Gert-Jan Geschiere (55) is al een hele lange tijd verbonden aan Dubbeldam. Vroeger voetbalde hij zelf ook, dit was eerst bij oranje wit. Na een tijdje vertrok Gert-Jan al naar Dubbeldam, hier is hij dan ook niet meer weggegaan.

 

De geboren Dordtenaar was naar eigen zeggen nooit echt een top voetballer. “Ik bleef vaak hangen in de B-selectie en vond ook regelmatig de derde helft het leukst.” Op negenentwintig jarige leeftijd stopte Gert-Jan met voetballen. “Dit was al aardig vroeg en kwam door een knie die niet meer meewerkte. Ik kon ondanks de blessure het voetbal niet missen.” Vanaf die tijd is hij leider geworden van verschillende elftallen. “Ik werd trainer van senior elftallen onder andere van het vijfde, zesde en zevende. Dat heb ik gedaan tot een jaar of vijf, zes geleden. Hierna bleef ik nog wel in contact met de club.”

De clubman sloot zich uiteindelijk aan bij de activiteiten commissie van de vereniging. “Dit ging over het organiseren van feestavonden, toernooien, kindercarnaval en eigenlijk alles in grote lijnen wat daar bij komt kijken.” Ook stond Gert-Jan nog een tijdje achter de bar in de kantine van Dubbeldam, wat hij inmiddels niet meer doet tenzij de club het echt nodig heeft. “Wel ben ik nog steeds actief in de activiteiten commissie van de club, want wat is er nou leuker dan feesten organiseren.”

Gert-Jan werd rond 1985 lid van de vereniging. Hij is dan ook een lange tijd hier verbonden en heeft daarom een goede band weten op te bouwen met de club uit Dordrecht. Wij waren benieuwd wat hij nou zo mooi vind aan de club. “Ik denk toch het dorpse wat ik nog altijd ervaar. En natuurlijk ook die vriendschap en gezelligheid die heerst op deze mooie club.”

Wat de toekomst brengt voor Gert-Jan weet hij nu nog niet precies. “Ik heb het hier echt naar mijn zin. Ik ben ook lid van de club van honderd, om de vereniging te steunen. Kortom dat gaat nooit meer kapot.” Aldus Gert-Jan Geschiere.

Bron: voetbaljournaal