Selecteer pagina

De eerste wedstrijd zat er al weer op voor de helden van Dubbeldam 3. De eerste punten waren binnen gesprokkeld. Met bij vlagen best aardig spel werd VCW kinderlijk eenvoudig op zij gezet. Deze week stond dan ook in het teken van herstel en focus. Maar vooral genieten ook. Trainer/leider/bever/fuhrer Nick was een weekje op vakantie. Dat betekende dus een ontspannen trainingsweek voor de mannen. En we zitten nu in week 6 van de voorbereiding. Daarin staat heel blijven, herstellen en krachten sparen centraal. En dat laatste kunnen wij maar al te goed… 

Vandaag stond Gesta 2 op het programma. Gest..wattes? Ja Gesta. Nooit van gehoord! Nou lieve lezers en lezeressen (jaja die zijn er ook) als u iets meer info wilt over Gesta kunt u het altijd even aan Paul W alias de kolonel vragen. Hij heeft de feiten paraat! Het schijnt dat de club in 1971 kampioen is geworden. En dat is precies het jaar dat Paul voor het laatst heeft gevoetbald. Maar vraag het hem gerust. Het vertelt er dolgraag over! 

Na vorige week zou je zeggen dat er geen mensen meer zomaar afwezig zouden zijn of mensen zich afmelden op het laatste moment. Want ja het is immers de winning mood en het team loopt lekker. Op I.N.I.N. na dan natuurlijk. (Irritante Niet Ingeënte Nick) Dan heb je geen reden om af te zeggen zou je zo zeggen. Maar niets is minder waar. In de vroege ochtend stond de dubbeldam 3 app weer roodgloeiend en dit keer niet met onzin van de mannen maar met een tweetal afzeggingen. Beiden verdedigers. Beiden rechts. Beiden matige drinkers. Zo bleek. 

Want 1 van de 2 had besloten dat een paaltje heen gevouwen zitten best een goed idee was en de ander die had te diep in het glaasje gekeken en besloot af te melden wegen “ziekte”. Laten we beginnen met de laatste. Adje. Hij is er pas net bij. En nu al bovenaan het lijstje van uw redacteur en de medeverslaggegevers die mij voorzien van info. Uiteraard off the record. Adje. De bijnaam is blijkbaar een verbastering van ADV. Hij meldt graag af, zo bleek zondagochtend. En tuurlijk, iedereen kan en mag ziek worden natuurlijk. Maar lieve kijkbuiskindertjes dan moet je natuurlijk niet de avond ervoor met een van je medespelers (wenst anoniem te blijven, want zo is Sven, en dat respecteren wij natuurlijk) gaan zuipen tot diep in de nacht. Dan kan je het woord ziekte natuurlijk niet meer in de mond nemen. Een chronisch gebrek aan karakter, doorzettingsvermogen. Maar vooral een gebrek aan alcoholisme. En dat is in dit elftal wel een vereiste. Anders hou je het nooit lang vol. Saillant detail is dat zijn ouders wel vrolijk langs de kant stonden. Zij hadden gehoord dat Adje vorige week een puike partij had gespeeld en wilde dit wel eens met eigen ogen zien. “Niet dat ik het niet geloof of zo hoor maar thuis heeft Kevin soms wel moeite om niet een sliding te maken in de woonkamer of een bodycheck in de badkamer als hij zijn moeder tegenkomt” aldus Hans S. Dus de verhalen dat Kevin een goede partij hadden gespeeld leek mij sterk”aldus Hans. En nu blijkt dat hij ook nog eens niet kan drinken. Ja dat zet je wel aan het denken. Niet kunnen voetballen, en niet kunnen drinken in een voetbalbierelftal. Dan kan je je afvragen of je op je juiste plek zit,”sluit Hans S af. Nou Kevin tot volgende week. 1 tip : vergeet je lange broek en jasje niet.. 

