Selecteer pagina

Gezapig potje levert geen punten op

DD3-wedstrijdverslagen-2022-2023 | 0 Reacties

We schrijven zondagmorgen in Chaam. 10:30 spelen. Een klein gemoedelijk clubje. Een ambiance die wij als Dubbeldam toch moeten herkennen en omarmen. Helaas regende het weer afmeldingen en moesten we gehavend richting Chaam. Vorige week bleek Dia 5 ook een te nemen horde en vandaag wachten dus het 2e elftal van Chaam op ons… Als dat maar goed gaat. 

Na vorige week moesten de ruggen weer gerecht worden en de koppies weer geleegd. We hadden zelf nog wel het idee dat we vorige week onterecht verloren hadden. We hadden veel kansen onbenut gelaten en keeper Gillis had niet zijn beste dag helaas. Oorzaak hiervan was wel te verklaren. Hij doet mee aan stoptober. Dit leek echter niet over het stoppen van ballen te gaan. Maar over stoppen met drinken. Al met al voelde we ons bestolen en moesten we nu naar een ploeg toe die 2 keer heeft weten te winnen. Chaam uit. Een lastige opgave dus. 

De afmeldingen kwamen weer in een rap tempo binnen bij onze trainer/coach/bever. En dus had onze Adolfie het weer erg lastig met een goede opstelling maken. Mede door de vele afmeldingen moest Nick weer wat andere mensen optrommelen. Gelukkig hebben we een Geepmens agreement met Zaterdag 3 en kunnen we hier soms wat mensen van gebruiken. Vandaag was dikke Grealish en zijn kamaraad Axeltje bereid om ons te helpen. Waarvoor een hartelijk dank natuurlijk. Axel hoor ik u denken. Ja, Axel is grootgebracht bij de Zondag 3. Als kleine jongen kon hier maar niet aarden in de jeugdselecties en toen heeft Ceta bever hem bij de hand genomen en is van kleine Axeltje een grote stoere vent geworden. Maar helaas heeft hij ons toen verlaten. Verraad? Zo kan je het omschrijven. Maar uiteraard moet een ieder vrij zijn om de keus te maken ons te verlaten. We proberen dit ook al jaren met Jespertje te bereiken maar helaas is die met geen mogelijkheid weg te krijgen. Maar we blijven dit uiteraard stug volhouden 😉 

Dan even over Reiniertje. Wijnier. Wappie-Kappie. Na vorige week heeft hij maar besloten zich ziek te melden. De vermeende liesblessure bleek dus niet het probleem te zijn deze zondag. Ook geen kinderverjaardag dit keer. Maar corona stak wederom de kop op in huize Reiniertje. Er gaan geruchten dat hij dit misbruikt als excuus. Maar hiervan hebben wij geen direct bewijs. Maar buurtbewoners hebben hem wel de hele week door de straat zien rennen met een bal aan de voet. “GEEN BALVERLIES, GEEN BALVERLIES” schreeuwde hij maar, zegt een buurman. “Op zich natuurlijk niet zo’n probleem maar als je dat doet met alleen je boxer short aan en een fles witte wijn in je hand maakt de buurt zich toch zorgen,” legt de buurman verder uit. Ook vrouw Marije had weer lastig met Reiniertje deze week. “Hij was echt goed de weg kwijt na vorige week inderdaad. Ik heb hem maar beetje laten gaan deze week. Maar je krijgt natuurlijk wel een naam in de buurt als je om 3 uur in de nacht gaat lopen schreeuwen in de buurt.” En nu weer Corona. Het is wel heel veel de laatste tijd met onze Reintje. Maar ik ben van mening dat hij zich wel hersteld voor de volgende wedstrijd. Hij is erg gebrand op een wedstrijd zonder fout, aldus een aangeslagen Marije. 

Dan hebben we nog onze andere centrale verdediger Nelis. Onze aanwinst van weleer was vandaag ook opvallend afwezige. Er is wat onduidelijkheid over de reden van zijn afwezigheid. “Ik ga niet meer spelen onder die dikke pleuris Bever joh. Die gozer wisselt mij elke keer terwijl die Reinier fout aan fout aan elkaar rijgt. Nee ik ben er wel klaar mee, aldus Niels Allesbehalvewaterdrinker. Maar de andere versie is dat onze Niels gewoon willekeurige kinderen ophaalt en meeneemt naar de bioscoop om naar de Sinterklaasfilm te gaan. Alles om maar niet te hoeven rennen op een troosteloos veldje in Chaam. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen. Hoe dan ook, onze laatste man is er vandaag niet bij. 

