Selecteer pagina

Gelijkspel tegen RCD

Gelijkspel tegen RCD

Na vier trainingen, waarvan twee op zondag, stond traditioneel de eerste oefenwedstrijd op het programma tijdens het Zebratoernooi van SSW.
Met RCD als tegenstander die we ook in de competitie tegen komen, was het gelijk een beladen duel.

Trainer Brasco Tuvaljevic keerde afgelopen week na een uitstap naar Xerxes DZB terug op de Schenkeldijk en verwelkomde diverse “nieuwe” spelers. De meesten waren afkomstig uit de jeugd, alleen Roy Schrauwen kwam deze zomer over van ’s Gravendeel.
Tijdens de voorbereiding zullen de meeste spelers minuten maken en dus verscheen Dubbeldam met een 17 koppige selectie op de eerste avond van het toernooi bij SSW.
Aangezien leider Rik Klootwijk nog geniet van een welverdiende vakantie, stond Gerard Schrauwen er alleen voor. Maar dat is hem wel toevertrouwd.

De eerste wedstrijd van het toernooi tussen sc Emma en SSW was een kwartier later begonnen , waarmee automatisch ook het aanvangstijdstip van onze wedstrijd verschoof. Ondertussen begon het wel steeds harder te regenen.Het openingsduel was overigens in een 3-0 zege geëindigd voor de promovendus sc Emma.

Dubbeldam startte in de volgende opstelling:
Dylan Koorneef, Ricardo Arkes, Dennis Stam, Kevin Bosman, Fabian Kaljee, Kjeld Koster, Wesley Borsboom, Stan van Pelt, Roy Schrauwen, Jurgen Abrahamse en Dennis Geschiere.

Het was duidelijk een eerste oefenwedstrijd en was het vaak zoeken naar kansjes. Dubbeldam had veel balbezit, maar creëerde weinig kansen, terwijl RCD voornamelijk achterover leunde en gokte met een lange bal gevaar te kunnen stichten.
De verdediging onder leiding van Dennis Stam stond goed en gaf weinig weg. Een keer zag RCD kansen weg te sluiten, maar toen speelde Dylan Koorneef sterk mee en haalde het gevaar uit deze aanval.

Na twintig minuten kreeg Kjeld Koster twee grote kansen om de score voor Dubbeldam te openen. Bij de eerste inzet wist de keeper knap te redden. In de rebound werd de bal teruggelegd op Kjeld en toen schoot hij hoog over.
In de slotfase van de eerste helft waaide een voorzet van Fabian Kaljee bijna in het doel, maar ook dit keer was de doelman van RCD alert.
En dus zochten beide teams met een 0-0 stand na 45 minuten de kleedkamers op.

Na rust bleven Dennis Stam, Ricardo Arkes, Fabian Kaljee, Kjeld Koster en Wesley Borsboom in de kleedkamer achter en verschenen Rick de Graaf, Corné Pellikaan, Mischa Brassien, Marlon Springvloed en Jeffrey Stam binnen de lijnen.

Jeffrey Stam laat direct zien dat na het jaartje in het derde hij ook op dit niveau nog steeds gevaarlijk kan zijn voor de tegenstander. Na een mooie actie krijgt hij alleen de bal net niet bij Dennis Geschiere.
In tegenstelling tot de eerste helft zijn in het tweede bedrijf wel genoeg gevaarlijke momenten voor de beide doelen.

Het eerste doelpunt wordt na 56 minuten gescoord door RCD. Dylan Koorneef kan een corner net wegstompen maar is in de rebound kansloos op het schot van dichtbij 1-0.
Kevin Bosman krijgt snel daarna de kans op de gelijkmaker na een vrije trap voor Dubbeldam, maar zijn inzet mist kracht en richting.
Na iets meer dan 70 minuten scoort Dubbeldam de terechte gelijkmaker.
Een goede, snelle aanval over meerdere schijven eindigt bij Jurgen Abrahamse, die vervolgens op de paal schiet.
Mischa Brassien let goed op en schiet de terugstuitende bal alsnog achter de kansloze doelman van RCD.

Dubbeldam viert de gelijkmaker en is niet geconcentreerd als RCD de aftrap neemt. Zo kunnen de voorwaartsen van RCD wel heel makkelijk richting het Dubbeldam doel en binnen een minuut kijkt Dubbeldam weer tegen een achterstand aan.

Het is Dubbeldam’s eer te na om het eerste oefenduel te verliezen en dus wordt de jacht op de gelijkmaker ingezet. Jeffrey Stam, Stan van Pelt, Jurgen Abrahamse , allen krijgen mogelijkheden om de stand gelijk te trekken.
Uiteindelijk is het na 84 minuten wederom Mischa Brassien die beide ploegen weer op gelijke hoogte zet.
Corné Pellikaan ziet de goede loopactie van Mischa en hij legt zijn vrije trap loepzuiver in de loop, waarna Mischa Brassien heel sterk afrondt.

Morgen speelt Dubbeldam om 15.00 uur tegen sc Emma, wederom bij SSW aan de Zeehavenlaan