Selecteer pagina

Dubbeldam 3
IFC uit… altijd gezellig

 

Na 3 overwinningen in de beker waarin we aantoonde ontzettend veel kwaliteit te hebben was het deze week de beurt aan de competitie. De beker was slechts een voorgerechtje. De mannen van Dubbeldam 3 zijn zo gretig als een stel leeuwen. Leeuwen die weken in de kooi hebben gezeten zonder een degelijk stuk vlees. Mannen op jacht. Gretig. Hongerig. Niet te temmen. Helaas bleek de aanloop naar dit duel iets anders te verlopen. De ene afzegging na de ander. Het was voor onze TD wederom een ongekend lastig karwei om 11 man op de been te brengen. Het kan ook komen door het affiche. IFC uit. Vele spelers gaan nog liever naar hun werk, de bouwmarkt, de woonboulevard (steefie) of hun eigen begrafenis. Alles beter dan IFC uit… 

Het regende dus weer afzeggingen zoals gezegd. Donderdag werd er nog getraind door 14 man maar zondag erop schijnen er veel spelers dus door allerlei redenen niet te kunnen. Zoals al aangekaart kan het komen door de tegenstander. IFC uit. Volgens mij hebben we deze wedstrijd nog nooit uitgespeeld. Altijd wel een incidentje of opstootje die deze wedstrijd omdoopt tot ongekend verschrikkelijke verplichting. Met onze Prem als trainer van de tegenpartij. By far de meest irritante persoon die wij de afgelopen 30 jaar tegen zijn gekomen. Maar leest u daarvoor gerust de eerdere verslagen van oudere wedstrijden. 

Onze doelman Danny is ook al weken niet meer aanwezig. De complimenten die hij kreeg over zijn eerste optreden hebben hem blijkbaar doen besluiten nooit meer zijn gezicht te laten zien. De arrogantie is toegeslagen. “Ik ga niet meer op dit niveau keepen. Ik ben duidelijk dit niveau voorbijgestreefd.” Aldus Sweetyman. Ook thuis is hij steeds meer naar zijn schoenen gaan lopen. “Als ik een zakje chips naar hem gooi dan komt hij als een gek op mij afgerend en schreeuwt dan heel manisch: KEEPERRRRRRRR, LOSSSS! En beukt dan op mijn neus en vangt vervolgens het zakje.”zegt zijn vriendin. Ik heb al een aantal keer bij de eerste hulp gezeten met mijn neus achter mijn oren gevouwen door een keepersactie. Nee ik ben er ook van geschrokken”, aldus Sweetywoman. 

Helaas konden er vandaag meer niet. Een waslijst dus. De familie Willemstijn was volledig uitgeschakeld na het avontuur bij Right oh. Errory is daar zoals eerder geschreven flink gewond geraakt na een misstap op een klavertje vier. En broerlief Nick heeft daar per ongeluk zijn Ivoren tanden in zijn hamstring geprikt en heeft daardoor alles afgescheurd wat er kon scheuren. Helaas niet zijn stembanden. Die zijn nog volledig werkend. 

Patje Stolk alias de bommenwerper was ook verhinderd. Zijn tantes buurvrouw en daar die kennis van en dan het neefje van die andere kennis was jarig. En ja daar kan Patje niet ontbreken. “Ik heb die mensen 20 jaar niet gezien. Vermoedelijk herkennen ze mij ook niet. Ik was toen 20 en woog 71 kilo. En nu ben ik 41 en weeg 154. Dus je kan het die mensen niet kwalijk nemen. Maar hey, alles beter dan IFC uit. “verklaart Stolkie XXL zijn afwezigheid. We begrijpen het hoor Patrick. Altijd kiezen voor een verjaardag met taart, cake, bitterballen en bacardi. Je kan het hebben. 

Dan is er ook verontrusten nieuws gekomen uit onze nieuwe aanwinsten hoek. Enzo is nog op vakantie. Oke ongelukkig gepland maar hier zullen we nog niet teveel oordelen over vellen. Maar andere nieuwkomer Niels WaterdrinkerT ontbrak vandaag ook zeer last minute. Hij was speciaal op hoogtestage geweest naar Curacao om wat conditie op te doen en aanzich zelf te werken. “Ik merk dat Dubbeldam 3 heel ander niveau is als ik gewend was bij EBOH 2. Moet hier echt flink aan de bak. Vandaar dat ik in mijzelf wil investeren. Maar helaas heb ik weer verloren van de fles. “aldus Nelis Washetmaarwaterwathijdronk. Van hem ontbrak dus ieder spoor. Hij raaskalde nog wat over een jetlag maar iedereen wist wel dat ook hij geschrokken van het affiche IFC uit. 

