Selecteer pagina

Haaglanden Voetbal: Wilhelmus ligt op koers

Haaglanden Voetbal: Wilhelmus ligt op koers

Koploper Wilhelmus speelde gistermiddag de 4e wedstrijd in de promotiepoule tegen het Dordse Dubbeldam. Dubbeldam wat in de andere kwalificatiepoule als koploper was geeindigd zou op papier een sterke tegenstander moeten zijn. Na het teleurstellende resultaat van vorige week kon Wilhelmus geen puntverlies permiteren. Nadat scheidsrechter Essaghir de pasjes had gecontroleerd en er 1 minuut stilte was gehouden in verband met het drama in Utrecht kon de wedstrijd van start.

Al snel bleek dat Dubbeldam niet was gekomen om aanvallend voetbal te spelen. Geschrokken door de tegenvallende resultaten in de voorgaande wedstrijden trokken ze zich massaal terug op eigen helft om te gokken op een counter. Wilhelmus had dan ook veelvuldig balbezit en kon tot 25 meter van het doel rustig rond combineren. Ondanks dat leverde dit geen grote kansen op.Nadat de wedstrijd vorderde kwam Wilhelmus steeds vaker door de verdedigende stellingen van dubbeldam en was het wachten op een doelpunt. Dat deze er niet kwam werd vooral veroorzaakt door de veelal kleine overtredingen waarmee de voorwaartse van Wilhelmus werden afgestopt door de Dubbeldam verdediging. Ondanks dat was het in de 33e minuut ineens raak.

Goed doorzetten over de rechterkant leverde een puntgave voorzet op die keurig werd binnen getikt door spits Jacky Adam. Dubbeldam protesteerde in alle maten maar ondanks dat hield scheidsrechter Essaghir voet bij stuk Door dit doelpunt moest Dubbeldam zijn verdedigende stellingen verlaten en kreeg de wedstrijd een open karakter Dit leverde voor beide ploegen wat kleine mogelijkheden op waar niet uit gescoord werd. Hierdoor werd de ruststand met 1-0 behaald.

In de rust hammerde trainer Oscar Laguna Burgos op het nauwkeuriger pass en trapwerk en leek Wilhelmus klaar voor de tweede helft .
Tijdens de rust bleek de keeper van Dubbeldam nog een gele kaart voor opmerkingen op de leiding gehad te hebben.

Na rust ging Wilhelmus door waar het gebleven was. Het dicteerde de wedstrijd en diverse aanvallen gingen richting het doel van Dubbeldam.
Na 15 minuten spelen in de tweede helft liet spits Jacky Adam zijn klasse zien. Een diepebal werd wonderschoon door hem gecontroleerd tussen twee verdediger. Met de bal aan de voet kapte hij ze uit en werd diagonaal in de bovenhoek gekruld Wilhelmus zat op rozen en niets leek een grotere overwinning in de weg te staan. In de 71e minuut was er ineens een hoop constanatie in het veld. Dubbeldam had een lange bal los gelaten die handig door de spits van Dubbeldam was mee genomen. Ouderwets werd deze in de mangel genomen en natuurlijk was dit op 20 meter van het doel een vrije trap . Tot ontsteltenis van alles wat Wilhelmus lief had toonde scheidsrechter Essaghir de rode kaart aan 1 van de mee gelopen verdedigers. Verdediger Levi Schut kon dan ook met nog ruim 14 minuten spelen het speelveld verlaten.
Een ongekende zware straf. De toegekende vrije trap werd door zwak ingrijpen van de Wilhelmus doelman tot treffer gepromoveerd
Zo stond ondanks het overwicht toch weer een 2-1 op het bord. De gedachte ging ineens terug naar de week ervoor.
Had wilhelmus toen ook geen 100% controle over de wedstrijd en werd er toen onnodig een 0-2 voorsprong weggeven na eveneens een rode kaart

Er sloop iets onoverwinnelijks in het elfatl bij Wilhelmus en wederom was het Jacky Adam dat zijn ploeg bij de hand nam. In de 75e minuut was hij er als de kippen bij om een afgeslagen bal ineens op zijn slof te nemen en zo weer een veilige 3-1 op het bord te zetten. Dubbeldam leek geknakt en wilhelmus vocht voor wat het waard was. Na enkel minuten blessuretijd vond scheidsrechter Essaghir het genoeg en bleef Wilhelmus wederom ongeslagen.

Door de overwinning is Wilhelmus nog steeds koploper en weer een stap dichterbij het uiteindelijke doel van promotie

Bron: Haaglandenvoetbal.nl