DE derby tegen RCD is een wedstrijd waar je een heel jaar naar uit kijkt. Zeker nu Dubbeldam weer in west 2 is ingedeeld in een gecombineerde klasse. De krachtsverschillen zijn vrij groot.

De vele supporters die naar de Reeweg waren gekomen voor de derby, kregen een wel heel eenzijdige wedstrijd voorgeschoteld. RCD beperkte zich tot verdedigen en deden dat heel knap. Slechts heel zelden kwamen hun voorwaardsen in het spel voor.

In het eerste half uur domineert Dubbeldam maar ontbreekt nog de scherpte om tot scoren te komen. De grootste kans is voor Jerry van Ingen. @dennisg legt een vrije trap schitterend neer maar zijn maatje in de voorhoede kan de bal net niet hard genoegen raken om hem doeltreffend binnen te glijden.

Uiteindelijk breekt @jordywouters  in de 40e minuut de ban.
Dennis Geschiere haalt de achterlijn en zijn schitterende voorzet komt exact goed voor Jordy Wouters. Onze middenvelder kopt de bal vervolgens snoeihard binnen. 0-1

Twee minuten later is @jerry wederom dichtbij een treffer. Het tweede doelpunt van Dubbeldam valt nog wel net voor rust. Dennis Geschiere speelt zich schitterend vrij om vervolgens verwoestend hard de kruising te raken.

De bal stuitert terug in het veld alwaar Rory van der Weijden klaar staat om de bal hard tegen de touwen te knallen 0-2.
Een dubbele harde knal voor RCD dat zich tot dan toe voornamelijk had toegelegd op verdedigen.

In het tweede bedrijf komt de wedstrijd door lange blessurebehandelingen voor onze doelman en een speler van RCD maar langzaam op gang. Gelukkig kan Roy de Graaf wel verder, iets wat niet gezegd kan worden van de middenvelder van RCD.

RCD wordt in het tweede deel verder onder druk gezet, zonder dat Dubbeldam de indruk wekt tot het uiterste te gaan, en probeert slechts via de lange bal hun aanvallers in stelling te brengen.

Onze linksback @kevin078 is uit een corner dichtbij de derde treffer voor Dubbeldam. En als even later @jimvoll zich met een knappe actie vrijspeelt en de bal hard voortrekt, is er niemand die hier voor de goal op rekent waardoor weer een kans verloren gaat.

Jordy Wouters test vanaf de rand zestien de doelman van RCD die de bal slechts weg kan stompen. De rebound komt voor de voeten van Enzo van de Vossenberg maar hij kan net niet binnentikken.

De Dubbeldamse verdediging staat als een huis en geeft niets weg. De nul houden was belangrijk zeker na de vijf tegentreffers tegen DRL, aldus Max Bresser in de Stem van Dordt

Onze aanvoerder Rory van der Weijden regeert deze middag over het middenveld en halverwege de tweede helft ziet hij Jerry van Ingen diep gaan. Met een splijtende pass brengt hij onze aanvaller in stelling, die wel weet te profiteren van dit buitenkansje. Hij schiet zeer netjes de 0-3 binnen.

Na deze treffer komt @akkawes voor Kevin Bosman niet veel later gevolgd door @sven voor @stannie078.

Eerstejaars senior Jim Voll speelt in deze derby of hij nooit anders heeft gedaan en bekroont bijna een sterke wedstrijd met een doelpunt, maar zijn schot gaat net over het doel van RCD.

Dennis Geschiere neemt een vrije trap heel snel en hoopt op een vrije doortocht van Rory van der Weijden zodat hij zijn tweede van de middag kan aantekenen. De pass is jammer genoeg net iets te scherp en te hard, maar wel heel knap gezien.

Damian Pomper komt daarna Dennis Geschiere aflossen in de spits.
Helaas gaan daarna meerdere spelers voor eigen succes terwijl ploeggenoten er beter voor staan, anders had de score nog veel verder op kunnen lopen.

De vierde treffer van Dubbeldam valt nu net voor het laatste fluitsignaal.
Een afgeslagen corner wordt opnieuw ingebracht en belandt dan bij @maxbresser. Hij weet wel raad met dit buitenkansje en scoort 0-4.

Hoewel het geen spannende en meeslepende derby net als vorig jaar op de Schenkeldijk is geworden, is een 0-4 zege op de nummer twee van de competitie altijd lekker.

Volgende week spelen we tegen het veel geplaagde en laaggeklasseerde FC Blankenburg. Zaak voor de Dubbeldammers om toch geconcentreerd en gemotiveerd aan de wedstrijd te beginnen zodat een goed resultaat wordt behaald en het publiek te vermaken. Als we volgende week winnen is een plaats bij de eerste zes en dus plaatsing voor de “kampioenspoule” na de winterstop haast niet meer ontgaan.

RKsv RCD 1

Dubbeldam 1

Roy de Graaf Keeper 39'
Dennis Stam Verdediger
Enzo van de Vossenberg Middenvelder
Sven Weijts Verdediger
Stan van Pelt Verdediger
Jim Voll Middenvelder
Max Bresser Verdediger 90'
Jerry van Ingen Aanvaller 73'
Jordy Wouters Middenvelder 40'
Kevin Bosman Verdediger 37'
Damian Pomper 9 Middenvelder
9Dennis Geschiere Aanvaller
Rory van der Weyden Middenvelder 44'
Wesley Borsboom Middenvelder
  4 2 2

Hoofdtrainer: Richard Smaal
Teammanager: Edwin Scheurwater
Verzorger: Joey Bakker
Leider: Harry Swart
Hoofdtrainer: Wim Wouters