Rocco is helaas nog steeds geblesseerd van IFC thuis. De eerste bekerwedstrijd van 4 weken geleden. Helaas. Hij is na die wedstrijd nog 4 x van zijn ladder geflikkerd dus die enkel is er niet echt beter van geworden. Jammer maar hopelijk is hij snel weer fit genoeg om te spelen. We rekenen op voorjaar 2028. Sterkte Rocs. 

Dan hebben we nog onze Reintje. Die heeft even op het schema gekeken voor hij zijn kinderverjaardag plande. Zover is duidelijk. Zijn zoontje is jarig in februari. “Helaas kon het eigenlijk alleen dit weekend. En dan alleen op zondag 26 september. “verklaart wappie. “Ik vond het al wel vreemd dat Reindert perse vandaag die verjaardag wilde vieren maar nu begrijp ik het, zegt zijn vrouw Maraaaaije. “IFC UIT. Tuurlijk dan kan je beter een verjaardagje plannen. “vult zij Reintje aan. Zoontje zelf wilde geen commentaar geven.” Ik mag van papa niks zeggen want hij wilde niet spelen tegen IFC.” Oops, hier verklapte zoonlief toch iets over dit gekke toeval. 

Dan hebben we nog onze stefan. Een bijzonder geval. Te geblesseerd om te voetballen. Kon wel eventueel vlaggen. En heeft even 5 km gelopen in 13 minuten om te testen. Hij haalde brommers, bussen en auto’s in maar nee helaas net te veel last om te starten tegen IFC. “ Ik merkte het al rond de 4 km hoor. Toen haalde ik geen tijden meer van 24 km per uur. Dan weet je gewoon : Ik heb last. Zo simpel is het.”aldus Lionel Missie. Ik zie ook niet helemaal de noodzaak om risico’s te nemen want we hebben precies 11 man. Dat is meer dan genoeg. “aldus Young Jesus… Maar hij wilde wel vlaggen. Nou Stefan, bedankt jongen! Grote klasse. 

Over de wedstrijd zelf kan ik eigenlijk niks nuttigs zeggen. Dit verslag had ik eigenlijk zaterdagavond al kunnen schrijven. De voorgaande 8 edities IFC-Dubbeldam verliepen namelijk identiek. Vandaag hadden we dus ook maar 11 man. Ferdy moest in de goal. Achterin stonden Pietertje, Arne, Jeroen en Jespertje. Op het middenveld Takkie, Weyden,Sven en Sjoerd en voorin Wols met Michel. De wedstrijd begon zoals we hadden verwacht. Gastjes gaan beetje tikken. Wij lopen er wat achteraan en bij ieder contact gaan zij gillen en janken. En het scheidsje fluit dan voor IFC. Dit had ik zaterdag ook al kunnen schrijven. We kwamen nog wel 1-0 voor door een lekkere actie van de Gnoe die er lustig op los graasde en een aantal IFC-ers uitkapte en kalmpjes binnenschoot. 

Het was van korte duur. Pietertje had op rechts wel wat moeite met zijn tegenstander die redelijk makkelijk kapte en draaide. En voor het nodige gevaar zorgde. We vroegen Pieter even om commentaar. “Als het doorgaat stop ik. “ aldus Pietertje. Wat heb je gisteren gegeten Pieter?”vroeg ik hem vervolgens. “Nee, echt hoor. Als het zo doorgaat stop ik gewoon joh. Had ik al gezegd dat ik ermee stop. Nou, echt hoor. Ik stop gewoon he. OFNIEEEEE!!! Geloof me nou gewoon dat ik stop. “gaat Pietertje rustig verder. Oh overigens stopte zijn tegenstander niet en had er al 2 inliggen in deze tussentijd. 2-1 dus. “Maakt niet uit. Ik stop gewoon hoor als het doorgaat.”aldus Pietertje. 

Niet veel later volgde de 3 en de 4-1 ook nog. Centraal duo Jeroen en Arne hadden een tikje moeite met de bewegelijke nummer zeuven van IFC. Hij wist hier dankbaar gebruik van te maken en zodoende kwamen ze 4-1 voor. Ondertussen waren de gemoederen alweer wat opgelopen en de irritaties namen flink toe. 

De scheidsrechter meende vervolgens Dennis rood te geven voor het woord sukkeltje. Dit was natuurlijk weer vrij typisch. Een typische IFC uit. Op dat moment was het gewoon het beste lekker te stoppen. Het beste voor iedereen. Objectieve supporters zullen er niet gestaan hebben. Liefhebbers ook niet. Dit was gewoon een gevalletje “inpakken – wegwezen”. 

