Selecteer pagina

ja, wat wil je met 1.90 meter

ja, wat wil je met 1.90 meter

Dordrecht – De eigen goal waarmee Dubbeldam in de 90ste minuut tegen het Delftse SEP een 1-0 voorsprong verspeelde kende gelukkig voor de Dordtse derdeklasser geen desastreuze gevolgen. Het 1-1 gelijkspel bleek toch voldoende om als nummer vier in de eindrangschikking te kunnen deelnemen aan de nacompetitie om een plek in de tweede klas.

Komende zondag begint Dubbeldam aan het extraatje met een thuisduel tegen DIOS uit Nieuw-Vennep. Die ploeg eindigde als vijfde in de andere zogeheten derde klas ‘hoog’. “Nooit gehoord van die ploeg. Maar gelukkig spelen we wel thuis tegen ze”, reageerde Dubbeldams vleugelverdediger Stan van Pelt over de koppeling. Dubbeldams trainer Richard Smaal kent de komende opponent evenmin. “Maar de komende dagen denk ik wel wat informatie over ze binnen te krijgen”. Ongeacht die info vindt Stan van Pelt ‘dat we ook tegen die ploeg van onze eigen kracht moeten uitgaan’.

Als de oude stelling klopt dat op een matige repetitie vaak een gave uitvoering volgt, kan DIOS de borst nat maken. Dubbeldams optreden tegen SEP was vandaag van matig allooi. Dat kwam mede door de instelling van de Delftse tegenstander die zich volledig focuste op het binnenslepen van minimaal één punt om de negatieve nacompetitie (tegen degradatie naar de vierde klas) te ontlopen. Die missie mislukte ondanks het gelijkspel. Kethel Spaland haalde immers met 5-1 uit tegen hekkensluiter REMO waardoor de Schiedamse ploeg op doelsaldo (-5 om -6) zich veilig speelde en SEP veroordeelde tot de negatieve nacompetitie.

Aan de door de Delftenaren luid bejubelde eigen treffer van Dennis Stam bleek zodoende achteraf een cadeautje ‘verpakte lucht’. Bij Dubbeldam zaten ze er na afloop niet mee. Al oordeelde Stan van Pelt ‘dat het toch wel jammer is dat we op zo’n manier gelijk speelden’. “Ik was liever met een vol resultaat aan de nacompetitie begonnen. Terwijl we ons toch zat kansen hebben geschapen tegen een ploeg die eigenlijk voor geen meter wilde voetballen”.

Toch kreeg SEP voor rust enkele prima kansen en werd de alertheid van Dubbeldams doelman Roy de Graaf een paar keer flink op de proef gesteld. Waar nodig kreeg Roy binnen zijn vijf oplossende hulp van onder andere Wesley Borsboom en Rick de Graaf. Dubbeldams openingstreffer na zo’n 35 minuten viel zodoende als een verrassing. Stan van Pelt, Jordy Wouters en Dennis Geschiere legden een geweldige combinatie op de mat die door Jerry van Ingen koppend werd afgerond voor de 1-0. Jerry na afloop gekscherend: “Ja, wat wil je met mijn 1m90…”. Een heerlijk staaltje visserslatijn waarmee Jerry zijn ploegmaten moeiteloos aan het lachen kreeg.

In het tweede bedrijf kreeg Dubbeldam meer greep op het duel en kwam SEP er nauwelijks nog aan te pas. De Dubbeldamse overheersing leverde wel diverse kansen op maar mede door de Delftse doelman Sebastiaan de Hooge geen treffers. Waar iedereen zich al neerlegde bij een minimale thuiszege kreeg het duel in de slotminuut toch een bizarre wending. Door miscommunicatie verdwaalde een terugspeelbal van Dennis Stam achter zijn verbouwereerde eigen keeper voor de 1-1. In blessuretijd leek de volle buit alsnog naar Dubbeldam te gaan maar het doelpunt van Jerry van Ingen werd afgevlagd wegens buitenspel. Jerry zat er na afloop niet mee: “Van de een hoorde ik dat het buitenspel was, een ander vond het afvlaggen onterecht. Het zal wel…” Pragmatisch vertaald: voor de competitie-eindstand maakte het geen bal uit.

*Eindstand derde klas ‘hoog’: Wilhelmus 11-26 (promoveert naar tweede klas), HMSH 11-25 (promoveert), Coal 11-22 (nacompetitie), Dubbeldam 11-19 (nacompetitie),

bron: Stem van Dordt

lees ook