Selecteer pagina

Na de monsterzege van vorige week op het Premloze IFC stond er vandaag een uitwedstrijd het menu. En niet zomaar een. Maar de immer pittige en nooit saaie clash met “Gastel5” stond op het programma. En de historie leert ons dat dit altijd zeer heftige duels zijn. Opstootjes, duw en trek werk, doodschoppen, naaibakjes, veel goals. Al deze facetten en meer zijn altijd deel van de wedstrijden tegen deze opponent. En ook deze editie is er weer genoeg om over te schrijven… 

Allereerst moet ik even beginnen met een tweetal rectificaties. Allereerst naar de voorzitter van onze supportersvereniging Ries van Andel alias de teletekst supporter. Ik had hem ervan beticht afgelopen zondag niet aanwezig te zijn geweest. Maar meerdere bronnen hebben bevestigd dat hij wel degelijk aanwezig was. Ik moet dus mijn excuses aanbieden voor deze onjuiste berichtgeving. Het zegt ook wel iets over een supporter als je hem 90 minuten niet hoort. Zeker als zelfbenoemde voorzitter van de SV. En zeker gezien zijn verbale reputatie. Maar dit alles geheel terzijde. En Ries, nogmaals sorry. En tot volgende week. 11:00 spelen. Niet 12:00. Niet 11:07. Gewoon 11:00 uur. 

Dan rectificatie numero 2. Ik had in het laatste verslag onze duitse verdediger genoemd als de man die de 0-1 veroorzaakte. Maar na het bekijken van wat beelden en een aantal bedreigingen van AVW (de duitse krankzinnige) heb ik er toch maar voor gekozen te zeggen dat het de fout van Niels was. Tuurlijk streef ik objectieve journalistiek na. Maar als je gezin, kinderen, huisdieren en moeder worden bedreigd dan kan je beter eieren voor je geld kiezen. Nee hoor Arne, was zeker niet jouw fout. Je speelde erg goed. En je haar zat ook goed. En wat een linker heb je toch. Zeker voor iemand die rechts is. ZO. Dat is ook weer rechtgezet. 

Dan over na de orde van de dag. Er moest vandaag dus weer gespeeld worden in Oud-Gastel. Tegen FC Engnek alias Gastel5. In het verleden hebben we zoals gezegd deze tegenstander al een aantal maal tegenkomen en immer waren er problemen en verliepen de wedstrijden alles behalve vlekkeloos. En dat lag dit keer niet alleen aan ons. Al denkt de tegenstander daar anders over. Maar hierover later nog meer. We hadden deze week ook weer te kampen met de nodige personele problemen. 

Een aantal spelers van ons (en ex spelers) moesten dit weekend afreizen naar Madrid. Een weekendje weg met wat vrienden en vriendinnen. Niet de minste spelers ook. Niels Waterdrinker alias Karel Kwariertje en onze rots in de branding Patrick de Koevoet ontbraken vandaag helaas op het wedstrijdformulier. 2 jongens die we zeker gaan missen. Niels die steevast het eerste kwartier altijd erg goed speelt. Dan een blessure faked en vervolgens lekker op het bankie gaat zitten Patrick, onze topkeeper. Die zoals bekend de laatste tijd ook erg goed bezig is en zijn lichaam weer tip top in orde heeft en daardoor eigenlijk schier onpasseerbaar is. De dijken van de watersnoodsramp zijn er niks bij. (Die waren ook wel een stukje kleiner en minder zwaar) En niet alleen in het doel missen we Petertje Gillis 2 maar ook als middenvelder (pizza box to box player) heeft hij bewezen een hele grote te zijn. Stefan laten scoren is maar weinige gegeven. En onze Tweety XXL liet vorige zien over deze gave te beschikken. Hier is nog lang over nagepraat. 

