Een week na de eerste verliespartij van het seizoen heerst er nog een beduuste sfeer als er verzameld wordt aan de Schenkeldijk. De deken van schaamte is door de meeste mensen van zich af geduwd. De dikke deken van schaamte. De inktzwarte deken die alle spelers de hele week om zich heen hadden kleven. De deken moest af.  Het vernietegende rapport van Trainr KampiKoentje was niet mals. Niemand en niets ontziend was hij geweest. Bikkelhard, recht door zee en niets ontziend. Eigenlijk zoals je de speler Koen ook zou omschrijven.  Als je tenminste niet de woorden blind, lomp, tweenietbenig, houterig, onkundig, talentloos en moedeloos wilt gebruiken. 

Over vorige week hoeven we dan ook niets meer te zeggen daar is genoeg over geschreven door de zelf benoemde trainr Koentje. Enkele speler hebben nog het schaamrood op de kaken. Andere spelers hebben heel de week niet geslapen. Anders zwijmelde weg in zelfmedelijden. Hoe dan ook de klap was ingeslagen als een donderslag bij heldere hemel. Maar vandaag moest er weer “ gewoon” gewonnen worden. We moesten ons herpakken. Maar hoe… dat was de vraag die door vele mensen hardop gesteld werd.

Helaas waren er ook deze week weer een aantal mutaties. Uw verslaggegever is wel weer terug van de writers block. Een weekendje hutje op de hei met een gezonde dosis zelfreflectie was afdoende om weer terug te komen en weer in de pen te klimmen om jullie een goed en reeel beeld te geven van de wedstrijd. Tot zo ver het slechte nieuws, het goede nieuws is dat ik nog te geblesseerd was om te beginnen, iets minder pijn aan de ogen dus voor de supporters.

Een aantal andere spelers had ook nog last van blessures. Zo is onze turbo pinda nog steeds aangeslagen van de aanslag die hij te verwerken kreeg twee weken geleden.  De bami goreng sliertjes waren dusdanig aangedaan waardoor hij niet mee kon spelen. Ook kiest hij natuurlijk met enige regelmaat voor zijn andere grote hobby: klussen. Beeld u zich nu een pinda-achtige setting in van Buurman en Buurman en vermenigvuldig die gedachten met 80 en dan heeft u waarschijnlijk een aardig beeld van de situatie als Michel en zijn vader aan het klussen zijn. Goreng en Goreng zo u wilt. Derhalve kunnen we dus niet beschikken over onze flegmatieke Klutspinda. Zonde, zonde, zonde.

Ook Errory W. Was helaas niet inzetbaar deze wedstrijd. Hij kreeg zaterdagavond het heugelijke nieuws dat er ergens ,buiten zijn eigen hersenpan om, storing was. En zoals u zich dat bij Rory kunt voorstellen is dat zonder schelden of morren opgepakt door de beste man en deelde hij dus mede dat hij helaas niet present was. Er gaat niets boven Groningen, Rory! Hoop dat je een ontzettend leuke dag gehad hebt. Je moet het maar zo zien: Voetballen vind je eigenlijk ook helemaal niet leuk …

Gelukkig was onze Mr. Migraine weer helemaal hersteld. Voordeel van zijn situatie is dat hij wel last heeft gehad van het deel van zijn lichaam waar het minste kapot kan gaan en dat is dan weer fijn. Vandaag was cleansheet Danny dus weer inzetbaar en zal die als een waar krijger zijn doel weer gaan verdedigen zoals een ieder van hem gewend is.

Ook De Gnoe is na een kort winterslaapje weer gretig als vanouds en wil niets liever dan de wei in gaan en lekker grazen en kappen en draaien zoals alleen De Gnoe dat kan. De verwachtingen waren dus hoog gespannen. Hij had dit weekend weer een aantal goede lange tochten gemaakt langs kantines en kroegen dus was helemaal opgeladen om de supporters te laten genieten.