Ook onze Duitse international was vandaag afwezig. Hij ging met zijn echte vrienden een weekendje weg. Vrienden? Hoor ik u denken. Oke, vage bekende dan. U heeft gelijk. Een clubje van VVGZ vrienden zeggen ze dan. Ja lieve lezers. Arne heeft ook elders gespeeld. Hij heeft een aantal weken in VVGZ 7 gespeeld en blijkbaar heeft hij hier zoveel indruk mee gemaakt dat hij vrienden voor het leven heeft gemaakt. Arne is natuurlijk ook erg makkelijk in de omgang. Een van de “Vrienden”die ook meegaat is overigens Rob kanters. U weet die jongen die jaaaaaaren in het eerste en tweede gespeeld en nu een Tom-Tom nodig om uberhaupt op de Schenkeldijk te geraken. Maar dit geheel terzijde. We moesten het dus in ieder geval stellen zonder onze Germaanse Geep op de linker flank. Een behoorlijk smetje dus. Gelukkig was Martin B weer wel hersteld van 2 weken geleden en ook Jespertje was weer beschikbaar vandaag. Al met al dus prima. Dus Arne blijf lekker in Spanje met je echte vrienden en vraag ze gelijk om een overschrijvingsformulier. TschuB. 

Dan moet ik het ook even over onze vlagger hebben. Vorige week was ik nog ontzettend positief over deze knul en dat hij zo zijn best doet langs de lijn. Inclusief zijn mooie pakkie met PP erop is hij van ongekende waarde voor dit elftal als vlaggerT. Maar ik had de woorden nog niet uitgesproken over Pietertje meld zich al af voor de volgende zondag. Weekenddienst. Erg toevallig wel dat zodra de buit binnen is in de vorm van een pak en polo en vervolgens hij direct afmeldt. Grote kans dat we deze gozer nooit meer zien. Ook op de sportschool, bij EBOH en op de Bulldogvereniging weten zij hoe het met Pietertje kan gaan. We houden ons hart vast en hopen hem snel weer te mogen begroeten. 

Ook Sjoerdje B is helaas niet in staat om aanwezig te zijn. Tweezijdige reden. Fitheid en werk. Enerzijds is hij al weken aan het struggelen met een hardnekkige hamstringblessure. Het zou eventueel met zijn volle postuur te maken kunnen hebben. Maar anderzijds heeft hij weekenddienst bij de DIRK. Erg zonde natuurlijk misschien ook wel goed om even de hamstring, lies, knie, enkel, heup, onderbuik, middenbuik, zijbuik, tussenbuik, bovenbuik,bijbuik,bierbuik en alle andere onderdelen van zijn zwakke gestel even rust te geven. Hopelijk zien we hem de volgende match er weer bij! 

Ook onze laatste aanwinst Rick Klootwijk is nog altijd nergens te bekennen op de zondag. Ja aan de bar, bij het keukenluik, in de stad en alle andere plaatsen waar bier en vet eten te krijgen is. Maar op een grasveld is hij nog altijd niet gesignaleerd. Afgelopen donderdag was hij even op het trainingsveld opgedoken maar dit was van korte, zeg maar gerust zeer korte duur. Na een minuutje of 17 (spreek uit: zeuventien) schoot het abrupt in zijn hamsting. Helaas moest onze Rooie Rickert per direct het veld verlaten. Aangeslagen moest hij de kleedkamer opzoeken. “Dit is balen. Ik heb zo hard gewerkt om ooit met Jesper te mogen spelen en dan krijg je dit. Nee, dit doet echt pijn. Plus nu moet ik weer naar huis naar Wendy. En we zijn natuurlijk getrouwd dus dat trainen enzo was een vlucht. Maar nu word ik genoodzaakt naar huis te gaan. Een domper van jewelste”, sluit RR af. 