Dan over op het volgende mislukkelingetje. Jeroentje B. Hij ging een dagje met vader en ooms vissen. Gebruikelijk schijnt het dan te zijn dat ze heeeul veel drinken. Al jaren praat hij er met veel trots over. Onze Jeroentje. Wat hij dan wel niet drinkt op zo’n dag. Ohohoh niet normaal! Schrobbelaer, bacardi, Bier, jenever alles door elkaar in een moordend tempo. Ontzettend heldhaftig en stoer, Jeroen. Gelukkig was broer Walter er niet bij want die heeft al 51 botbreuken en scheuringen gehad dus het was tijd voor zijn tweelingbroertje Jerommeke. Na het visavontuur met alle alcohol is het gebruikelijk af te sluiten bij de griek voor een hapje en een jawel drankje natuurlijk. Wat een knotsgekke familie hoor ik u denken! Vissen, shotten en naar de griek op 1 dag. Wauw, daar doen normale mensen wel 3 dagen over. Al deze leuke dingen doen de “Burgertjes” gewoon op 1 dag. Wauw, wauw en nog eens wauw. Helaas is ook hier weer gebleken dat Jeroens drink kwaliteiten evenredig lopen met de voetbalvorm. Er is niets meer van over! En zodoende was Jeroen niet meer zo helder van geest en had een zeer innige relatie met de paal tot gevolg. Hij had een fikse wond op de ellebogen. “Hij heeft het altijd al achter de ellebogen gehad” zegt vrouw Tamara. Ik vind het niet toevallig hoor dat hij uitgerekend op zijn elleboog valt, briest ze verder. Die jongen kan echt helemaal niks. Na drinken, voetballen, op tijd thuis zijn, afwassen en klussen valt nu dus ook fietsen al af. Wat een klootviool man. Het is dat hij een goeie baan heeft, aldus InsTamara. 

Gelukkig hadden we ook een aantal herintreders. Zoals Reiniertje. Hij had vandaag geen verjaardag. De Ikea hoefde ook niet bezocht te worden. Er was geen marktje in de buurt en de tuin lag er ook goed genoeg bij om een voetbalwedstrijdje mee te kunnen doen. Namens de gehele selectie (behalve Kevin, want die is ziek) zijn we je dan ook enorm dankbaar. Dankbaar dat je tijd kon vinden in je drukke schema om weer eens te ballen. We zullen dit nooit, maar dan ook nooit meer ver-ge-ten! (denk hierbij aan de stem van Rinus Michels en zeg die laatste zin nog eens). 

Ook Michel was vandaag weer eens aanwezig om het sterrenteam aan te vullen met zijn roemruchte kwaliteiten. Wat een injectie!! Als sambal in een soesje! Deze aanvulling vergeet je niet zo maar. Hier gaan we heel veel plezier aan beleven. Welkom terug Miesie! 

Over oude bekende gesproken: Ook Gokinho was weer eens bereid zijn ouwe teampje te helpen omdat we een aantal afzeggers hadden (want Kevin was ziek) . Gisteren had hij ook al gespeeld maar dat weerhield hem er niet van vandaag ons te versterken. Een groot gebaar van een grote man. Gokverdomme wat is dit lekker. Gokinho is back! Hierover later meer. 

Dan nog een smetje voor we over gaan na de wedstrijd. In voorgaande jaren hadden we een zeer sterkte supportersclan. Onder leiding van Ries van A. Hij nam het voortouw. Hij nam mensen mee. Zorgde voor sfeeracties, spandoeken, bedenken van liederen, opjuttten van de spelers. Noem het allemaal maar op. Niets was te gek voor Riesje van A. Maar lieve mensen vandaag was Ries van A gewoon afwezig. Gewoon niet present. EN dat kan opzich he. We hebben allemaal wel eens wat (Kevin was bijvoorbeeld heel ziek vandaag). Maar wat schetste onze verbazing. Die diknek staat wel gewoon bij 1 te kijken. Ohja??? Ja! De conclusie kan dus getrokken worden dat meneertje Ries van A zich een beetje omhoog gevallen voelt en niet meer naar 3 maar naar 1 gaat lopen te staan te kijken. Nee hier is het laatste woord niet over gesproken. Wat een vreselijk enge man. Laten we hopen dat hij na het zien van deze wedstrijd weer snel gewoon bij ons komt kijken. Daar waar hij hoort. Op laag niveau. Met slechte spelers. Op modderige achteraf veldjes. Met vieze shirts en slechte tegenstanders. Want daar hoor jij thuis, Ries van Andel. En nergens anders!!! 

Enfin, er werd ook nog gevoetbald vandaag en wel in de volgende samenstelling. Keepertje Pat onder de lat. Tussen de palen is bij Patje ook wel erg letterlijk trouwens. Achterin Arne, Niels, Wappie en Martin B. Op het middenveld Tak, Sven, Weyden en Stefan en voorin GOKINHO en Boy. 

