Selecteer pagina

3e klasse B

ZONDAG 3BVoor de neutrale toeschouwer was er genoeg te beleven bij ZIGO – Gilze. Het publiek kwam ogen tekort om bij te houden wat er op en rondom het veld gebeurde.

ZIGO – Gilze 2-6 (2-2). 4. Stan de Kock 0-1, 19. Mike Verhagen 1-1, 37. Stan de Kock 1-2, 45+2. Nick van Gestel (pen.) 2-2, 55. Rick van den Dungen 2-3, 88. Stan de Kock 2-4, 89. Willem van Eijck 2-5, 90+1. Stan de Kock 2-6. Bijz.: 54. Gilze-trainer Jeremy Buchly weggestuurd, 73. Nick van Gestel (ZIGO) mist penalty, 77. Arbiter Soerish Ramcharan legde het duel tien minuten stil vanwege aanhoudend commentaar op zijn leiding, van zowel spelers als toeschouwers.

,,Gezien de vele gele kaarten leek het wel oorlog”, zei Gilze-coach Jeremy Buchly. ,,Maar in mijn optiek was het gewoon een faire wedstrijd.” Buchly bekeek het laatste halfuur niet vanuit de dug-out. ,,De arbiter vond dat ik te veel commentaar had, maar bij één van de momenten had ik het tegen een wisselspeler en niet eens tegen hem. Wij speelden niet goed, maar de scheidsrechter eiste de hoofdrol op.” ZIGO-trainer Rob van Belkom vond dat zijn ploeg lang in de wedstrijd bleef. ,,Voetballend konden wij goed meekomen met Gilze, wat een goed voetballende ploeg is. Dat we na de onderbreking nog drie goals tegen krijgen is jammer, maar geen schande. Daarvoor boden wij prima partij.”

Het meest bijzondere aan de wedstrijd was, naast de vier goals van Gilze-scherpschutter Stan de Kock, het optreden van arbiter Ramcharan. Hij gaf de nodige gele prenten vanwege praten en wenste na afloop niet te reageren op de wedstrijd.
Bron: bd.nl