Selecteer pagina

DORDRECHT – Ries Fok wordt vooral in Dordrecht ‘Mister EBOH’ genoemd. Op zijn 50ste was hij ook een halve eeuw lid van die club. Zijn vader maakte hem bij zijn geboorte in 1970 meteen lid van Eendracht Brengt Ons Hoger. De nog kleine Ries Fok leerde er voetballen en schopte het bij Dordrecht’90 tot het betaalde voetbal. Tussen 2017 en 2020 was hij bij EBOH ook nog eens trainer.

En nu dus Dubbeldam (zondag). ,,Gelukkig kregen wij op tijd groen licht van de club om met de selectie wat te kunnen doen.” Alles is toch anders, want ook Dubbeldam heeft protocollen opgesteld. Rond trainingen en wedstrijden is het aanpassen. Oefeningen moesten aanvankelijk op anderhalve meter afstand van elkaar. ,,Je mocht niet in kleedkamers en de kantine. Je moet alles goed reinigen. Vanaf augustus konden wij weer redelijk normaal aan de slag.”

Favoriet
Dubbeldam werkte toe naar de competitiestart tegen SC Emma. “Ik kijk er echt naar uit, hoewel de meeste clubs, en dat geldt zeker voor Dubbeldam, nog niet klaar zullen zijn. De voorbereiding zal nog tot in oktober doorlopen. Dat is niet vreemd, want wij hebben met zijn allen zo lang stilgelegen. Voor iedereen is het even wennen, verwacht ik. Wij zitten in een competitie met in totaal vijf Dordtse stadsclubs. Dat kan wat mij betreft niet mooier. Het lijkt wel of oude tijden herleven. Ik voetbalde vroeger tegen Fluks, RCD, ODS en SSW. Nu doen wij het gewoon over in de derde klasse. Ik zie Emma overigens wel als favoriet en dus titelkandidaat. Mooi dat de KNVB ons allemaal bij elkaar heeft gezet. Voor het publiek is er bijna elke zondag wel ergens een derby. En dergelijke wedstrijden willen wij winnen. Verliezen is eigenlijk geen optie, maar als je er alles voor gedaan hebt kan het misschien een keer. Als ik op maandag de krant opensla, wil ik toch liever niet lezen dat wij verloren hebben.”

Voorbereiding
Dubbeldam was in de voorbereiding aardig op weg. ,,Resultaten in oefenwedstrijden zeggen mij helemaal niets. Jammer was dat ik ons tweede elftal in die fase zelden kon zien. Hetzelfde geldt voor de jeugdelftallen. Zonde hoor, want ik verdiep mij graag goed in een nieuwe vereniging. Toch voel ik mij al helemaal thuis bij Dubbeldam. Ik ben omgeven door een fijne staf, bestuur en technische commissie. Het is gewoon lekker werken en daarom maken wij met de week stappen vooruit. Voor mijn gevoel ben ik nu met de groep al verder dan verwacht. Als trainer is de insteek dat ik tijdens de wedstrijden, op de bank wel naar voetbal zit te kijken. Ik wil geen voetbal van ‘lange halen gauw thuis’ zien.” Als trainer is Dubbeldam de derde club waar Ries Fok als trainer actief is. ,,Ik ben gewend bij clubs voor een langere tijd te werken, dat is ook de insteek bij Dubbeldam.”

bron: voetbaljournaal 

Volgende wedstrijd