De tegenstander was weer van een kaliber: EFKEGKV. Ter uitleg, waarschijnlijk niet nodig maar: Erg Fanatiek Kan Er Geen Klote Van. Ze waren al vroeg aan de warming up begonnen. Posititespel, inspeelvorm, afronden, sprinten. We hebben het allemaal gezien. Op de andere helft dan, even voor de duidelijkheid. Nee wij slenterden richting b veld. Meeste met een peuk op de lip. Andere met een tosti en sommige met Lepra en Aidsvoeten (noem geen namen iedereen kent Nick wel). De verhoudingen leken dus erg afwijkend. Maar toen de scheids floot voor de aftrap leek al snel dat hier niks van waar was. De tegenstander was niet best. Alleen de spits was een beetje snel maar de rest kon er eigenlijk niet bijster veel van. 

We kwamen dan ook vrij snel op voorsprong. Via een goede bal van Stefan kreeg Weijden de bal op zijn hoofd en kopte deze dan ook alleraardigst binnen. Bal lek. Maar wel 1-0. Een lekker begin natuurlijk! Doorpakken nu zou je zeggen. Maar niets is minder waar. Er kwam al heel snel een 1-1 op het bord. Wappie waande zich nog even op de kinderverjaardag en was vrolijk koffie, thee, taart en kadotjes aan het uitdelen achterin. De spits van Gesta leek jarig te zijn want hij pakte het kadotje van wappie met beiden handen aan. 1-1. Jammer, maar niks aan de hand! Kevin riep nog : Kom op jongens niks aan de hand. Ohnee dat was Kevin niet. Kevin was ziek. De arme knul. 

Niet veel later kwamen we via Gokinho wederom op voorsprong. Via zijn Gokje gokte hij de bal zo tegen de touwen. Weer een bal lek. Maar wel 2-1. We speelde vervolgens niet eens zo heel slecht en probeerde wel de vrije man te vinden maar helaas ook vaak te slordig en teveel balverlies. Maar niemand had verwacht dat het nog 2-2 zou worden. Het werd even teveel voor onze keeper Gillis. Een hoog balletje richting de 5 meter. Bij de meeste keepers kan je weer omdraaien en door naar de middelijn om aan te sluiten. Maar niet bij onze Tweety XXXXXL. Hij riep wel keurig keeeperrrrrrr maar vervolgens stompte hij de bal volledig mis en kreeg de spits de bal voor de voeten. 2-2 dus. Oei oei. Zonde hoor. Maar het is wel een enorm leuke jongen om erbij te hebben. Bedankt Patrick dat je onze vriend wilt zijn. Vooral Kevin is hier heel blij mee. Want als je ziek bent is het altijd fijn als een vriend een arm om je heen slaat en liefkozend zegt: DRINK DAN NIET LAMLUL ALS JE ER NIET TEGEN KAN!! Want zo’n jongen is onze Patrick natuurlijk wel. De schat! 

Gelukkig kreeg voor rust onze nieuwste aanwinst Gokinho het nog even op de heupen.Aanwinst hoor ik u denken? Jazeker!! Na gisteren is Gokinho weer toegevoegd aan onze sterrensquad. Een ongekende aanwinst met garantie op goals, acties, solo’s en natuurlijk sensatie. Zo ook nu de 3-2 was er een van grote schoonheid. Hij kreeg de bal van Martin mooi aangespeeld en draaide 2 Gestanowitzjes dol en schoot de bal genadeloos hard in de verre kruising. 3-2! Niet veel later was het rust. 

In de rust moest meesterbrein Nick alias de mislukte bever even goed nadenken wat te doen en stond minuten lang voor zich uit te staren. Het was duidelijk teveel voor hem. Op dit moment moesten er knopen worden gehakt. Geen hout gegeten, knopen hakken! Tak was zo vriendelijk de zelfkennis weer eens in te schakelen en lekker even te wisselen. Iedereen weet wel dat hij de laatste jaren alleen nog mee mag doen omdat hij wel eens wat regelt en de verslagen wil schrijven want niemand anders wil doen. Corne kwam Tak vervangen op de linkshalf plaats. Sjoerd verving Niels.Verder geen wijzigingen. 

