Selecteer pagina

Jeffrey Stam ziet nog kansen

Jeffrey Stam ziet nog kansen

Jeffrey Stam ziet nog kansen in nacompetitie

DORDRECHT . Dubbeldam begon de nacompetitie met een 2-0 nederlaag in het Brabantse Den Hout tegen Irene’58. Maandag krijgt de ploeg van trainer Roy de Bruin de kans om die schade op eigen veld te repareren om de promotiekansen naar de derde klasse levend te houden. ,,Ik ben ervan overtuigd dat dat gaat lukken,’’ weet aanvoerder Jeffrey Stam zeker.

© JAN VOLWERK

De inmiddels 26-jarige technisch begaafde middenvelder Jeffrey Stam, die na een mislukt avontuur bij Barendrecht dit seizoen terugkeerde bij zijn grote liefde Dubbeldam, was er deels verantwoordelijk voor dat Dubbeldam beslag legde op de tweede periode. Hij scoorde immers in de uitwedstrijd tegen concurrent VVR de beslissende 1-2. ,,Als ik aan dat moment terugdenk, krijg ik nog steeds kippenvel. Ik had daarvoor twee grote kansen gemist, maar op het moment dat ik die laatste bal raakte, wist ik al dat hij erin zou gaan.’’

Vorig seizoen was voor de in Dordrecht woonachtige Stam, in vroegere jaren vanwege zijn tomeloze inzet de Dirk Kuyt van Dubbeldam genoemd, een verloren jaar. Met Rory Willemstijn verruilde hij Dubbeldam voor Barendrecht. Stam was daar na een maand al weer weg. ,,Ik heb een oefenwedstrijd en een bekerwedstrijd met het tweede gespeeld. Daarna was het over. Ik kon het voetballen bij Barendrecht niet combineren met mijn werk bij Aegon in Den Haag. Ik kwam steeds net op tijd en doodmoe aan op het trainingsveld. Ik heb dat jaar wel met een vriendenteam in de zaal gevoetbald. Dit seizoen is het allemaal een stuk makkelijker. Dubbeldam is lekker dichtbij en ik kan een paar dagen per week thuis werken. Ik voetbal overigens ook nog steeds in de zaal. We hebben dit jaar zelfs de bekerfinale gehaald en zijn naar de tweede klasse gepromoveerd.’’

Stam, die in het verleden ook al eens een kort uitstapje naar SC Emma maakte, koos voor de voor hem zo vertrouwde omgeving van Dubbeldam. ,,Dat blijft toch mijn club. Ik wilde bovendien heel graag met mijn goede vriend Patje (Patrick red.) de Kievit samen spelen.’’

Stam hoopt komend seizoen met Dubbeldam in de derde klasse te voetballen. ,,Doodzonde dat we zondag niet minimaal één doelpunt hebben gemaakt. We hebben heel veel kansen gehad. Ik heb zelf twee flinke mogelijkheden om zeep geholpen. We moeten nu minimaal met drie treffers verschil winnen. Lastig, maar zeker niet onmogelijk. Zeker omdat we zondag al veruit de bovenliggende partij waren en we maandag op een veel beter veld dan hun knollentuin thuis spelen.’’

Stam is er ook van overtuigd dat wanneer Dubbeldam maandag Irene’58 opzij zet, Dubbeldam het toetje succesvol kan afsluiten. ,,Je komt dan in een flow. We hebben dat onder Gradus Roeland in de derde klasse al eens eerder geflikt. Onze trainer Roy de Bruin, met wie ik nog heb samengespeeld, is jonger en minder ervaren als Roeland, maar tactisch is De Bruin zeer sterk.’’