Ook CetaBever was geblesseerd geraakt in het vorige duel. Het schijnt dat hij met een luchtduel vorige verkeerd op de grond kwam en toen een hap heeft genomen uit zijn eigen bovenbeen en daar nu behoorlijk hinder aan ondervind. Die Ivoren klappertanden in je bovenbeen is niet zomaar wat natuurlijk, dat levert een fikse vleeswond op. Die zijn we dus voorlopig wel even kwijt. Gelukkig heeft hij een aantal andere paarden van stal gehaald. Oude paarden. Hele oude paarden. Dinosaurussen meer eigenlijk… Maar toch fijn dat Olie altijd weer bereid is mee te doen. En ook Martin B. werd zo gek gekregen zich weer in dat zwart witte pakkie te hijsen.

We begonnen dan ook met Soeteman in de goal, achterin stonden Rocco, Stolk, Wappie en Jeroen. Op het middenveld stonden Stefan, Jesper, Gokinho, Axel en kersverse pappa Schellenbacchi, en in de spits De Gnoe.

Als de warming up een verwijzing is naar hoe de wedstrijd zal verlopen komt het zeker goed. Puur enthousiasme spatte van een ieder af. Sprintjes, inspeelvormen, combinaties, taktische onder onsjes. Alles zat er in. Het was bijna magisch zo goed als deze warming up eruit zag. Eenzame klasse! Nu al!

Helaas bleek deze voorspelling niet helemaal gerealiseerd te kunnen worden. Het begin was vrij matig met veel balverlies en verkeerde keuzes. Ook de gastheren konden er vrij weinig van  maar dat wisten we al. Want we hadden al vaker met Buik Vooruit te maken gehad. De historie leert ons dat dit niet onze favoriete tegenstander is. Er werd al vrij snel veel en vaak gejankt door onze opponent. Iets waar wij natuurlijk niet aan meedoen. Dat weet u.

Na een aantal kleine kansjes en een overtreding op Jesper die er vanaf de kant heel lekker uitzag. Iemand Jespertje zien aftrappen doet de meeste Dubbeldammers altijd wel goed. Hetgeen vrij vreemd is maar wel ontzettend waar. Gelukkig neemt Jespertje sinds jaar en dag goede en stevige shakes om zijn spiertjes goed op peil te houden en is hij dus niet bang  voor een overtreding meer of minder en klaagt hij niet over dit soort dingen en staat gewoon op en is zijn focus weer helemaal op de wedstrijd gericht.

Hij gaf de bal dan ook aan Gokinho die aan de linkerflank richting goal ging en op onverklaarbare wijze de bal achter de keeper wist te werken. De keeper leek in zekere zin wel op onze sluitpost. Gebruikte zijn handen niet en dook weg toen de bal richting goal vloog. 1-0 dus. Een lekkere opsteker.  Er volgde nog een aantal kansen waaronder een vrije trap van Stolkie XXL. Zoals u weet is bij stolkie alles strak behalve zijn buideltje. De ingooi is strak, zijn trap is strak, zijn haartjes staan er ook altijd strak bij maar de bal strak in de hoek schieten is tot op heden nog een utopie. De bal ging dit keer wel op doel maar zelfs deze prutskeeper wist hem eruit te houden. Veelzeggend. Jammer Stolkie, volgende keer beter ouwe reus.

Ook Reinier kreeg nog een kansje om te schieten maar zoals je weet mag hij in de 16 (bebouwde kom) maar 20 km p/u schieten en ging de bal ook nog eens naast. Een vrij kansloze poging zou je kunnen zeggen. Niet veel later lag de bal er aan de andere kant wel in. Uw verslaggever was op dit moment even niet ter plaatsen maar via betrouwbare bronnen werd er vernomen dat de keeper niet kansloos zou zijn geweest.. Nu ben ik niet van napraten maar in dit geval vertrouw ik erop dat die info juist is. 1-1 dus.

Maaar Dubbeldam beet snel van zich af en kwam via wederom Gokinho al snel weer op voorsprong. Een afgeslagen cornerbal kwam voor de voeten van onze tempramentvolle spelmaker en die bedacht zich geen seconde en schoot de bal feilloos binnen.

