Selecteer pagina

Jeroen Bakels is op de weg terug

DD1-media-2022-2023 | 0 Reacties

De 21-jarige middenvelder is al bijna vijftien jaar actief bij VV Dubbeldam en is voornamelijk actief op de nummer zes positie. Op negentien jarige leeftijd maakte hij zijn debuut in het eerste elftal van de zondagselectie. Helaas moet hij op het moment vanaf de zijlijn toekijken met een liesblessure en last van de enkel.

Blessure
Twee en een halfjaar geleden heeft Jeroen zijn enkel verzwikt en dat is daarna altijd instabiel gebleven. “Hierdoor heb ik uiteindelijk in andere gewrichten meer instabiliteit gecreëerd. Ik heb anderhalf jaar geleden een kleine scheur in één van mijn adductoren spieren gehad en ben daar niet goed van hersteld. Uiteindelijk heb ik door een verkeerd gangpatroon deze blessure in stand gehouden waardoor de klachten (stekende pijn) steeds terugkwamen.”

Jeroen zijn blessure is ontstaan tijdens de zomervakantie. “Toen ik na een week zomervakantie terugkwam en zwaar had getraind, voornamelijk in de sportschool, schoot het in mijn lies tijdens een kapbeweging toen we in een partijvorm bezig waren.”

We vroegen ons af hoe Jeroen mentaal om gaat met deze blessure. “Het is lastig om niet te snel weer te willen beginnen. In het begin ben ik vaak te snel begonnen en dit resulteerde in opnieuw een nieuwe blessure. Als voetballer wil je zoveel mogelijk in het veld staan en laten zien wat je kan, het is dan ook erg vervelend om een lange tijd langs het veld te moeten staan en te moeten toekijken. Daarnaast ga je jezelf ook afvragen of herstel nog mogelijk is, zeker omdat het al zo lang al duurt.”

Toekomstvisie
Inmiddels heeft Jeroen hulp gezocht om weer fit te worden. “Ik doe dit samen met een fysiotherapeut en die heeft meerdere subdoelstellingen voordat ik weer het veld op mag en weer volledig mee mag doen. Zelf train ik altijd nog in de sportschool om mijn algehele fysiek op peil te houden.”

Wanneer Jeroen weer op het veld staat verwacht hij dat zijn niveau flink gedaald is, maar dat hij het voetballen nog niet is verleerd. “Vaak merkte ik dat na een lange tijd geen training mijn balgevoel even weg was. Dat merkte je dan aan een foute aanname of een pass die je normaal gesproken precies goed meegaf, maar dan net niet op maat was. Ik verwacht dat ik na een paar maanden weer op mijn oude niveau zit.”

Jeroen hoopt binnen een maand weer op het veld te staan. “Ik weet niet of dat helemaal realistisch is maar ik ben in ieder geval keihard aan het werk om dit te realiseren.”

Bron± voetbaljournaal

Related Articles

Niet constant genoeg

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis Geschiere net buiten de zestien veroorzaakte een onoverzichtelijke situatie in het doelgebied. Xander reageerde het meest...

Lees meer