Selecteer pagina

heldenrol Sweetyman in bekerthriller

heldenrol Sweetyman in bekerthriller

[sls id=”4″]

Waar de meeste teams een vrij weekend beleefde door een inhaal/beker programma moesten de elite van Dubbeldam 3 zich wel opmaken voor een wedstrijd in de volgende ronde van de beker. Zoals jullie allemaal gelezen hebben hadden de sterren zich moeiteloos door de voorronde weten te manoeuvreren. Door 2 winstpartijen en een gelijkspel tegen Steenbergen moest er vandaag gespeeld worden tegen Boeimeer 3. We hadden in de competitie al de nodige moeite gehad met 10 man van Boeimeer 4 dus we konden borst natmaken voor Boeimeer 3 die een klasse hoger acteert dan wij en het daar ook heel goed doet.

Zoals jullie van onze krijgers gewend zijn verliep de voorbereiding weer niet helemaal vlekkeloos. Er waren de nodige mutaties te melden voor de wedstrijd van vandaag. Gebroeders Balr en tevens komisch duo Balrory en Balrocco(in te huren voor al uw feesten en partijen) ontbraken vandaag omdat ze  samen een gezellig middagje naar de Kuip moesten. Een groot gemis voor de selectie dus. Van de Gnoe ontbrak vandaag ook ieder spoor. Donderdag nog zeer actief op de training maar vandaag was die in geen velden of wegen te bekennen. Vermoedelijk zijn de lange tochten door de binnenstad hem dit keer toch fataal geworden. Een aderlating voor de ploeg natuurlijk. Mocht u de Gnoe ergens tegenkomen zeg dan maar dat de wedstrijd al afgelopen is en hij doorkan gaan met de tocht. 

Er zijn ook heugelijke berichten te melden. Stefan is vandaag jarig. Als cadeau heeft hij namens de selectie een dagje aanvoerder gekregen. Hij was zichtbaar ontdaan met die presentje en greep het met beiden handen aan. “Het heeft nog lang geduurd want laten we eerlijk zijn als je als ploeg CetaBever als aanvoerder hebt wordt je natuurlijk nooit serieus genomen. Ik heb eigenlijk alles voor deze rol. Ben een geboren leider in en buiten het veld en koppel snelheid aan techniek en inzicht.” Aldus Stefan. Stefan nam de rol zeer serieus en wilde dan ook een goede warming-up doen. Hij stelde eerst voor de halve marathon te lopen voor dat de wedstrijd begon maar daar ging niet ieder mee akkoord. Het bleef dus bij een klassieke warming up. Wel keurig in lijn. Want zoals jullie weten is Stefan in het weekend in te huren als blanke Captain Jack dus hij instrueerde ons als een waar kaptein.  

Ook Reinier heeft zich weer bij de selectie gemeld. Zijn koorts was gezakt tot 38.3 dus hij wilde toch op de bank plaatsnemen om het team te helpen, dit tot groot genoeg van Patrick Stolk. “ Ik ben blij dat Noppovic er weer bij is. Ik speel toch altijd lekkerder met hem in de buurt. Hij weet altijd goede tips te geven zodat mijn spel verbeterd en ik zelfs soms een crossbal of inspeelbal durf te geven.” Aldus Blikkie Stolk. De druk op zijn schouders wordt overigens steeds hoger. Hij heeft in het shirt van Dubbeldam 3 nog nooit een partij verloren. Behoorlijk imponerende statistieken dus. Maar je ziet hem iedere zondag wel steeds meer gespannen aankomen. Hopelijk kan die de druk wel aan en wordt dit hem niet teveel. “Thuis hangt die wel de hele zaterdagavond en smorgens kotsend boven de wc van de spanning en heeft hij soms snachts paniekaanvallen maar buiten dat gaat die er heel goed mee om” zegt Mevrouw Stolk. 

We beginnen vandaag in de volgende opstelling:

Soeteman op goal, achterin spelen Jesper, Jeroen, Stolkie en Dick. Op het middenveld vandaag Takkie, Jeff, Michel, Stefan, Schellibacchi en in de spits Nick. 

We begonnen wat later aan de wedstrijd omdat de scheidsrechter(Geschatte leeftijd tussen de 78-91 V Chr. ) erg veel tijd nodig had om het veld te vinden en met iedereen die hij opweg tegenkwam een praatje ging houden. Bovendien was zijn zonnebank-sessie een tikje uitgelopen waardoor alles niet op tijd kon beginnen. Eenmaal op het juiste veld begon die nog een warrig verhaal over pasjes en digitale problemen maar toen die eenmaal doorhad dat we toch maar beter konden gaan beginnen werd de wedstrijd dan toch gestart. 