Tot zover het mindere nieuws. Het goede nieuws is dat het Madrid gezelschap ook nog subsidie zou krijgen als het een minderbedeelde van de samenleving zou meenemen. Zij hebben ervoor gekozen Nick Willemstijn mee te nemen. Voor ons dus ontzettend goed nieuws. Een zondag zonder Nick is natuurlijk gewoon puur genot. Een Beverloze voetbaldag. Zo zou het eigenlijk iedere zondag moeten zijn. We zijn ze hier dan ook erg dankbaar voor. Geen Nick langs de lijn. Geen Nick in de kleedkamer. Geen Nick op het veld. Weinig tot geen Nick op de app. Geen stem van Nick. Geen perenlichaam van Nick. Geen datalek. Geen Nick die iedereen de schuld geeft en zelf geen ene bal raakt. Gewoon geen Nick. Nickloze zondag. Zoals God het ooit bedoeld heeft. 

“Het is altijd genieten als die die teringlijaaah weg is”, vertelt Cockie. (Ex medewerker van de havuh) De dagen zonder hem voelen altijd als een warm bad. De dagen dat hij niet hier is, voelen als een bad waar men net een fohn, televisie en broodrooster in hebben gegooid”, vervolgt Cor. “Wij krijgen helaas geen subsidie voor hem omdat wij destijds hem nooit hebben ingeënt. Eigen schuld dikke tyfus bever, zeiden ze destijds bij de GGD. Ja tuurlijk zou ik dat wel eens willen terugdraaien. Maar het is te laat. We kunnen alleen maar bidden dat God zijn werk zal doen. “aldus een aangeslagen Cockie. 

We hadden hierdoor wel een keepersprobleem. Want zoals gezegd was Tweety XXL 100+ er vandaag niet bij. En stand-in en fameus lijnkeeper Sweetyman bleek ook niet in staat om vandaag aanwezig te zijn. “Ik kreeg een melding dat er nieuw asfalt moest komen op een vliegveld in Madrid. Geen idee waarom maar er bleken kraters te zitten van een vluchtje uit Nederland. Het vliegtuig leek overbeladen te zijn en met de landing zijn er complete asfaltgebieden weggevaagd.”aldus Sweetyman. “En ik heb vorige week al gekeept dus de komende 8 weken hoeven jullie niet op mij te rekenen”, aldus de lijnkeepert. 

Ook reservekeeper/scheids en overige diensten Toine bleek helaas door een blessure niet in staat te zijn ons te kunnen helpen. Hij brak zijn pink bij de wedstrijd van zaterdag. We moesten dus snel schakelen om nog een beetje keeper voor de dag te kunnen toveren. Helaas bleek er bij een aantal andere keeper weinig tot geen animo te zijn. We moesten het dus intern oplossen. 

We hebben de profielschets van Patje in de Scanner laten doorzoeken naar iemand die hier het meest op leek. Zowel qua lichaam als qua geest. Maar ook als keeper en voetballer bleek de scan bijna 100 % match op te leveren. De gelukkige die uit de scan kwam met een score van 98,7% (nee geen vetpercentage) was Sjoerdje Boutens. U weet wel grote broer van Koentje alias DBB. 

We waren dus voorlopig uit de brand. En konden met een gerust hart afreizen naar Oud-Gastel. 

Gelukkig waren Grealish en Gerard Joling (ja een bijzonder duo ook in te huren voor feesten en partijen) bereid om ons te helpen en zodoende konden we met 14 man afreizen. Adje en Sven waren gelukkig heelhuids teruggekeerd uit Newcastle en waren ook weer van de partij. Al met al dus gewoon een ploeg met ontzettend veel kwaliteit en zeker afdoende om Gastel5 op een verliespartij te trakteren. 

We begonnen vandaag met de volgende opstelling: 

In de goal dus Sjoerd. Achterin: Kevin, Jeroen, Wappie en Arne. Op het middenveld Tak, Sven, Weyden en Corne. En voorin Gokinho en Grealish. (ook een duo om je vingers bij af te likken natuurlijk!) 

De wedstrijd begon in een fikse regenbui. En beetje zoals de sfeer van de zondag was. Duister. Donker. Koud. Kil. Gastel-uit. Het was al een begrip geworden in de loop der jaren. Nooit gezellig. Altijd gezeik. We speelde ook nog eens op kunstgras. Niet geheel onze favoriete ondergrond. Maar de velden lagen er ook niet al te best bij. Dus voor nu was dit de beste optie. 

