Selecteer pagina

GSC/ODS - Dubbeldam
GSC/ODS verrast in stadsderby
Door Fred van Dongen
Dordrecht – ‘Onze eerste wedstrijd na corona en gelijk drie punten pakken. Nog wel in een derby!’
Vreugde klinkt in de stem van Lutfullah Kilic van derdeklasser GSC/ODS als hij na afloop terugblikt op de met 2-1 gewonnen stadsstrijd met het favoriet geachte Dubbeldam. Loetje zoals hij meestal in voetbalkringen vriendelijk wordt aangesproken, vond het eerste bedrijf gelijk opgaan. ‘We kregen toen ondanks het slechte veld allebei kansen. Met een mooie goal van Enes Ak kwamen we voor, maar vlak voor rust maakte Dubbeldam toch nog gelijk. Ondanks die tegenslag gingen we er na rust weer vol goede moed tegenaan en kwamen we al snel weer op voorsprong’, vervolgt Lutfullah zijn analyse. ‘Van Dubbeldam had ik overigens meer verwacht’.
Dubbeldams aanvaller Jerry van Ingen lichtte die laatste correcte constatering na afloop toe met: ‘Ik kan niet eens boos zijn over deze nederlaag. Ik heb met verbazing gekeken hoe sommige jongens speelden. Eigenlijk liep iedereen bij ons met de kopjes naar beneden. Zo win je geen wedstrijd. Terwijl wij toch op kwaliteit hadden moeten winnen’, aldus Jerry’s keiharde analyse. ‘Iedereen bleef maar lange ballen geven, ook toen we aan het slot moesten pompen om nog een punt te kunnen pakken’.
Jerry’s teamgenoot Maikel Steenbakker na afloop met een gezicht op half zeven: ‘Het zat er gewoon niet in vanmiddag’. Ook Dubbeldams trainer Ries Fok ontkwam niet aan een negatief oordeel. ’Het was gewoon niet goed’, aldus Ries om na lang nadenken toch wat vergoelijkends te vinden. ‘Voor rust hadden we er gewoon drie moeten maken – krijg je een andere wedstrijd’.
Sabit Kayhan, inmiddels uitgegroeid tot routinier bij GSC/ODS daarentegen met name doelend op de slotfase: ‘Ook wij hadden er drie of vier kunnen maken. De wedstrijd? Laat ik zeggen: zij de dreiging, wij de kansen. Dubbeldam viel me tegen. Ik had een meer voetballende ploeg verwacht’, verwijzend naar de eenzijdige strijdwijze van de bezoekers. Lutfullah Kilic sloot zich bij die visie aan: ‘In de slotfase hadden we eerder de 3-1 kunnen of moeten maken dan dat het nog 2-2 zou worden’.
In het eerste bedrijf ging de derby lange tijd gelijk op. Mika Gutierrez liet kort voor rust oog in oog met GSC/ODS-doelman Levent Mutlu na Dubbeldam op voorsprong te zetten. Het werd een dubbel dure misser want uitgerekend in de omschakeling sloeg de thuisploeg keihard toe via Enes Ak (1-0). In de officiële slotminuut bood een alerte Jordy Wouters Dubbeldam nieuwe hoop en inspiratie in de vorm van de 1-1.
Al kort na de spelhervatting raakte bij Dubbeldam de inspiratiebron weer leeg toen binnen de zestien Suayip Yaman iedereen in snel handelen aftroefde (2-1).
Een tactisch degelijk GSC /ODS liet zich daarna nauwelijks van de wijs brengen. Dubbeldam legde gewoon te weinig variatie, accuratesse en creativiteit op de mat om het gemotiveerde GSC/ODS alsnog op de knieën te krijgen. In de omschakeling kreeg de thuisploeg zelfs de betere mogelijkheden om de winstmarge te vergroten. Het kende geen invloed op de terechte vreugde na afloop in de kleedkamer van GSC/ODS dat met de zege naar het linker rijtje kruipt. Dubbeldam moet voorlopig afhaken in de strijd m de bovenste stekken in de derde klas.
*Stand 3de klas na de drie inhaalwedstrijden van vandaag:
Virtus 8-21, Gastel 9-20, Oosterhout 9-19, SC Emma 9-18, 7de Dubbeldam 9-14, 8ste GSC /ODS 9-13, 10de RCD 9-9, 11de FC Dordrecht Am 9-7.
*Programma a.s. zondag: Oosterhout – GSC/ODS, RCD – Slikkerveer, SC Emma – HOV/DJSCR, Steeds Hoger – Dubbeldam, Charlois SV – FC Dordrecht Am.

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis Geschiere net buiten de zestien veroorzaakte een onoverzichtelijke situatie in het doelgebied. Xander reageerde het meest...

Dubbeldam pas laat naast RCD

Door Fred van Dongen Dordrecht - De stadsderby in de vierde klas tussen Dubbeldam en RCD eindigde vanmiddag onbeslist (1-1). Hoewel RCD door rode kaarten de gehele tweede helft met tien man opereerde en het aantal manschapen in de ultieme slotfase zelfs tot negen zag...

Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie Vanaf de categorie Onder 13 jaar en ouder ben je verplicht een goedgelijkende foto op je digitale spelerspas te hebben. Als speler, maar ook als teammanager kan je deze foto in Sportlink toevoegen of wijzigen. Nu zien wij de meest...