Dordrecht – Tijdens de drukbezochte Nieuwjaarsreceptie van voetbalvereniging Dubbeldam zijn maar liefst 22 jubilarissen gehuldigd wegens verschillende stadia van lidmaatschap. De trouwe clubleden zijn:

65 jaar lid: Arie Vollaard, Jaap Vermeij, Piet van de Merwe.

60 jaar lid: Wim de Vogel, Goof Booij, Ad van Well, Dik van Valen (allen reeds erelid).

50 jaar lid: Harry Swart, Jos Naaktgeboren.

40 jaar lid: Richard van Andel, Evert Bruijstens, René Hunting, Remco Brand, Marc van der Net, Hans Harmans.

25 jaar lid: Wesley Borsboom, Perry van Eijken, Cor Willemsteijn, Robert Schellenbach, Marcel van den Berg, Ben Soeteman, Marco van der Put.

Verder werd bekend dat trainer Richard Smaal blijft verbonden aan Dubbeldam maar in het nieuwe seizoen alleen de zaterdagsectie onder zijn hoede houdt. Het clubbestuur licht toe in een persbericht: “In het lopende seizoen heeft Dubbeldam ervoor gekozen één trainer aan te stellen voor zowel het zaterdag- als het zondag vlaggenelftal. Dubbeldam is zeer tevreden met de wijze, waarop Richard Smaal deze taak op zich heeft genomen. Toch blijkt nu, dat dit voor iemand, die daarnaast een volledige dagtaak heeft, een te grote belasting is. En omdat Dubbeldam toch graag door wil gaan met Smaal, heeft Dubbeldam besloten dit experiment voorlopig af te blazen en de nieuwe competitie met twee trainers in te gaan.”

Om die reden is het contract met Richard Smaal verlengd maar alleen als trainer voor Zaterdag 1, dat in zijn eerste jaar in de derde klasse een prima seizoen draait. “Richard zal dus ook de jaargang 2019-2020 aan het roer staan van het eerste zaterdagteam”, aldus het bestuur.

“Dat betekent ook, dat Dubbeldam op zoek is naar een nieuwe trainer voor de Zondag 1. Dit elftal speelt dit jaar in een vreemde halve competitie, die een mix is van derde en vierde klasse, speelt hierin een zeer vooraanstaande rol en hoopt na de winterstop, gezien de huidige stand, in een nieuwe halve competitie van alleen derdeklassers te streven naar promotie. Doelstelling van Smaal en zijn mannen is dan ook dat het eerste zondagteam van Dubbeldam in het seizoen 2019-2020 weer tweedeklasser zal zijn”, aldus het bestuur van Dubbeldam.

Bron: Stem van Dordt