De scheidsrechter van dienst was een man van een jaar of 119. Twee kunstgebitten, 3 nieuwe kruisbanden en 6 kunstheupen later had hij nog steeds niet het idee gehad om misschien eens wat anders te gaan doen op zondag. 15 man uit Dordrecht het leven zuur maken bleek hem nog afdoende plezier te geven en zodoende wil hij nog jaren doorgaan. Helaas voor ons maar fijn voor het bejaardehuis waar hij vermoedelijk verblijft. Die zijn immers een middagje van deze man af. Hoe dan ook: we zijn begonnen! 

De eerste 10 minuten was een beetje aftasten en zoals eigenlijk ieder verslag van mij begint: het was rommelig van beiden kanten. Veel fouten. Veel verkeerde inspeelballen. Het leek net kelderklasse. Oh wacht daar zijn we inmiddels ook beland. Maar na een kwartier leken wij iets meer grip te krijgen op de wedstrijd. De vlagger van de overkant had al een aantal keer gemeen gevlagd en de scheidsrechter van dienst ging hier uiteraard gretig in mee. Ook had hij al 3 man gewaarschuwd dat hij er wel een showtje van ging maken en had Sven en Wappie al vermanend toegesproken toen zij hands hadden geroepen. Maar oke genoeg over de scheidsrechter. Dit moet geen verslag worden waarin wij randzaken de schuld gaan geven. Want dat hebben wij als kwaliteitsploeg helemaal niet nodig. WZD3WZDB! Oke, ik haak af. 

Oke 1 dingetje nog dan over de scheids/vlaggerT: Na een minuut of 20 kreeg Grealish nog een gele kaart voorgeschoteld van de beste man. De vlagger van dienst vond het nodig de bal richting hem te trappen en ging vervolgens heel zielig doen toen hij een duwtje kreeg voor zijn trieste gedrag. En de scheids trapte er met ogen open(-9 / -12) in en gaf Misha de gele kaart. De toon was gezet! 

Maar we werden wel steeds beter en hadden de gevaarlijkste kansen via Jeffrey en Misha ofwel Gokinho en Grealish hierna te noemen G&G. (Spreek uit Djie en Djie) We kwamen steeds gevaarlijker eruit en de tegenstander kon alleen met wat lange ballen gevaarlijk worden. De linksbuiten zorgde wel voor wat gevaar maar was vooral erg veel aan het praten. Het lag allemaal aan ons en eigenlijk waren zij gewoon een ontzettend leuke ploeg. Hij had ook veel tijd na te denken want erg veel ballen kreeg hij niet en degene die hij kreeg liep hij zeer sportief over de achterlijn. Waarvoor dank, nummertje 9. 

Niet veel later mocht Grealish weer binnen de lijnen komen na zijn tijdstraf van 10 minuten. Hoewel voor Misha 10 minuten op de bank uithijgen vast niet als een straf maar meer als een beloning aanvoelde. Via een vlotlopende aanval en een goede bal van Gokinho op Misha besloot hij eens een keer op de goal te schieten. Met zijn heerlijke linker schoot hij de bal hard en laag langs de keeper. 0-1. Heerlijk! 

De 0-2 volgde niet veel later. Na een slechte bal van Corne, die zoals hij zelf zei last had van zijn lenzen, kon Misha toch nog om de keeper heen komen en voor een leeg doel was het een eenvoudig kunstje voor onze Grealish. Er ging nog wel een grove fout aan vooraf van de verdediger van Gastel. De draaicirkel van een scania en techniek van een aangereden kameel met klompvoet lijken toch niet heel handig te zijn op dit snelle kunstgrasveld. 0-2 dus. Het spel begon steeds te worden en we vonden elkaar makkelijk. De 0-3 vlak voor rust was dan ook de mooiste goal van de middag. Na een mooie aanval over vele schijven kwam de bal via Corne bij Grealish terecht die niet zelfzuchtig was en de bal perfect op de penaltystip neerlegde waar de meegestormde Gokinho de bal feilloos onderkantje lat binnenramde. Hoppa 0-3. De enige en juiste manier om FC Engnek de mond te snoeren. Niet dat dit echt werkte want bij iedere situatie bleven ze lekker janken, mekkeren en naaien. Maar dit geheel terzijde. 

