Selecteer pagina

Charlois liep onverwachts tegen puntenverlies op. Tegenstander HOV/DJSCR deed er werkelijk alles aan om het Charlois zo moeilijk mogelijk te maken. Met succes, want met 2-2 waren zij de groter winnaar.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Charlois. De ploeg zou met 1-0 gaan rusten en alle signalen stonden op groen voor een eenvoudige middag aan de Oldegaarde, maar twee minuten voor rust veranderde dat scenario abrupt. Bobby Schmidt verstapte zich na een lange bal van achteruit en HOV/DJSCR-spits Jack Elkins liet dit buitenkansje niet onbenut.

Maar toch, geen vuiltje aan de lucht zou je denken. SV Charlois liet in de eerste helft meermaals zien dat het tot de beste ploegen van de derde klasse behoort, maar na rust was er niets meer over van het vlotte Rotterdamse combinatiespel. Vrijwel niemand slaagde er in om iemand met hetzelfde shirt aan te spelen en na de 1-2 van Edmelson Rodrigues Andrade leek het uit te lopen op een verloren middag voor Charlois.

Het liet zich meeslepen in het provocerende gedrag van HOV/ DJSCR, wat met zijn vele kuitenbijters en scheermessen als de meest Zuid-Amerikaanse ploeg van de derde klasse kan worden beschouwd. ,,We waren het een lange periode volledig kwijt”, sprak een teleurgestelde Jeffrey Pols, middenvelder van Charlois. ,,Dat kwam enerzijds door hun spel. Al vind ik dat we daar niet over moeten zeuren. Het hoort er gewoon bij en misschien zijn er wel meer teams die op deze manier spelen. We moeten gewoon beter voetballen en niet zeuren over beslissingen van de scheidsrechter of verkeerde passes.”

Hamstrings

Trainer Aitor Spetter sprak daarentegen vol lof over zijn HOV/DJSCR. ,,Die jongens hebben heel hard gewerkt. Iedereen greep naar zijn hamstrings of liezen en dat geeft maar eens aan hoe hard we hebben moeten werken. Charlois is misschien wel de beste ploeg van de competitie, dus dan moet je wel op je tenen lopen.” Voorbeeld daarvan was Cristian Salazar Pacheco. Tien minuten na afloop stond de aanvoerder van HOV/DJSCR nog steeds uit te hijgen en greep hij af en toe naar een op spanning staande spier. ,,Het gaat wel hoor. Ik neem dinsdag in ieder geval rust om voor de wedstrijd van donderdag weer zo fit mogelijk te zijn. Dan moeten we met dezelfde passie spelen als nu, want als wij het Charlois lastig kunnen maken moet dat tegen ieder team kunnen.”

Charlois krijgt die kans volgende week. Dan hopen de Rotterdammers de draad weer op te pakken van de twee weken hiervoor, toen het beide keren eenvoudig en zakelijk won. Trainer Joop Warner: ,,Dit puntverlies past niet bij onze ambities. Alle respect voor HOV/DJSCR, maar dit soort duels hoor je makkelijk te winnen. Ik vond dat we ons te veel uit ons spel lieten halen en daardoor te weinig aan voetballen kwamen. Ik hoop dat ze er van geleerd hebben, al weet je dat nooit.”

Bron: AD