunnen spelen.”

Dubbeldam acteert ook komende seizoen in de westelijke derde klas waar het een vreemde, ongebruikelijke competitie wacht. Na een halve ronde wordt de afdeling opgesplitst in een promotie-en degradatiepoule. Jerry: “Ik zelf heb nog geen idee hoe het precies zit. Het maakt me ook niet zoveel uit. We moeten elke wedstrijd winnen dat is het belangrijkste.”

Veel mutaties onderging de selectie niet tijdens de zomerstop. “De selectie is nagenoeg hetzelfde gebleven. Er is niemand weggegaan”.

De nieuwe trainer, Richard Smaal, staat bekend als prijzenjager. Wat is je indruk van hem na de eerste trainingssessies en oefenwedstrijden? “Rustig , erg rustig wat in vergelijking met de vorige trainers erg wennen is haha . Maar wel heel tactisch en hij snapt het spelletje wel.” Voor wat voor soort voetbal staat Smaal garant en kun je je daarin vinden? Jerry: “Anders dan we gewend zijn. Beetje het tegenovergestelde van vorig jaar. Je ziet ook dat iedereen nog een beetje moet zoeken waar te staan. Ook ik denk soms kan het niet beter anders, maar het komt wel goed.”

“Voor hoeveel goals en assists ik komend seizoen ga? Vorig jaar had ik er 21 en aardig wat assists. Dit jaar zal ik alles op alles zetten om daarover heen te gaan. Als we maar winnen!”

Bron; Stem van Dordt