Gewoon met 0-3 rusten. Wat een luxe. Maar we moesten nog steeds waken voor het scenario van vorig seizoen. Toen stonden we ook 1-5 voor en werd het alsnog 5-5. Oke nu staat er natuurlijk wel een dijk van een keeper in de goal en destijds stond Soeteman onder de lat. Dus in dat opzicht hebben wij al betere kaarten in handen. Maar dan nog. Focus op de 2e helft was belangrijk. In de rust wisselde we Axel voor Corne en ging SleepieSven meer vanaf links spelen. 

De tweede helft was iets minder goed als de eerste en oogde wat rommelig. De tegenstander ging met meer lange (enge) mannen naar voren om wat te forceren en gingen vooral lange ballen spelen. Gelukkig wonnen arne, adje en Jeroen al hun duels en had Wappie de rust en kwaliteit om de vrije man te vinden. Op een mislukt poortje na speelde Wappie vandaag een puike partij. Dit mag ook we eens gezegd worden na alle kritieken van de afgelopen weken. Klasse wappie. Hou dit vast. We kregen nog wat kansjes via Jeff en Sven maar zonder succes. Niet veel later volgde de 1-3. We zouden een keepersfout kunnen noemen. Een inschattingsfout. Een momentje van onachtzaamheid. Even de kop er niet bij. Misschien denkend aan wat hij vanavond ging eten. Of denkend aan hoe hij ooit DBB kon worden en zijn broer Koen van de troon kon stoten. Of misschien nam hij even de week door in zijn hoofd. Het kan allemaal. Maar een ieder die erbij was zou dit toch eerder wel een BVJ-tje noemen. (Blunder van Jewelste). Een ongekend matig genomen vrije trap ging met een tergend langzaam tempo richting de korte hoek. Aannemen was een optie. Met de handen pakken had ook gekund. Binnenkantje voet wegknallen was ook prima geweest. Maar onze stand-in keepert koos ervoor de bal met de wreef keihard weg te trappen en zodoende schoot hij hem in eigen doel. Jammer. Onnodig. Maar goed we nemen het je niet kwalijk Sjoerd. 

De thuisploeg kreeg weer wat meer vertrouwen in een gelijkspel en ging nog meer de aanval op zoeken. Gelukkig hadden ze geen snelle spelers en waren de meeste gewoon net te zwaar of te gefrustreerd om normaal te kunnen functioneren. En konden we er nog goed onderuit voetballen. Na wederom een goede actie van SS op links die hij uiteraard bekroonde met sleepje numero 71 en de rechtsback trapte er gewoon weer in kwa de bal voor de pot. Niemand van Dubbeldam raakte hem nog en via de scheen van de ongekend aerodynamische verdediger ging de bal het FC Engnekjes goal in. 1-4. Nu leek het toch allemaal wel gespeeld te zijn. 

Stefan, er inmiddels ingekomen voor Grealisch ging vervolgens nog alleen op de keeper af na een geweldige steekpass. Zoals een ieder Stefan kent weten we allemaal wel de afloop van deze bal. In ieder geval geen goal. Correct! Stefan had weer een creatieve ingeving. Hij had hem simpel kunnen inschieten langs de keeper. Of breed leggen op de meegelopen ondergetekende had ook gekund. Maar nee. Meesterbrein Stefan had een stiftbal in gedachten. Maar, Verslaggever dat kan Stefan toch helemaal niet???  Ook dat is correct, lieve lezers en lezeresjes. De bal kwam ook gewoon in de handjes van de keeper terecht en had waarschijnlijk over, naast of voorlangs gegaan. Jammer, Stefan. Maar een moedige poging. 

We hadden nog een aantal mooie acties en aanvallen maar wisten niet de goal te vinden. Schot van Wappie wat een vuurpijltje bleek te zijn. En een mooie Zidane achtige actie van Weyden verdiende niet het lot wat hij leek te verdienen. Hij kapte 2/3 man het bosje in en met een “zidane-tje” kwam hij alleen op de keeper te staan. Maar uiteraard werd er weer even aan de handrem getrokken door een verdediger die Rory hard naar de grond werkte. Deze actie stierf dus uiteindelijk in schoonheid. 

