Selecteer pagina

Joyce van de Walle

Wat een geweldige ervaring…?

We hadden al allemaal verhalen gehoord over parken met olifanten, maar welk park is dan het beste, waar worden de dieren het beste behandeld en waar kunnen ze vrij rondlopen in de natuur. Herbert heeft ons kennis laten maken met Dumbo Elephant Spa in Chiang Mai.?

In de ochtend werden we om half 9 opgehaald met een busje, de reis naar het park duurde ongeveer anderhalf uur. Ineens stopte de chauffeur, stapte uit en vroeg ons om ook uit het busje te stappen. Twijfelachtig stapte we uit en dachten we, waar is het park dan? Al snel hadden we door dat het laatste stuk weg voor het busje niet begaanbaar was en dat we daarom te voet verder gingen…

Ineens was daar ‘’het park’’, het was een open stuk grond midden in de bergen waar een grote houten hut op palen (de ontvangstruimte voor de bezoekers), een stenen gebouw met wat douches en toiletten en nog twee kleine hutjes op waren gebouwd.
Niet iets wat wij hadden verwacht bij ‘’het park’’. Nog onder de indruk van waar we nou eigenlijk terecht waren gekomen, stonden daar ook ineens 4 olifanten los in de natuur vlak naast ons.

De gids van die dag begon gelijk enthousiast te vertellen wat we die dag allemaal gingen doen en dat we als eerste de olifanten gingen voeren, maar daarvoor moesten we allemaal hetzelfde bloesje aan doen? (zo konden hun zien wie bij elke groep hoorden).

Daar gingen we dan, op nog geen meter afstand liepen we samen met de olifanten naar een open plek iets verderop. Hier mochten we de olifanten bananen? en bamboe? voeren.. of althans een poging doen om te voeren. Noem het enthousiast of brutaal, maar de bananen werden gewoon uit je handen gejat, hahah. Na al de bananen zijn we samen met de olifanten nog een stukje de bergen in gegaan, zodat ze nog meer konden eten.. ondertussen werd onze lunch voorbereid door de gastvrouw.

Op het weggetje terug vanuit de bergen naar de ontvangstruimte zei onze gids ineens ‘’run’’!Wat hij op dat moment bedoelde wisten we niet, maar toen de gids zelf begon te rennen bleek dat de olifanten hadden besloten om ook terug te keren naar de ontvangstruimte. We moesten even een sprintje trekken omdat de olifanten erlangs te laten..?

 

Na een heerlijke vegetarische lunch, witte rijst, aardappelen in kerrie saus en groentes?, moesten we onze zwemkleding aantrekken. Het was tijd voor een heerlijk modderbad gevolgd door een verfrissende duik bij de waterval. Spelen in de modder samen met de olifanten, niet alleen heel leuk om te doen, maar ook goed voor de huid! Al snel werd het een groot moddergevecht en was iedereen onherkenbaar geworden…Pas toen iedereen in het frisse water bij de waterval was gesprongen, was er weer duidelijk wie wie was! We hebben de olifanten mogen wassen en de olifanten hebben ons natspoten met hun slurf!?

Het is zo indrukwekkend om die beesten van zo dichtbij mee te maken, maar ook goed om te zien dat ze goed behandeld worden en ook (nagenoeg) vrij zijn in de natuur!
Een geweldige ervaring, die we nooit meer zullen vergeten!?

Dankjewel Dumbo Elephant Spa