De wedstrijd kabbelde een beetje voort en in de rust veranderde er ook weinig en zo bleef het lang 2-1. Dubbeldam had het betere van het spel maar kwam niet verder dan wat lekkere acties van De Gnoe die helaas telkens over de achterlijn eindigde en ook Stefan wist zijn op voorhand kansloze solo’s niet tot geslaagde acties te promoveren.  Tot na een minuut of 25 Stefan 1 op 1 op de keeper kwam te staan. Nu hoor ik u thuis denken dit gaat vast niet goedkomen. Nouuuuu mensen, beetje vertrouwen aub. Stefan is na de winterstop een andere speler geworden. En zo ook vandaag schoot hij de bal  keurig langs de keeper en zo werd het snel 3-1. Wat wel menig supporter zorgen gaf was de conditionele gesteldheid van Young Jesus. Als een bejaarde lama met geelzucht liep hij te sjokken het laatste kwartier. Jammer dat sommige spelers niet inzich zelf willen investeren. Tip van de verslaggever : Wees eens wat actiever op donderdag als er mensne willen trainen en reageer wat sneller op de app. En als dat niet doorgaat kan je altijd voor jezelf gaan lopen. Maar het moet wel vanuit je zelf komen Stefan. Doe er mee wat je wilt. Je kan nog stappen maken op dat vlak.

Helaas volgde al snel de 3-2. Knullig verdedigen en niet heel scherp keeperswerk zorgde ervoor dat Buik Vooruit steeds weer vertrouwen kregen in een resultaat en de knock out maar steeds niet gegeven kon worden.  Je kon goed zien dat de migraine onze keeper nog niet helemaal verlaten had. Hij zag nog de nodige ballen vliegen  maar wist er helaas niet al te veel tegen te houden. Gelukkig is die mentaal sterk en herpakte hij zich vrij snel.  Hoogtepunt van de wedstrijd moest nog komen. Namelijk een heerlijke pass van Schellibacchi op Wols. Een Jonkiaanse bal. Met onzettend veel gevoel gegeven en zodoende ging Dennis alleen op de keeper af. En een man met zulke staalkabels kon niets anders dan de bal vernietigend hard binnen te knallen. 4-2. Je zou haast zeggen dat er nu een stukje rust in het spel zou komen. Helaas niets is minder waar. En een vrije trap op ene meter of 20 bleek ook wederom niet houdbaar voor Migraine Sweetyman. Een paar mensen in de goal posteren is schijnbaar niet de beste methode. Zonde, neem ook dit mee in de toekomst Hesses.

Gelukkig kwamen we verder niet meer in de problemen en wisten we de winst binnen te slepen en konden we weer de heerlijke smaak van een overwinning proeven. Er is hard gewerkt voor een resultaat. Daar was de trainr dit keer ontzettend trots op. Hij is de deceptie van vorige week alweer vergeten en is weer positief gestemd.: “ Fijn dat de jongens het zo goed oppakken. Alleen jammer dat Stolk weer zijn niveau niet haalde. Ik ga deze week met hem aan de slag. Vooral zijn trap moet beter. Ik zal deze week veel voordoen in de praktijk. Dat gaat hem zeker helpen, aldus de zelfbenoemde trainr.

“Ik vond het best spannend vandaag” gaat Koen verder,  Nick zat nu natuurlijk ook op de bank. En dat is toch beetje de natuurlijke leider van dit team. Zeker ook omdat wij subsidie krijgen voor hem is dat wel even beetje aftasten hoe je daar mee om moet gaan.” Maar hij snapt ook wel dat ik de Trainr ben en met mijn rugzak en voetbalverleden heb je al gauw het respect te pakken. Van  iedereen eigenlijk. Dat werkt echt lekker moet ik zeggen.” Aldus de witte cobra.