Michel kwam er ook nog even in voor Tak het laatste kwartier. De wedstrijd leek gewoon als een nachtkaarsje uit te gaan maar niets bleek minder waar. In minuut 81 vloog nog even de vlam in de pan. Het kon ook niet uitblijven natuurlijk. Want er was nog niks mega noemenswaardigs gebeurd in de tweede helft. Michel die de bal met de rug naar de goal netjes voor zich hield kreeg een trapje of 3 te verwerken en vervolgens nog een fikse duw. Hierdoor werd hij het zat en reageerde hierop tegen de verdediger. Hierna was het een beetje Ajax-PSV opstootje met wat duwen en trekken en een klapje hier en daar. Een aantal spelers van Gastel bleek eindelijk snel te zijn en sprongen hier gretig op in. Ook keeper Sjoerd liep in eens de 100 meter in 11 seconde. “het is lang geleden dat ik zo’n sprint heb getrokken. Maar ik voelde dat ik dit moest doen. Als keeper ben je toch verantwoordelijk voor je manschappen. Ik voelde dat ik in moest grijpen.”aldus Sjoerdje B. 

De scheidsrechter had net als een ieder eigenlijk amper in de gaten wie er nou precies wat gedaan had en hoe erg bepaalde mensen door het lint waren gegaan. Maar ondanks zijn glazen ogen en leeftijd van 81 V. Chr had hij toch even gezien dat er 3 mensen van Dubbeldam rood moesten krijgen en er op dit moment van FC Engnek nog geen een speler was bestraft. Uiterst merkwaardig. Als je dan toch begint te strooien (snap het wel, zelfde leeftijd als de Sint) met kaarten dan kan je niet 1 ploeg te schuld geven. Hij besloot na lang wikken en wegen er toch ook maar 1 van Gastel af te sturen. Bijzonder. Apart. En een tikje gek. Maar zoals gezegd. Wij staan hier boven. 

De laatste 10 minuten speelde we dus met 8 man. Axeltje ging de goal in en we moesten meer de focus op verdedigen leggen. We waren immers met 8. Maar niets leek minder waar. Want ook met 8 tegen 10 leek de tegenstander nog geen echte kansen te kunnen creeren. Sterker nog we kregen zelf nog de beste kansen. Maar het bleef bij 1-4. Inpakken en wegwezen. Want het was wederom een vervelend potje. Dat ligt ongetwijfeld allemaal aan ons. Want de Gastelieten treffen geen enkel blaam als je ze hoort praten. Alles aan de andere kant van de rivier is immers schuldig. Hoe dan ook. 3 punten. Prima gespeeld. 

Volgende week wacht JEKA thuis. Laten we dan hopen op een leukere maar vooral gezelligere tegenstander waarin we gewoon lekker een potje kunnen ballen op de zondagochtend. Zodat onze supporters onder leiding van Ries van A ons weer naar de overwinning kunnen schreeuwen. 

Voor nu nog een fijn weekend en tot volgende week!

Perschef DD3 

Related Articles

Titel kan Dubbeldam 3 eigenlijk niet meer ontgaan

Titel kan Dubbeldam 3 eigenlijk niet meer ontgaan

Na maanden van voetballoze zondagen moesten de mannen van Dubbeldam 3 vandaag dan eindelijk weer eens spelen. De honger naar de bal was ongekend hoog. De behoefte om te shinen, de lust naar prestatie, de drang om te winnen. Het was daar allemaal. En als klap op de...

Lees meer
Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie Vanaf de categorie Onder 13 jaar en ouder ben je verplicht een goedgelijkende foto op je digitale spelerspas te hebben. Als speler, maar ook als teammanager kan je deze foto in Sportlink toevoegen of wijzigen. Nu zien wij de meest...

Lees meer
Oase aan rust levert Dubbeldam 3 de volle winst op

Oase aan rust levert Dubbeldam 3 de volle winst op

Het doek was reeds gevallen voor de helden van Dubbeldam 3. Aankomend tegenstander Madese Boys hadden al beslag gelegd op de titel dit seizoen door thuis met 2-1 te winnen van Chaam. VV Chaam: Het Arsenal van de vierde klasse onderbond mongooltjes league, zo leek het....

Lees meer