Selecteer pagina

In de rubriek ‘oog in oog’ blikken we vooruit op een van de wedstrijden in het West-Brabantse amateurvoetbal. Dit weekeinde aandacht voor de derby UVV’40 – Bavel.

De koploper tegen de de degradatiekandidaat. Normaal gesproken bij voorbaat een uitgemaakte zaak. Hoe anders is dat bij de burenruzie tussen Ulvenhout en Bavel. ,,De trainer vond al dat de naam UVV’40 te vaak viel”, vertelt Bavel-verdediger Nick Burgers. ,,Want ja, we hebben het inderdaad over deze wedstrijd. Die leeft. Je wordt door iedereen aangesproken. Mensen kijken er naar uit.”

In Ulvenhout, plaats van handeling morgen, is dat niet anders. ,,Van Bavel wil je écht niet verliezen”, aldus Tim Heestermans, speler van de thuisploeg. ,,De wedstrijden tegen Gesta zijn ook belangrijk voor ons. Maar dat is vriendschappelijk. Bavel, dat is haat en nijd.”

Het wordt er met de paplepel ingegoten in de dorpen. ,,Die wedstrijden tellen. Dat was in de jeugd al zo”, herinnert Heestermans zich. Burgers kan dat bevestigen. ,,Iedereen die zijn hele leven bij Bavel speelt, weet dat de club anti-Ulvenhout is. En de jongens van buitenaf weten inmiddels ook hoe het werkt.”

Zelfs buiten het veld moest Burgers niets van Ulvenhout hebben. ,,Als jongens van UVV bij ons in het dorp de kroeg binnenkwamen, gingen we niet gezellig een biertje drinken. Dan zei je dat ze terug moesten naar hun eigen dorp.”

Stand

Enkel het bos en de bult scheiden UVV’40 en Bavel van elkaar, maar op de ranglijst leven de ploegen momenteel mijlenver van elkaar vandaan. Bavel heeft de beste papieren voor een overwinning. ,,De stand liegt niet en we weten hoe het is om daar te winnen”, kijkt Burgers hoopvol uit naar zondagmiddag. ,,Bavel had vorig jaar al een goede ploeg en ze zijn alleen maar beter geworden. De enige manier om ze te verslaan is alles te geven en hopen dat het een beetje meezit”, reageert Heestermans.

Ondanks dat de ‘Bosuilen’ het in de competitie moeilijk hebben en de ploeg kampt met een gebrek aan scorend vermogen geeft Heestermans op voorhand niet op. ,,Bavel kan een tot op het bot gemotiveerd UVV verwachten. We zullen er een vechtwedstrijd van maken.”

Daar zullen veel ‘Bavianen’ getuige van zijn. Vorig seizoen waren er meer supporters vanuit Bavel naar sportpark Jeugdland gekomen dan vanuit Ulvenhout. ,,Zo’n 200 man stond er van onze club, met fakkels”, vertelt Burgers. ,,Dat is mooi om mee te maken.”

Bron: BN de Stem