Selecteer pagina

Dub
Wernhout
Hoe herstelt Dubbeldam zich

Na een lange periode zonder voetbal en een voorbereiding met hindernissen stond afgelopen zondag de eerste officiele wedstrijd op het programma. Dubbeldam verloor teleurstellend in Breda met 6-3. Daar waar Dubbeldam met name in de eerste helft voldoende kansen creëerde maar niet scherp was, bleek onze tegenstander uiterst effectief. Bijna iedere kans wisten zij te verzilveren.
De komende twee weken heeft Dubbeldam nog om het spel te verbeteren zodat we 26 september klaar zijn om aan de competitie te beginnen.

Aanstaande zondag spelen we om 14.00 uur op eigen veld tegen Wernhout.
Deze tegenstander uit het gelijknamige Brabantse dorp werd op 1 augustus opgeschrikt door het plotselinge overlijden van hun hoofdtrainer.
Tien dagen later startten zij de voorbereiding onder leiding van assistent trainer en trainer van het tweede Joost Anthonissen die inmiddels is bevorderd tot hoofdtrainer.
De laatste keer dat wij in tegen Wernhout speelde in 2013 was Anthonissen nog selectiespeler.
Op 15 augustus speelde Wernhout 3x 45 minuten tegen derdeklasser Steen en won met 2-0 dankzij treffers van Carlo en Dennis.

Een week later speelde Wernhout een oefenwedstrijd tegen Zundert. De oranje-zwarten komen uit in de derde klasse en liepen in de slotfase uit naar een 0-3 zege. Weer een week later herstelde Wernhout zich enigszins. Tegen UVV’40, waar wij twee jaar geleden in de competitie tegen speelden, werden de punten gedeeld 1-1. Dit was tevens de laatste oefenwedstrijd.

Afgelopen dinsdag begon voor Wernhout het bekertoernooi met een thuiswedstrijd tegen VVR uit Rijsbergen. De wedstrijd werd ontsierd door maar liefst zes gele en een rode kaart voor VVR, terwijl Wernhout de 90 minuten volbracht met slechts een gele kaart. De doelpunten werden eerlijker verdeeld 1-1 waarbij de goal van Wernhout kwam op naam van Mathieu.

Alleen in seizoen 2012 / 2013 speelden we in de competitie tegen Wernhout. Op eigen veld wonnen we met 6-2 en later in april namen we dankzij een 5-3 zege ook de drie punten weer mee terug naar Dordrecht. Het waren dus twee doelpuntrijke wedstrijden, laten we daar voor zondag ook op hopen.
De aftrap is zondag om 14.00 uur
Mocht je niet naar de Schenkeldijk kunnen komen, de wedstrijd is ook te volgen via onze liveblog: live Dubbeldam – Wernhout

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis Geschiere net buiten de zestien veroorzaakte een onoverzichtelijke situatie in het doelgebied. Xander reageerde het meest...

Dubbeldam pas laat naast RCD

Door Fred van Dongen Dordrecht - De stadsderby in de vierde klas tussen Dubbeldam en RCD eindigde vanmiddag onbeslist (1-1). Hoewel RCD door rode kaarten de gehele tweede helft met tien man opereerde en het aantal manschapen in de ultieme slotfase zelfs tot negen zag...

Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie Vanaf de categorie Onder 13 jaar en ouder ben je verplicht een goedgelijkende foto op je digitale spelerspas te hebben. Als speler, maar ook als teammanager kan je deze foto in Sportlink toevoegen of wijzigen. Nu zien wij de meest...