Ook sterspeler SleepieSven liet het vandaag afweten. Maar deze had wel een meer geldige reden. Hij ging met het tweede mee om hen te helpen. Een Dubbeldammer met een Zwart wit hart. Dat is natuurlijk alleen maar te prijzen. Grote klasse Svennieboy. We hopen je snel weer bij he derde te zien maar begrijpen best dat je dit doet voor de club. Trainer Nick dacht er wel ander over helaas. “Hij blijft maar lekker bij het tweede die klootzak. Met padellen liet hij mij ook al in de steek deze week. Ik ben wel klaar met die gozer. Bovendien gaan zijn sleepies niet altijd meer goed. Dus hij tief maar lekker op” aldus onze niet ingeënte Ceta Bever alias de SMP (Spits met Polo). 

Maar genoeg over de randzaken. Laten we ons richten op de wedstrijd. Chaam uit dus. We begonnen in de volgende opstelling: In het doel Patje. Achterin Stefan, Grealish, Jeroentje en Adje. Op het middenveld Tak, Corne, Weyden en Axel. En voorin Gokinho en Boy. Op de bank Marti, Nick en Djeppi. 

De tegenstander was weer beduidend fitter, jonger, fanatieker en meer gefocust op een resultaat. Op basis van de warming up dan tenminste. Zij deden veel inspeelvormen, afronden, pass-trap oefening. En wij waren even het veld aan het verkennen. Sommige deden nog een poging tot warmlopen en het balletje rondspelen. Maar dit mocht eigenlijk geen naam hebben. 

Ik heb even getwijfeld om dit verslag überhaupt te schrijven want deze wedstrijd was zo slaapverwekkend dat het eigenlijk niet eens het schrijven waard is. Maar gezien het feit dat Ries van A er weer niet bij was en hij als voorzitter natuurlijk wel op de hoogte wil worden gehouden heb ik toch besloten om een poging te wagen. 

Maar het tempo was ongekend traag van beiden kanten. Er waren eigenlijk nauwelijks kansen. Er liepen 22 spelers in het veld die eigenlijk beter gewoon een andere hobby hadden kunnen kiezen. Kurling, dwergwerpen, korfbal, broduren. Het had allemaal een betere optie geweest. Want geen van de spelers leek er echt zin in te hebben. Een hoop fouten over en weer. 4 keer rondspelen was een behoorlijke opgave. Maar toch kregen wij via Boy (mis dus), Adje (mis dus) en Stefan (Zeker mis dus) een aantal kansen. Uiteraard geen van alle raak. 

Achterin speelde Grealish wel een goede eerste helft en had veel de bal en deed er ook vaak wel iets goeds mee en greep een paar keer sterk in. Maar voorin hadden Jeff en Boy eigenlijk weinig speelbare ballen gekregen en kwamen er nauwelijks kansen. De toeschouwers onder leiding van Koentje Boutens (DBB-De Beste Boutens) werden niet bepaald getrakteerd op een mooie pot. “De enige die nog een beetje goed was vond ik Boy. Boy is echt heel goed. Ik ben fan van Boy. Eigenlijk is Boy mijn held. “aldus Koentje. Ook de Gnoe was niet bepaald onder de indruk. “Wat een gepen allemaal. Gelukkig hebben ze Weitzer van de tap.”aldus de Gnoe die dus zoals je hoort erg met de wedstrijd bezig was. 

In de tweede helft was het niet veel beter. Weyden ging de spits in en Gokinho ging meer op het middenveld spelen om wat meer loopvermogen daar te krijgen. Want Weyden had nog de looplijntjes van het darttoernooi in de benen. Niet verder dan 5 meter vooruit of achteruit. Zelfs de ballen op zijn waterhoofd leken niet helemaal lekker te gaan. Dan weet je wel hoe laat het is. “Maar wel het darttoernooi gewonnen he! “ zegt Rory. “Ik ben blijkbaar iets beter met pijlen dan met ballen. Jammer dat ik daar pas achterkom na 37 jaar en 4 mislukte transfers. Maar goed sommige dingen weet je soms gewoon pas achteraf. “legt Rory uit. 

Helaas wist Chaam wel een goal te maken en Patrick te verschalken en daardoor kwamen we dus 1-0 achter. We hadden zelf nog een enorme kans op de 1-1 maar helaas was het eindstation Stefan.En dus hoef ik niet uit te leggen dat het 1-0 werd. En bal werd goed voorlangs gegeven op Stefan. Maar helaas gleed hij uit. “Als ik niet uitgegleden had was het ook geen doelpunt geweest hoor,” zegt Stefan. Via 2 gokballen (en op zijn oor en een op zijn Afzuigkappie) van Gokinho hadden we nog wel een aantal mogelijkheden op de gelijkmaker maar het zat helaas niet mee. Ook een schot van The Big Grealish miste helaas de juiste richting en ging dus naast. 

