Selecteer pagina

AMATEURVOETBALNummer twee Gilze neemt het zondag op tegen koploper Bavel. De neven Oerlemans willen dat hun club de macht overneemt én de titel pakt in 3B. Dat zou een mijlpaal zijn.

Bavel en Gilze liggen niet zo ver uit elkaar. Maar van een echte derby is volgens Vasco (21) en Sander Oerlemans (24) geen sprake. Trouwens, in deze klasse kunnen ze niet één ploeg opnoemen waarvan het hart bij zowel spelers als supporters sneller gaat kloppen. ,,Er is er maar eentje, die tegen Rijen”, zegt Sander. ,,Maar die voetbalt een klasse hoger.” Vorig jaar ontmoetten de kemphanen elkaar voor de beker, dat wel. Gilze won in een knotsgekke wedstrijd, eentje die past bij een dorpenruzie.

Dat smaakte héél goed. De neven willen dat meer meemaken. Dat Rijen uit de tweede klasse kukelt, is niet voor te stellen. Lukt het niet linksom, dan maar rechtsom: zelf zien te promoveren. De Oerlemansen zien wel degelijk kansen. Sander: ,,Sinds een paar jaar doen we heel goed mee in de derde klasse B. Vorig jaar nog de nacompetitie gehaald, nu staan we tweede.” Die nacompetitie was niet echt gezellig. Vasco: ,,We stonden in de eerste ronde bij Zundert met nog een paar minuten te spelen met 2-0 voor. Toch nog verloren.” Sander: ,,We kunnen allebei slecht tegen ons verlies, dus daar baalden we enorm van. Anders hadden we in de finale gestaan tegen TSC.” En die ploeg heeft dus wel die stap gezet.

We kunnen allebei slecht tegen ons verlies, dus daar baalden we enorm van.

Sander Oerlemans

Hol van de leeuw

Dromen van de tweede klasse, het mag: Gilze doet het uitstekend. De ploeg won elf van de veertien wedstrijden, verloor slechts eenmaal. Alleen Bavel deed het nóg beter. Maar als komende zondag in het hol van de leeuw de koploper wordt gevloerd, zit Gilze bovenop de apenrots. Als het lukt om na 26 wedstrijden daar nog altijd te vertoeven, mag er op de borst worden geroffeld: nooit eerder heeft de club in de tweede klasse gespeeld. Ze zijn er klaar voor, vinden de neven. ,,Ten opzichte van vorig seizoen is het elftal vrijwel intact gebleven”, zegt Sander. ,,Een jaartje meer ervaring opgedaan, dat telt mee.” Vasco: ,,En van zo’n zeperd tegen Zundert word je snel volwassen.”

Dat Gilze lekker presteert, heeft de club ook aan die twee bloedverwanten te danken. Ze vormen een tandem op het middenveld. ,,We kennen elkaar natuurlijk door en door”, zegt Vasco, die tot voor drieënhalf jaar geleden bij Willem II voetbalde. ,,We begrijpen elkaar met een half woord.” En, zo vindt Sander, ze beschikken over een paar aardige voetbaleigenschappen. ,,We hebben inzicht in het spelletje, kunnen een wedstrijd lezen. We geven werkelijk alles.”

We hebben inzicht in het spelletje, kunnen een wedstrijd lezen. We geven werkelijk alles.

Sander Oerlemans

Uitgaan ja, alcohol drinken nee

Zondag 14.30 uur, dan moeten ze er staan. Voor Vasco is dat geen enkel punt: uitgaan ja, alcohol drinken nee. Zijn neef staat daar wat anders in: hij versmaadt het gerstenat niet. Maar hij kent het motto: ’s avonds een vent, ’s morgens een vent. ,,Als ik op het veld sta, merk je daar niks meer van. Dan gaan we ervoor. We willen Bavel pakken.”

Om zo een eerste stap te zetten naar een droom die elke supporter van Gilze koestert: kampioen worden én volgend seizoen in de competitie weer twee echte derby’s meemaken, tegen Rijen.

Bron: Brabants Dagblad