Selecteer pagina

Gatenkaas breekt Virtus op

Gatenkaas breekt Virtus op

Evenement: eerste training 1 augustus 2020 om 11.00 uur

PosClubGGDPts
1153238
2153136
3152334
4152128
515626
615424
715-521
814-216
915-1716
1015-1313
1115-2511
1216-1410
1316-415

 

Gatenkaas breekt Virtus op
Het is nu ook op het veld een rommeltje bij Virtus dat in een helft vijf tegengoals krijgt. Vooral bij balverlies is het een warboel.

De makers van gatenkaas zullen zich niet prettig voelen bij de vergelijking van hun product met de defensie van Virtus. Het zijn wel heel veel gaten en het is maar erg weinig kaas, zeker gistermiddag na rust. Dubbeldam kwam op bezoek en slachtte de thuisclub in de tweede helft af. ,,We zijn allemaal mensen, geen robots”, zo probeerde Siva Ken Aigbosuria zijn spelers nog te beschermen. ,,Iedereen heeft weleens een slechte dag.”

Virtus kan voor de komende wedstrijden maar beter eens een andere thee proberen. Waar het in de eerste helft al weinig liet zien, was het na rust vanaf de eerste seconde helemaal erbarmelijk. In 45 minuten tijd veranderde de score van 0-0 in 0-5. ,,Als we de gemaakte afspraken niet nakomen, kan je dit verwachten”, oordeelde de trainer. Zijn ploeg, die in de eerste periode van dit seizoen toch uitblinkt in het veelvuldig maken van doelpunten én het incasseren van tegengoals, creëerde nu zelf geen enkele kans. De Zevenbergenaren waren het dichtstbij een treffer toen Dordtenaar Kjeld Koster de bal op zijn eigen lat ramde. Een vrije trap van Danny Oomen werd nog weggetikt door de Dubbeldamse doelman Roy de Graaf, maar daar bleef het bij. Een rampzalige middag voor de blauw-witten.

In de tweede helft maakte Hakim Mperanyi zijn opwachting. Als toeschouwer wil je de 18-jarige aanvaller het liefst zelf de bal schenken. Toegegeven, zijn rendement is nog niet hoog genoeg, maar het talent is een lust voor het oog. Hij stookte direct het vuurtje op en kreeg het aan de stok met een tegenstander, liet een paar mooie acties zien en gaf voorzetten waar de spitsen van Virtus al een uur op zaten te wachten. Hij leek nog een assist bij te kunnen schrijven, maar Omer Kucuk miste van dichtbij.

Vriendjespolitiek

Mperanyi, die de gatenkaasmetafoor gebruikte voor zijn eigen ploeg, neemt geen blad voor de mond. ,,Misschien kent u me wel”, suggereert hij beleefd. De afgelopen jaren speelde hij in de jeugd van NAC, hij schopte het tot het oudste jeugdteam. ,,Maar daar stopte het, vriendjespolitiek”, klinkt het vol wrok. Bij Virtus, waar hij begon met voetballen, hoopt hij speelminuten te maken in het seniorenvoetbal. ,,Ik snap er helemaal niks van dat ik op de bank moest beginnen. Dat vind ik echt heel frustrerend, ik ben een speler die het verschil kan maken.”

Ondertussen rommelt het op bestuurlijk niveau binnen de club. Voorzitter Rien van Venrooij stopte begin vorige maand na een incident waarbij hij zou zijn uitgescholden. Bijna het gehele restant van het bestuur gaf er tijdens een ledenvergadering enkele weken geleden de brui aan. Zij eisen van de jongere generatie dat die opstaat en de handen uit de mouwen steekt. Hierdoor wordt Virtus nu geleid door een 75-jarige interim-secretaris en een bestuurslid kantinebeheer. Aigbosuria probeert zich daarvan af te sluiten. ,,Ik vind het vervelend, maar richt me op mijn ploeg.”

De Zevenbergenaren willen graag bovenin de derde klasse eindigen. Mperanyi gelooft heilig in die doelstelling. ,,Honderd procent, daar zijn wij goed genoeg voor.”

0Virtus

5Dubbeldam

Zondag derde klasse B
Bron: BN de Stem

Dubbeldam 1 nieuws

Niet constant genoeg

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis...

Lees meer

Volg Dubbeldam op social media

Op onze social media kanalen vind je live video’s, foto’s en ook updates van live verslagen op deze website. Volg ons ook en mis niets van deze leuke teams.