Selecteer pagina

Algemeen

HOV/DJSCR is in 2009 ontstaan uit de fusie tussen de voetbalverenigingen HOV en DJSCR. HOV (Hoop Op Vooruitgang) werd opgericht op 10 april 1918. DJSCR (De Jonge Spartaan SCR Sport Club Rotterdam) ontstond in 1992 uit de fusie tussen de voetbalverenigingen DJS, opgericht op 1 juni 1920, en SCR, opgericht op 28 oktober 1956 en Zwart/Wit opgericht in het jaar 1912.

H.O.V. was een aftakking van Sparta, Spartanen die het niet redde in het eerste elftal richten hun eigen vereniging op. De Spartanen bedachten daarop een andere betekenis voor de letters H.O.V.: Hup Ouwe Vrouwen! H.O.V. was een aantal jaar een grote vereniging en speelde zelfs in de eerste ronde van het K.N.V.B. beker toernooi tegen Ajax. Wat een happening moet dat geweest zijn, de gouden plaquettes (krantenknipsels) hangen nog steeds in de kantine (zeker de moeite waard om eens te bekijken als je er toch ben). Verder stond H.O.V. bekend om het grote Internationale A junioren toernooi met de Pinksteren.

HOV/DJSCR speelt zijn thuiswedstrijden op Sportpark de Bosdreef aan de Prinses Beatrixlaan in Rotterdam.
Het thuistenue is rood met zwart shirt en rode broek.

HOV/DJSCR spelers in betaald voetbal

In het verleden heeft HOV/DJSCR diverse spelers aan het betaalde voetbal geleverd. Sommige hebben bij verscheidene betaalde verenigingen in binnen- en buitenland gespeeld, en zijn later het trainersvak ingegaan.

HOV:
Jan Allart (Sparta) Wim Blok ( DOSKO) Henk Bolman (DOSKO) Jan Boskamp (Feyenoord) John van Diggele (Excelsior) Cees van Herpen (SVV) Arie Huizer (Sparta) Frits de Kok (DOSKO) Hans de Koning (AZ) Hans Loovens (FC Twente) Rodney van Ooyen (Sparta) Cor Peitsman (SVV) Bep de Ruyter (Sparta) Rinus Steenbergen (Excelsior) Aad van der Vall (Feyenoord) Kick van der Vall (Feyenoord) Leen van der Weel (Sparta) Wim Wolffers (Xerxes) Nourdin Boukhari (Sparta)

DJS:
Ron van den Berg (Sparta) Jan Vermulm (SVV)

SCR:
Henk van Leeuwen (Feyenoord)

Zwart/Wit:
Ger de Winkel (Go Ahead Eagles en Haarlem)

Archief

HOV was een grote amateurvereniging en speelde in de jaren 60 tot 90 in de tweede en eerste klasse van het amateurvoetbal. Daarna zakten ze af naar de derde en vierde klasse, alleen aan het begin van dit millennium speelden ze een drietal jaren in de tweede klasse,
DJSCR speelde vanaf de fusie van DJS en Zwart Wit in 1992 de eerste zeven jaar in de vierde klasse om vervolgens af te zakken naar de kelder van het amateurvoetbal. In het seizoen 2006 speelden ze met weinig succes een seizoen in de vierde klasse.

Na de fusie in 2009 speelden ze zes jaar in de vierde klasse. Na het kampioenschap in 2015 volgde een jaar later een zeer knappe tweede plaats en de derde klasse. Ook de twee daaropvolgende jaren speelden ze in de derde klasse. In seizoen 2018-2019 speelden ze net als Dubbeldam een halve competitie en werden daarin vijfde waardoor de ploeg zich plaatste voor de promotiepoule. Promotie was echter niet in zicht want uiteindelijk eindigden ze op de elfde plaats.

In het afgelopen, door corona afgebroken seizoen, zijn ze op de zesde plaats geëindigd in de derde klasse. Met zeven zeges, vier gelijke spelen en zes nederlagen behaalden ze 25 punten met een doelsaldo van +6.