Selecteer pagina

Houdini-act na verkeerd balletje breed

Houdini-act na verkeerd balletje breed

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
VVR 32Loss
Dubbeldam 33Win

Na een week afwezigheid ivm ziekte meldt uw verslaggever zich deze week trouw om u van een eerlijk en objectief verslag te voorzien. Vorige week was Koentje Kampioentje zo vriendelijk om het over te nemen en dat heeft hij op voortreffelijke wijze gedaan. Naast klassespeler en ongekend goede trainert kan die dus ook nog geweldig schrijven. Een man met vele kwaliteiten. En kleine armen ,maar dat geheel terzijde.  

Het was even spannend of het vandaag wel door zou gaan want het had behoorlijk geregend dit weekend en het was een ongekend treurige ambiance. Het leek wel of het 17:00 was toen we vanmorgen om 9:45 gingen verzamelen. Het was grauw en koud. De schemer leek al te zijn ingeslagen en de motivatie was bij sommige spelers heel ver te zoeken. Behalve bij Stefan. Stefan was expres met de fiets gekomen om zodoende extra van de regen te kunnen genieten. “ Dit is toch heerlijk man. Het kan mij niet hard genoeg regenen. Ik heb alleen een regenbroek aangedaan want een natte broek vind ik heel naar” was de zeer boeiende analyse van zijn eigen fietstocht. Wel had de fietstocht iets langer geduurd dan onze legendarische nummer 14 had ingecalculeerd en was daardoor om 9:50 pas paraat.  Nick was coulant vandaag en dit betekende dus dat Stefan niet op de reservebank hoefde plaats te nemen. “ Dat kun je die jongen niet aandoen. Hij heeft vorige week zijn eerste goal (volgens sportlink was het een eigen doelpunt maar anders scoort die jongen nooit) gemaakt. Niet alleen staat die gewoon in de basis maar ik schenk hem ook de aanvoerdersband. “ aldus Nick. “ Ik denk dat dit hem nog meer boost geeft om de scorende lijn door te zetten” aldus Ceta. 

Er waren helaas weer een aantal afwezige te melden vandaag. Rory en Rocco waren vandaag naar de Kuip toe om hun andere cluppie aan te moedigen. Dick van der Net ondervindt teveel last van zijn vorige week opgelopen hamstring blessure. En ook Schellibacchi is voorlopig uit de roulatie door een gemene hamstring blessure. Een behoorlijke aderlating dus voor de ploeg. Met Dick van der Net alleen langs de kant mis je al 64 jaar ervaring. Het is te hopen dat de andere jongens deze leegte kunnen opvangen.  Ook Tak is niet fit genoeg om aan de wedstrijd te beginnen, al is dat niet echt een aderlating te noemen maar meer een kwaliteitsinjectie voor Dubbeldam 3. We beginnen dan ook met de volgende elf: 

Sweetyman in de goal, achterin spelen Jeroen, Wappie en Stolk en linksback Martin”de kaasschaaf” Bernhart. Op het middenveld Nick, Stefan, Jeppie en Gokinho en in de spits Michel en de Gnoe.  Op de bank dus zoals gezegd Tak en ook Ferdy had zijn tas bij (daar was ook alles mee gezegd) en Axel was bereid gevonden te gaan vlaggen want zoals eerder aangegeven is hij nog niet fit genoeg om te voetballen. “Ik heb op vindeengratisfysio.nl iemand gevonden die zo eens per week naar mijn knie wil kijken. Het is een oude man van in de 91. Hij heeft Parkinson en maar 10 % zicht aan 1 oog. En hij mist zijn linker tilbal (oke dat is niet relevant maar wel waar) maar hij doet het voor niks en dat is lekker” aldus Axel.  Voorlopig hoeven we dus niet op de diensten van The Ax te rekenen. Eeuwig zonde want oh oh oh wat kan die jongen toch lekker ballen. 