Het laatste kwartier wilde Nick ook nog even het veld in. Misschien met de gedachten om de gelijkmaker te scoren maar diep van binnen wist Ceta ook wel dat dit niet ging gebeuren. Maar toch even alles of niks met 3 spitsen poging gewaagd om druk te zetten. Er waren nog wel wat kansen maar Weyden waande zich nog even op het dartveld en raakte de bal maar half en zodoende was het een makkelijke prooi voor de keeper. 

Vlak voor tijd moesten we ook Martin nog wisselen want hij maakte een sliding op de bal en had hierdoor teveel last van zijn lies. “Er gebeurde iets heel geks. Ik ging achter de tegenstander aan, zetten een schaaf in en raakte vervolgens de bal. Dat is niet iets waar mijn lichaam op rekent. Vervolgens scheur ik alles af, aldus Martin BenHard. 

In de slotfase kregen we ook nog een tweede tegengoal te verwerken. Een afstandsschot in de korte hoek bleek onze keeper te machtig. Eigenlijk kan die bal er gewoon niet in. “Ik merk al dat ik wat kilo’s ben kwijtgeraakt. Normaal als ik metertje naast de paal sta komt die gewoon tegen mij aan. Maar nu ging hij naast mijn lichaam in de korte hoek. Ik ben hier heel blij mee! “ verklaart onze Tweety XXXL. De nul is heilig wordt wel begrepen door onze spitsen maar niet door mij” , lacht Patrick. Zoals jullie horen was de Dubbeldamse Andy van Der Meyden nogal snel weer vrolijk na de verliespartij. “Ik ga zo weer lekker 15 flesjes water wegtikken en een bakkie salade en dan hebben we weer een topweekend gehad,” aldus Patje. 

Helaas, weer geen 3 punten dus maar. 4 wedstrijden 2 gewonnen 2 verloren. Chaampioen (hij maakt hem gewoon) gaan we niet worden maar opzich best prima voor een gepenteam natuurlijk. 6 uit 4. We hebben nu een week rust en kunnen ons dus optimaal gaan voorbereiden op de volgende wedstrijd op 30 oktober tegen onze favoriete tegenstander IFC. We verwachten dan weer een ieders support natuurlijk.

Nogmaals even een notitie voor Ries van A. We spelen dit seizoen alle thuis om 11:00. Dat is zeg maar als de grote wijzer op 12 staat en die kleinere op 11. Digitaal is dit 11:00. Dus NIET 12:00. We verwachten je dan nu ook echt om 11:00 uur. Tot dan. En voor alle andere supporters geldt dit natuurlijk ook! 

Voor nu nog een fijne zondag en tot over 2 weken!

perschef Dubbeldam 3

 

Related Articles

Titel kan Dubbeldam 3 eigenlijk niet meer ontgaan

Titel kan Dubbeldam 3 eigenlijk niet meer ontgaan

Na maanden van voetballoze zondagen moesten de mannen van Dubbeldam 3 vandaag dan eindelijk weer eens spelen. De honger naar de bal was ongekend hoog. De behoefte om te shinen, de lust naar prestatie, de drang om te winnen. Het was daar allemaal. En als klap op de...

Lees meer
Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie Vanaf de categorie Onder 13 jaar en ouder ben je verplicht een goedgelijkende foto op je digitale spelerspas te hebben. Als speler, maar ook als teammanager kan je deze foto in Sportlink toevoegen of wijzigen. Nu zien wij de meest...

Lees meer
Oase aan rust levert Dubbeldam 3 de volle winst op

Oase aan rust levert Dubbeldam 3 de volle winst op

Het doek was reeds gevallen voor de helden van Dubbeldam 3. Aankomend tegenstander Madese Boys hadden al beslag gelegd op de titel dit seizoen door thuis met 2-1 te winnen van Chaam. VV Chaam: Het Arsenal van de vierde klasse onderbond mongooltjes league, zo leek het....

Lees meer