In de tweede helft duurde het vrij lang voor we tot scoren kwamen. De eerste 10 tot 20 minuten hadden we zeker het beste van het spel maar kwamen niet tot scoren. Dit had als voornaamste reden dat Stefan deze kansen kreeg. En zoals hij zelf zegt is hij nu de Nederlandse Tadic. Koning van de assist. De enige vergelijking die wij zagen waren zijn neus, zijn huidige vorm en de kennis van de Nederlandse taal. Maar dat geheel terzijde. Oh trouwens even tussendoor: Kevin was vandaag afwezig. Hij was helaas ziek. 

Een dubbele wissel werd doorgevoerd door Ceta zelf. Hij en Michel kwamen er in voor Boy en Stefan. Even druk zetten om die 4e erin te prikken en de brabanders uit de illusie te halen dat er hier iets te halen viel. Helaas is het door niemand gezien wie de 4 en 5-2 gemaakt hebben. Uw verslaggegever was even druk bezig met de ballen die Corne voor de pot wilde slingeren uit de bosjes te halen en de rest van de mensen wilde maar niks zeggen over de doelpuntenmaker van de 4 en 5-2. Helaas zal dit dus een Mysterie blijven. Hoe dan ook, de stand is 5-2 er is geen vuitje aan de lucht. 

Met nog een kwartier op de klok was het Sjoerd die moest afhaken wegens hamstring klachten. In de rust nog door aantal spelers er aan herinnert dat warmlopen niet een slecht idee was. Maar Sjoerdje wilde er niet aan geloven. “Iemand met mijn lichaam heeft warmlopen in principe niet nodig. Van een broodje smeren of afdrogen zweet ik in principe ook al. Dan weet je dat warmlopen onzin is” aldus Sjoerdje. Na een aantal goede inspeelballen en welgekend 1 sprint was het dan toch zover. Hij hoorde een knak. En het was niet zijn teen. Althans dat denkt hij. Zijn tenen kan Sjoerdje al een tijdje niet meer zien. Maar hij vermoed dat het de hamstring was. Eruit dus. Tak verving Sjoerd. Weyden ging linie naar achter en zo werd het laatste kwartier nog volgemaakt. Het beste was er bij iedereen wel van af. Maar toch was er nog een fraai toetje. Een aanval over vele schijven werd uiteindelijk door Tak binnengeschoten. Goed voorbereidend werk van Sven en Gokinho maakte het zo eenvoudig dat zelfs Tak niet kon missen. 7-2. Een prachtige uitslag natuurlijk!

In de kleedkamer werd dan ook flink gefeest. Niet alleen was er een wijnproeverij onder leiding van Wijnier en Sinned Slow ook was er een journalist ingevlogen en kwam er een DJ van wereldnaam. Dj SPATify. De beat spatte tegen de muur aan. De mensen waren door het dolle heen. Hoe kan een DJ van zo’n formaat bij Dubbeldam draaien. “Ik ben ondanks al het succes altijd mezelf gebleven, zegt Dj Spatify. Dubbeldam is gewoon een prachtige club waar de sfeer echt Spat-on is. Daar wil je onderdeel van zijn”, aldus de DJ. Het ging nog door tot in de laatste uurtjes met hits van Spatrick Swayze, cabaret van Spatrick Laureij en ook kwam Spatrick Kluivert nog even een drankje doen. Het was een knotsgekke zondagmiddag. Maar laten we vooral ook stilstaan bij hen die er niet bij konden zijn. Kevin. Kevin was ziek. Doodziek. Gelukkig hebben we inmiddels weer contact met hem en het gaat langzaam aan beter. Maar hij was goed ziek. Dit gun je niemand. Behalve Jesper dan. 

Volgende week spelen we trouwens weer thuis! 11:00. Benieuwd op Ries van A er is. Zonder hem is het toch anders. Heel anders. We kunnen alleen maar hopen dat hij snel weer zichzelf is. Ook Pietertje kunnen jullie volgende week weer zien vlammen aan de zijlijn. Want Pietertje Prada is tegenwoordig aan de zijlijn te bewonderen. Wat een ongekende luxe. Hoe dan ook. Tot volgende week! Wees op tijd want op is op en weg is weg. “EN ziek is ziek”, roept Kevin nog even. 

De perschef Dubbeldam 3 

 

Related Articles