Toen wij het troosteloze sportpark in Rijsbergen opkwamen zagen we dat de tegenstander als aan het warmlopen was en  zich vooral focuste op positiespelen, afrondoefeningen en partijspel. Echt serieus kon je ze dus niet nemen. Al leek het door 2 trainers, 2 hersteltrainers en 4 fysio’s (Misschien daar gaan spelen Axel?) wel op een team wat zichzelf vooral heel serieus nam. Wij kwamen rond 10:33 aan. En gingen nog even rustig de kantine om voor een tosti en een  kopje koffie voor 1.30. Gemaakt door George Clooney zelf denk ik. En erna nog even een peukje op de lip voor sommige om zich vervolgens weer met positieve tegenzin in het net te kleine shirtje te gaan hijsen. De voorbereidingen van beiden teams lagen dus ietwat uit elkaar.  

Enfin, de wedstrijd begon en van de verschillende warming-ups was weinig te merken. Beiden ploegen waren exact even slecht. Het deed pijn aan de ogen. Er werd nauwelijks 3 keer overgespeeld en de ene pass was nog saaaalechter dan de ander. Moet gezegd worden dat het moerasveld ook niet makkelijk bespeelbaar was. Alleen Nick voelde zich thuis omdat het veld verdomd veel leek op zijn natuurlijke woongebied in de Biesbosch. Alleen daar liggen dan geen ballen in de weg want de eerste 5 balcontacten van Nick kwamen allemaal in de voeten van de opponent. En op een aantal motorisch gestoorde acties na die voor het publiek dan wel weer vermakelijk waren was er niet heel veel reden voor euforie voor de massaal opgekomen toeschouwers. (Lees : 8 man)  Er waren was afstandschoten van beiden ploegen maar eigenlijk was het eerste half uur gewoon ontzettend slecht. Er waren een aantal acties van de Gnoe waar wellicht meer in had gezeten maar telkens was er een overtreding of nam die net een mannetje teveel waardoor het niet heel gevaarlijk werd. Een kansje waar de bal van de zijkant werd getracht door Dennis binnen te worden getikt ging helaas ook net niet goed.  De keeper deed vervolgens net of die Niels Kokmeijer was en schreeuwde moord en brand. Achteraf bleek het allemaal te verklaren want deze man was de hele wedstrijd bezig met naaien, huilen en ontzettend sneu zijn. Vermoedelijk is hij in een vroeg stadium van de commode gevallen en zijn er een aantal vitale delen akelig door elkaar geschud. Nou moet je natuurlijk toch al niet helemaal in orde zijn om keeper te worden maar bij deze jongen is er wel heel veel misgegaan. Hoe dan ook na een paar minuten intensieve blessurebehandeling was  hij weer opgelapt en waren alle oorlogswonden en uitstekende botten en andere bizarre dingen blijkbaar weer hersteld en kon hij zelf de vrije trap nemen.  “ Wat een ongelooflijke … Keeper hebben wij, Wat een … keeper” riep de trainer van VVR nog.  

Niet veel later was er dan toch een hoogtepuntje te melden in dit ongelooflijke slechte kneuzentheater in Rijsbergen. Een heerlijk steekpass van Dennis kwam bij Michel terecht en die bedacht zich geen seconde en passeerde de meest iritante keeper van Brabant en omstreken. Een lekkere opsteker. We gingen dan ook rusten met 1-0.

“ Wat een ongelooflijke … Keeper hebben wij, Wat een … keeper” riep de trainer van VVR nog.  In de rust kwam onze vriend de keeper nog even aan de overigens uitstekend fluitend arbiter zijn wonden zien. Een fikse schram van zeker 2 cm werd getoond. De scheidsrechter was duidelijk onder de indruk van dit schouwspel en kon maar net zijn lach inhouden.  In de rust werd er nog even goed besproken hoe we deze demonstratiepartij konden voortzetten en na een smerig bakje thee zonder suiker te hebben verorberd mochten we weer naar buiten voor de 2e helft. 

De tweede helft was eigenlijk geen haar beter dan de 1e. Het veld werd slechter en slechter, de spelers ook en de passes waren zo mogelijk nog slechter. Na een kwartier liet El Patron Nick zich wisselen voor ondergetekende  en toen begonnen de problemen eigenlijk pas echt. Na een klutssituatie waar behoorlijk wat mis ging viel de bal voor de voeten van een VVR speler en die schoot de bal hard binnen. 1-1 dus. Wat een deceptie. Op de bank kwamen een aantal mensen superlatieven tekort over de geweldige trap van Blikkie XXL. Nooit fout. Altijd strak. Wat een fenomeen. En laat dit nou net 2 minuten later helemaal misgaan. Stolkie wilde de bal naar jeroen spelen op de voor hem zo kenmerkende manier. Maar dit keer was hij te zacht en kon Jeroen er niet bij en kwam de spits er tussen en schoot onberispelijk de 2-1 binnen. Gouden wissel Nick, als je nog eens wat weet… “ De wedstrijd had dit even nodig, het werd gezapig , er moest even iets gebeuren. “ aldus Patrick. “Wat hij hier op dat moment mee bedoelde wist toen nog niemand maar Patrick is een denker dus de mensen waren gerust. Het kwam goed. 

