Selecteer pagina

Jerry van Ingen vindt bij Dubbeldam plezier terug

Jerry van Ingen vindt bij Dubbeldam plezier terug

Interview voor de wedstrijd DIA-Dubbeldam zondag 1: Jerry van Ingen en zijn Oranje Wit-vrienden vinden plezier terug bij Dubbeldam

JAN VOLWERK
DORDRECHT . Met een handvol vrienden meldde Jerry van Ingen zich dit voorjaar bij Dubbeldam. Op zoek naar plezier, dat zij bij de reserves van Oranje Wit waren kwijtgeraakt. ,,Vanaf de eerste minuut voelden we ons thuis,’’ aldus de 20-jarige makkelijk scorende vleugelspits Jerry van Ingen. Zondag wacht de kraker tegen koploper DIA. ,,Na een dip zijn we weer scherp.’’

Jerry van Ingen is weer topfit. Hersteld van een hamstringblessure. ,,Ik heb deze week weer vol meegetraind. Nee, ik heb nog geen wedstrijd in de benen. In het voorbije trainingsweekeinde heb ik in het oefenpotje tegen Krabbendijke geen risico genomen. De belangen zondag tegen DIA zijn te groot. Als we winnen staan we weer bovenaan, verliezen we, kunnen we fluiten naar het kampioenschap. We willen heel graag een stapje omhoog en het liefste via de kortste weg.’’

Van Ingen, die zijn voetballoopbaan begon bij GSC omdat zijn moeder leidster was van de kabouters, koos in de C1 voor EBOH en drie jaar later bewust voor Oranje Wit A1. ,,Ik was ambitieus en niet tevreden met het niveau waarop ik speelde. Bij EBOH voetbalde ook een aantal vrienden van mij.’’ Bij Oranje Wit ging het fout toen hij overging naar het tweede elftal. ,,Er was totaal geen sfeer. En dan gaat ook het plezier weg. Ik raakte bovendien geblesseerd en stond een behoorlijke tijd buitenspel. Net als nu had ik problemen met mijn hamstrings. Daarvoor had ik daar nooit last van gehad.’’

Van Ingen stond op het punt om terug te keren bij EBOH. ,,Tot mijn vrienden besloten om voor Dubbeldam te kiezen. Een logische keuze eigenlijk. Wij kenden daar al jongens en waren op zondag al vaak bij Dubbeldam. Ik heb me zonder twijfel bij mijn maten aangesloten. Natuurlijk wist ik dat we in de vierde klasse zouden terechtkomen. Voor mij geen probleem. Ik wilde maar één ding: weer plezier hebben.’’

Van Ingen heeft geen spijt van zijn keuze. ,,Ik zit weer lekker in mijn vel en heb het geweldig naar mijn zin. En ik scoor weer. Voor ik dit seizoen last kreeg van mijn hamstring had ik er al dertien gemaakt.  Nee, De Oranje Witters vormen geen apart groepje. We zijn nu Dubbeldammers. Misschien wil ik later weer een paar klassen hoger voetballen, maar nu wil ik voorlopig hier blijven en stappen maken met Dubbeldam,’’ aldus Van Ingen die de rest van het seizoen blessurevrij wil blijven.