Voorlopig even geen voetbal voor de sterren. Komend weekend zijn wij vrij. En week erna is het carnavalsweekend. Dan wordt er dus ook niet gebald. Althans niet gevoetbald in ieder geval. Hoe dan ook 10 maart mogen we weer. En daarvoor willen wij jullie steun vragen. Wij spelen dan bij IFC tegen Prem en zijn vriendjes. Graag zouden we alle dubbeldammers willen oproepen daar heen te komen en ons te steunen en in deze belangrijke wedstrijd. 12:00 wordt er afgetrapt in HI Ambacht.

Hopelijk tot dan en anders de week erna als wij weer thuis spelen tegen het altijd lastige DIA 4. Tot snel in ieder geval!  Dubbeldam 3

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
17/0212:004e klasse2018 - 2019

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Dubbeldam 34Win
Beek Vooruit 43Loss

Dubbeldam 3

Rocco Bootsma Verdediger
Ferdy Overduin Middenvelder
Dennis Wols Aanvaller
Martin Bernhart Verdediger
Danny Soeteman Keeper
Jeroen Burgers Verdediger
Patrick Stolk Verdediger
Erik Jan Tak Middenvelder
Axel Bruystens Middenvelder
Reinier Wapperom Verdediger
Jesper de Bruyn Verdediger
Stefan de Meyer Middenvelder
Robert Schellenbach Middenvelder
Jeffrey Stam Middenvelder
  4

Beek Vooruit 4

Locatie

Sportpark Schenkeldijk
Zuidendijk 487, 3328 LE Dordrecht, Nederland

Vrijwel het gehele programma van vorig weekeinde was afgelast, maar onze sterren van het derde kwamen wel in actie. Vooraf wisten we al dat Boeimeer een zware tegenstander was en Dubbeldam 3 leed dan ook een zware 4-0 nederlaag. De TrainR schreef na afloop een vernietigend rapport voor zowel de aan- als afwezigen, alleen vader en zoon Oliërhoek kwamen er goed vanaf.

Gelukkig is inmiddels de zon weer gaan schijnen en hopelijk geldt dit ook voor de prestaties van het derde. Beek Vooruit, de nummer elf van de competitie, lijkt een uitstekende om te herstellen van deze zware zeperd.

Beek Vooruit kwam tot nu toe elf keer in actie en won daarvan slechts drie wedstrijden, de andere acht gingen verloren. In deze wedstrijden scoorden zij negentien keer maar moesten ze ook 32 een tegentreffer incasseren.

Ondanks de lage klassering zijn ze 2019 wel goed begonnen want het duel om de laatste positie wonnen ze met maar liefst 7-1 van DIA. Daarnaast zegevierden zij tegen Sprundel en van Boeimeer, inderdaad de ploeg die Dubbeldam afgelopen zondag de eerste nederlaag bezorgden.

Omdat JEKA dit kalenderjaar nog maar 1 keer in actie kwam, hebben ze inmiddels twee wedstrijden minder gespeeld dan Dubbeldam. Dubbeldam 3 is dan ook nog steeds koploper, maar de ploeg uit Breda heeft minder verliespunten.

Dubbeldam komt traditioneel slecht uit de winterstop en dus was de trainR uitermate tevreden dat het inhaalduel op 3 februari gewonnen werd van Sprundel. Dit bleek iets te vroeg gejuicht want zoals eerder gememoreerd leden ze afgelopen zondag de eerste nederlaag van het seizoen.

De uitwedstrijd eind september in Prinsenbeek tegen Beek Vooruit werd met 1-3 gewonnen. Wekelijks schrijven Erik Tak of Koen van Kalkeren fantastische wedstrijdverslagen. Klik in onderstand overzicht op de titel van de wedstrijd of op verslag om alle belevenissen van deze sterren nog eens na te lezen

DatumWedstrijdTijd/resultatenLocatieArtikel

2018-2019 Dubbeldam 3 competitie

PosClubGWGLVFAGDPts
122201179235661
222181379334655
32212287771638
42210394744333
52292115967-829
62292115668-1229
72280135461427
82190125349427
92283115462-827
102172124059-1923
112252154667-2117
122252153879-4117
1300000000