Pietertje wilde hier nog wel even aan toevoegen dat hij, als het zo doorgaat, gewoon gaat stoppen hoor. Dus dan weten jullie dat. Mochten jullie Pietertje tegenkomen en hij begint er over. Reageer dan even met “Ah johhh ga lekker door.” Alvast dank. 

We moeten deze zondag maar snel vergeten. Volgende week hebben we vrij en de week erna spelen we uit. Dus voorlopig kunnen jullie onze vallende sterren helaas niet aan de Schenkeldijk aan het werk zien. Voor nu nog een heel fijn weekend en tot later! 

p.s.: op het moment van schrijven is nu definitief bekend gemaakt dat Pietertje hoogstwaarschijnlijk gaat stoppen. “Hij wil zelf niet reageren. Maar hij is nu al 2 uur op ons witte behang aan het schrijven.”verklaart Marianne. “Wat er staat? Zie hieronder. 

IK GA STOPPEN
IK GA STOPPEN
IK GA STOPPEN
GELOOF ME MAAR
IK GA STOPPEN
IK GA STOPPEN
IK GA STOPPEN
IK GA STOPPEN

Ik ga ook stoppen. En meld mij weer bij de volgende wedstrijd voor een nieuw avontuur van Dubbeldam 3 en de knotsgekke zondagen. Tot ziens!! 

Titel kan Dubbeldam 3 eigenlijk niet meer ontgaan

Na maanden van voetballoze zondagen moesten de mannen van Dubbeldam 3 vandaag dan eindelijk weer eens spelen. De honger naar de bal was ongekend hoog. De behoefte om te shinen, de lust naar prestatie, de drang om te winnen. Het was daar allemaal. En als klap op de...

Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie Vanaf de categorie Onder 13 jaar en ouder ben je verplicht een goedgelijkende foto op je digitale spelerspas te hebben. Als speler, maar ook als teammanager kan je deze foto in Sportlink toevoegen of wijzigen. Nu zien wij de meest...

Oase aan rust levert Dubbeldam 3 de volle winst op

Het doek was reeds gevallen voor de helden van Dubbeldam 3. Aankomend tegenstander Madese Boys hadden al beslag gelegd op de titel dit seizoen door thuis met 2-1 te winnen van Chaam. VV Chaam: Het Arsenal van de vierde klasse onderbond mongooltjes league, zo leek het....

Dubbeldam 3 wint doelpuntrijke derby

Er is natuurlijk veel nagepraat en geschreven over de afgelopen weken. Twee keer verloren met 4-3. De teleurstelling was merkbaar. De koppies hingen flink na beneden na afgelopen zondag. SC Gastel was ons de baas geweest in eigen huis. Niet alleen is verliezen...

Afwezigheid Enzo kost Dubbeldam 3 punten

De week na de zure verliespartij tegen Madese boys stond er alweer direct een nieuwe topper te wachten aan de Schenkeldijk. De vrienden uit Brabant waar wij zo’n warme band mee hebben opgebouwd in de loop der jaren. SC Gastel alias FC Engnek. De afgelopen 6...

Dubbeldam 3 onterecht onderuit in kraker

De week na de ruime winst van vorige week op Internos stond er deze week een onvervalste topper op het programma. De minimale tegenstand van vorige zal deze week van een andere kaliber zijn. We zullen dus uit een ander spreekwoordelijk vaatje moeten tappen om vandaag...

Draak van een wedstrijd eenvoudig gewonnen

Vorige week zondag was er helaas wederom geen wedstrijd voor de helden van Dubbeldam 3. Tegenstander UVV had helaas niet genoeg mensen om een fatsoenlijk team op de been te brengen. Jammer. Want als dat de norm zou zijn kunnen wij iedere week wel afzeggen. Maar dat...

Spierpijn van het biljarten

DUBBELDAM 3 BOEKT ZAKELIJKE OVERWINNING Vorige week zondag hadden de mannen van Dubbeldam 3 een vrije zondag. Geen aflasting. Of ook geen vrij programma vooraf. Nee onze vrienden van FC engnek (lees SC Gastel 5) konden geen team op de been krijgen om richting...

Monsterzege van onze zwart-witte helden

Vorige week hadden we de lastige pot tegen de bovenste van onze competitie Chaam. We konden leuk mee en deden onszelf eigenlijk te kort met slechts 1 punt.  Vandaag was er een opponent van een hele andere orde. De onderste van de ranglijst. Dit betreft IFC. Normaliter...

Punt tegen koploper

Het was deze week vooral zien te herstellen van de teleurstelling van de week ervoor in Ulvenhout.We kregen in de allerlaatste seconde de hele zure deksel op den gock! In de slotseconde schoot DIAde bal binnen en speelde we alsnog gelijk. Er gingen heel wat fouten aan...