Selecteer pagina

HWD heeft pech tegen Dubbeldam

HWD heeft pech tegen Dubbeldam

Na de off day van vorige week 2-9 verlies had de HWD staf tegen Dubbeldam zich niet al te laten leiden, dat deze club de week hiervoor de ongeslagen koploper Meeuwenplaat had verslagen.
Dubbeldam, complimenten voor de geweldige introductie van de HWD geschiedenis in de KNVB sinds 1930 wou zich niet laten verrassen. En toch gebeurde dat regelmatig. HWD met een aantal afwezige of licht geblesseerde basisspelers koos voor een ongewone maar logische behoudende tactiek.

uitblinkende doelman Dubbeldam

Dubbeldam zette vol gas aan. Het bleef steenkoud langs de lijn. HWD loerde op counters, kreeg meer kansen maar miste die op cruciale momenten. Het kwartier in de pauze was onvoldoende voor de 3 vaste HWD supporters om te ontdooien. Nog een kwartier lang bleef he 0-0. En net op het moment dat een dik verdiend gelijkspel realistisch leek werd het het toch uit het niets 1-0. HWD liet zich niet ontmoedigen en een paar kansen, leek het na goed doorzetten op het randje van buitenspel toch 1-1 te worden. Volgens de clubgrensrechter over het randje. Teleurgesteld bleef HWD toch de aanval zoeken. Maar de uitblinker van Dubbeldam. De keeper hield zijn doel schoon. Dat het 1 minuut voor tijd toch 2-0 werd was zijn beloning.
Met 1 graad boven nul, met een gevoelswaarde van min 10 op een half bevroren kunstgrasveld tenslotte voor 1x het het rapport van de spelers. Staf en Ali Rziki : Elftal realistisch neergezet. Gelijkspel was zeker verdiend. Grensrechter Bram Ladage lekker actief langs de lijn.
Keeper Max Gomez. Stond vaak op de goed plek, had de 0 verdiend. Gaf vertrouwen aan zijn achterhoede.
Rechtsback Najib gaf goede linkerspits geen kans. Gayle Boumann zekerheid als verdediger, sterk als pinchhitter. Hamza Amghar speelde een uur onopvallend goed, voordat de betrouwbare maar licht geblesseerde Hamid El Hammouchi hem verving. Nieuwe linksback ? Hassan Salami ( Jetro) was een sterk linkerbeen. Zo spelend worden dadelijk ook de noodzakelijks assists doelpunten. Hanin Azaroiali wekelijks goed spelend, zekerheidje bij de opstelling van de trainer.
Brian terbeek, als verdedigende middenvelder is met zijn passie de onmisbare schakelspeler van dit elftal. Soilaiman El Majgoui, publieksspeler, liet vandaag minder technische hoogstandjes zien, maar solliciteerde vandaag naar een basisplaats. Geen onnodig balverlies en meer werken als teamspeler.
Batuhan Bolat speelt wekelijks. Op een voor hem lastige positie, hele rechter flank bestrijken liet hij zien sterk aan de bal te kunnen zijn en in staat te zijn goede assists af te leveren en te kunnen schieten uit de de 2e lijn. Alton Landim, met de huidige manier van spelen moet hij veel meers afleggen. Met zijn techniek en inzicht liet hij zien dit te beheersen.
Spits Samir Guerrouj, topscoorder weet met soms drie mensen in zijn rug kansen te creëren en te scoren. Goed om te zien dat de topscoorder van vorig seizoen Allal Aaddouti weer zijn eerste minuten pakte.
Samengevat deze manier van spelen kost veel kracht en energie, maar blijkt tegen de betere teams een uitstekend middel om punten te gaan pakken. En die kansen zijn er. Iedere wedstrijd begint gewoon met 0-0.
Bron: Facebook HWD