We hadden al snel door dat dit een sterker team was dan dat we tot nu toe in onze competitie gewend waren en we moesten duidelijk een versnelling hoger gaan spelen. Na een minuut of 10 lukte dit vrij aardig en kregen we ook wat meer grip op de wedstrijd. Er werd wat meer gecombineerd en we kregen zachtjes aan zelfs wat kansjes via Michel en Jeff. Helaas raakte een schitterend schot van Gokinho de lat en vond Michel de keeper op zijn pad. De tegenstander had wel meer balbezit maar creerde eigenlijk nauwelijks kansen. Na een minuut of 20 kwam dan de grootse kans voor Dubbeldam. Helaas voor Dubbeldam kreeg Stefan die en bleef het dus 0-0. Een bal metertje of 5 voor de goal kon hij helaas niet binnen schuiven. Een jaartje ouder bevorderd dus niet de doelgerichtheid en ook de aanvoerderband kon hem niet het vertrouwen geven om de bal binnen te schieten. 

Niet veel later kregen ook Nick (mislukte lob) en Jesper (mislukte lob2) opgelegde kansen en ook via een mooie aanval over rechts via Jeff en Tak wist Michel de bal niet binnen te schieten. “Waar het vroeger kansiegoal Michel was is het tegenwoordig Mischel Nooiteengollan geworden, waren de opbeurende woorden van Roberto Schellibacchi. We gingen dus rusten met 0-0 daar waar we zeker op 2-0 hadden moeten staan. In de rust werden er weer vele geweldige strategien besproken en waren we ervan overtuigd dat we vandaag niet hoefde te verliezen. Jesper wilde in de rust graag eruit omdat hij erg zware benen had.” Ik ben zeker 3 x over de middellijn geweest in de eerste helft en op mijn horloge stond een gelopen afstand van 1.3 km dus mijn lichaam is op. Ik kan niet meer” aldus Jankovic. Reinier vervangt hem in de tweede helft en zodoende is dus het duo KappieWappie en CrossieStolkie weer herenigd. 

De tweede helft begonnen we vrij sterk en de tendem achterin liep als een trein. Wel een stoptrein die achteruit gaat ongeveer maar de mannen vonden elkaar als vanouds en via Schellibacchi die het spel goed kon verdelen ontstonden er een aantal puike aanvallen. Helaas stond er een vlagger bij Boeimeer die zijn vlag redelijk graag de lucht in gooide. En Bram van der Vlugt floot alles keurig af. Een aantal zeer dubieuze beslissingen op buitenspelgebied maar helaas werd alles afgefloten. Uiteraard reageerde niemand hierop en werd het gewoon geaccepteerd.” Zon man staat hier ook voor zijn lol.” Aldus Nickkie Puk. Ik zou daar verder niets van zeggen, zo ben ik niet”aldus CetaBever. 

Niet veel later viel dan toch de 1-0. Via een klutssituatie in de 16 wist Nick dan toch de 1-0 aan te tekenen. Een lekkere opsteker voor de mannen.  Helaas konden we hier niet heel lang van genieten want vrij snel viel ook de 1-1. Jeroen Burgers alias Barry Buitenkantje stond even te slapen en liet de man binnendoor glippen en kon makkelijk de 1-1 aanteken. En helaas binnen 5 minuten kreeg een speler van Boeimeer de bal rond de middelijn voor zijn voeten en haalde schitterend uit, eerlijk is eerlijk. 2-1 dus. 

De moed zakte de mannen van Dubbeldam nu in de schoenen. Maar karakterploeg als we zijn gaven we niet op en bleven naarstig zoeken naar de 2-2. Na een mislukte actie van Nick die door zijn motoriek de bal zelf over de achterlijn dribbelde maar toch een corner bal kreeg kwamen we gelukkig nog langszij. Via de gok van Gokinho kwam de bal bij Michel terecht die ditmaal wel zeer adequaat reageerde en de bal binnen kon tikken. 

De wedstrijd werd wat feller en er ontstonden wat felle duels en iritaties over en weer mede door Victor Vlaggraag van Boeimeer maar helaas kregen we de deksel op de neus. Jeroentje bleek niet heel veel geleerd hebben van zijn eerdere misstap en stapte vrolijk in waardoor de bal bij de tweede paal heel makkelijk binnen kon worden getikt. Wederom een achterstand. En de tijd begint nu echt te dringen. Zou dubbeldam zoveel veerkracht hebben om deze klap ook te boven te komen is nu de vraag die bij jullie trouwe lezers opduikt. Ja is het antwoord. Want we bleven strijden voor de gelijkmaker. En die viel ook. Na een mooie aanval over links en vervolgens een mislukt schot van jeff kwam de bal voor de voeten van Tak die niet nadacht (dat gaat hem altijd wel aardig af) en de bal onberispelijk tegen de touwen jengsten. 3-3 dus! Gerechtigheid!  We hadden zelfs nog kansen op de 4-3 maar helaas gooide scheids en vlagger weer roet in het eten en werd een zuivere goal van Jeff afgekeurd. 