De sfeer in het veld werd grimmiger en er werden wat meer tikjes uitgedeeld. De scheidsrechter leek het echter wel onder controle te kunnen houden en zo gingen we op zoek naar de gelijkmaker. Die volgde gelukkig niet veel later. Dennis draaide knap om zijn as heen en schoot de bal keurig binnen in de korte hoek. 2-2.  We zaten weer in de wedstrijd en er leek inderdaad iets te gaan gebeuren zoals grootmeester Stolk al eerder aankondigde. “ Ik heb een glazenbol die net zo groot is als mijn buik. Mij  hoef je niks te vertellen joh. Ik weet alles al” aldus Ti Ta Tovenaar Stolk. 

Het laatste kwartier was het moment van de waarheid. Zouden we punten gaan verspelen of zouden we een Houdini act in petto hebben. Het moment van de waarheid was hier. Niemand wist nog hoe dit zou aflopen. Behalve Stolk dan. Maar die baalde nog van zijn breedte balrtje dus die was wijselijk stil. We drongen weer wat aan en Dennis draaide nog een paar mensen dol en die moesten wederom aan de noodrem trekken wat een vrije trap opleverde op een mooie plek. TiTa Tovenaar achter de bal. Hij schoot de bal in de muur en vervolgens kwam die bal voor de voeten van de keeper die hem met zijn hak toucheerde of in ieder iets heel slechts deed en de bal viel zo voor de voeten van Gokinho die geen seconde twijfelde en de 2-3 binnen schoot. “ Eind goed al goed, ik moest gewoon iets forceren om de 3 punten veilig te stellen” aldus Stolk. Ik geef toch anders geen verkeerde bal, dit was allemaal onderdeel van mijn masterplan. “ 

De opluchting was groot en niet veel later floot de scheidsrechter af . Een ongekend lekkere overwinning voor de sterren van Dubbeldam 3. Er was even een achterstand voor nodig maar toen stroopte de mannen de mouwen op en gingen als een echte vriendenploeg er tegenaan. Op jacht naar de 3 punten als ware krijgers. “ Hier kan je alleen maar ontzettend trots op zijn, aldus Trainer Koentje. “Je ziet dat Stolk die bal bewust verkeerd geeft. Dan weet ik genoeg. Vanaf toen wist ik dat de punten binnen waren.” Aldus KampiKoentje. Hij is niet vreemd, maar hij wel bijzonder” zegt Koentje over zijn protege. 

Na de wedstrijd was iedereen ontzettend blij. Er werd nog even nagepraat bij de snackhoek. Stolk bestelde 2 Broodjes Balletje breed met pinda, een koffie verkeerd en een schaaltje fouten bitterballen en daarmee was de zondag compleet. Wederom een memorabele zondag. De avonturen van Dubbeldam 3 blijven een ieder verbazen. Volgende week mogen we weer. Dan thuis tegen Sprundel. Stolk AUB niet zeggen wat de uitslag wordt dan komen de mensen weer met zijn alle de Schenkeldijk bezoeken om de sterren naar de overwinning te schreeuwen.  Tot zondag! 

VVR 3

Dubbeldam 3

Dennis Wols Aanvaller
Michel Nainggolan Aanvaller
Jeffrey Stam Middenvelder
Ferdy Overduin Middenvelder
Martin Bernhart Verdediger
Reinier Wapperom Verdediger
Jesper de Bruyn Verdediger
Jeroen Burgers Verdediger
Stefan de Meyer Middenvelder
Erik Jan Tak Middenvelder
Patrick Stolk Verdediger
Nick Willemstijn Middenvelder
Danny Soeteman Keeper
  3