De scheids floot niet veel later af voor de wedstrijd maar aangezien het een bekerwedstrijd is moest er een winnaar uit de bus komen en zodoende moesten penals te beslissing brengen. Een loterij. Zeker bij ons. Maar we gaan vol goede moed beginnen. Nick wijst samen met captain Steuf de mensen aan om te nemen en Soeteman werd geinstrueerd over welke hoek die moest pakken. 

De spanning was om te snijden. Een knotsgekke ambiance. Nu maar hopen dat de spelers hun hoofdje koel konden houden en met de druk konden omgaan. De lange aanloop. De schreeuwende supporters. De druk. Het veld. Welke hoek kies je. Of toch rechtdoor? Allemaal facettes in deze fase van de strijd. 

De eerste werd genomen Boeimeer en liet Sweetyman kansloos. Al had duiken ook wel een optie geweest maar dat terzijde. De eerste aan onze kant werd genomen door bommenwerper Stolk. Maar met een penal houdt die er andere principes op na. De bal rolde tergend langzaam over de achterlijn. Maar hij zat. “ Het hoeft niet altijd hard, als die maar zit” waren de wijze woorden van Stolk. Reinier had dit ook gezien en deed hetzelfde maar dan in de andere hoek. Maar toen gebeurde er iets wat niemand echt voor mogelijk hield. Soeteman dook en stopte een penal van Boeimeer.Een jongensboek. In een vol stadion een penal stoppen. Dat is maar voor weinige weggelegd maar dus wel voor Hesses Soeteman.  

Maar nu kwam het dus aan op onze laatste nemer. De zelfbenoemde specialist. De Ivoorzitter van het stel. Ceta Bever moest het vonnis vellen en kon zodoende de heldenrol op  zich nemen. De aanloop ging tergend langzaam. Achteraf bleek het sprinten te zijn maar bij een aangereden hert met lepra is het verschil tussen sprinten en slenteren blijkbaar lastig waarneembaar. Hoe dan ook hij legt de bal klaar. De spanning is voelbaar. Nick, toch iemand die wel graag de beslissende neemt om met de heldenrol ervan door te gaan. Een man die graag hoort dat die vaak scoort. Dit klusje ging die wel even klaren. Maarrrrrrr…..u raad het misschien al : HIJ MIST. Nick mist de penal. De zelfbenoemde specialist faalt. Hij baalt zo erg dat hij het houten reclamebord achter de goal door midden bijt uit pure frustratie. En hoe mist hij. Recht door de midden. Over de goal. Schaamteloos. NICK MISTE. Had ik al gezegd dat NICK MISTE? Zoniet dan bij dezen NICK MISTE dus de penal.

Er moest dus door worden gegaan met penals nemen en de niet zekerheidjes zoals Tak(5 penals gemist op rij) Jeroen (trap van een koala met een been) Dick(geen diee welk been die is) Jesper(opeens geen zware benen meer) en nog een aantal die WEL wisten te scoren. De stand was inmiddels 9-9. Nu moesten alleen de keepers nog. En toen kwam de Sweetyman Show. Eenzame klasse zoals deze jongen met de spanning omging. Geen enkele spanning zichtbaar. Als een Tim Krul stond hij in de goal. Een lust voor het oog. De keeper van Boeimeer miste de penal. Of beter gezegd Sweetyman pakt de bal op een ongelooflijk knappe manier en kan het dus gewoon zelf gaan afmaken. Een jongensboek. Van schlemiel naar held in 30 minuten. Zo snel kan het dus gaan op topniveau. Zou hij ook met deze spanning kunnen omgaan. Zou hij dit ook kunnen. Tuurlijk ballen tegenhouden is zijn tweede natuur. Maar kan die ook een penal maken. De aanloop, de blik, het vertouwen, het standbeen, hoe hij de bal raakt,de snelheid, de souplesse ALLES klopte aan deze trap. De bal ging met een noodgang de kruising in! En zodoende wonnen wij de strafschoppen serie. Ondanks Handicap Nick wisten we te winnen doordat Sweetyman zo ongekend koel blijft. Pure klasse. “ Dit is voor mij niks bijzonders. Ik heb nog nooit een strafschop gemist. Je moet wel een hele beperkte spits zijn als je een penal mist.” Waren de rake woorden van Hesses.  Nick is sinds het missen de penal niet meer gesignaleerd. We schijnt hij naar de overkant te zijn gerend. Nou ja gerend. Hij is naar de overkant gegaan en bij de Gamma een touw gaan kopen maar wat die daarmee van plan is was voor iedereen een raadsel. 

Een knotsgekke middag dus voor de mannen van Dubbeldam 3. Maar voor alsnog is de dubbel nog steeds in zicht. En over de heldenrol van Sweetyman zal nog lang worden nagepraat. Maar niet zo lang als over het falen van Nick. DAt dan weer niet. 

Volgende week spelen we uit tegen Rood Wit Willibrord en hopen we deze winnende reeks voort te zetten. Komt u gerust kijken en anders tot de week erna als we weer thuis spelen.  Tot snel, en mocht u Nick tegenkomen vraag het hem gerust even!!