Selecteer pagina

Fred Koster

Fred Koster

Diepbedroefd en verslagen hebben wij kennisgenomen van het overlijden van

FRED KOSTER

Na een kort ziekbed overleed hij vandaag op de leeftijd van 70 jaar.

 

Twee periodes was Fred Koster hoofdtrainer van Dubbeldam. In 1998 werd hij met zijn team na een zware strijd met RCD toch nog kampioen.
Tijdens dit seizoen werden de doelpalen bij beide verenigingen omgezaagd wat de spanning alleen nog maar verder opvoerde. Uiteindelijk kon de kampioensvlag aan de Schenkeldijk aan de top en werd er massaal naar RCD-trainer De Wit gezwaaid.
In 2012 werd hij opnieuw hoofdtrainer bij Dubbeldam samen met Roy de Bruin.
In het eerste en tevens jubileumjaar wisten zij na een moeizame start toch de tweede periodetitel te pakken, maar strandde de weg naar promotie tijdens de nacompetitie tegen Irene’58.
Een jaar later keerden enkele spelers terug op het oude nest en kwamen vrienden mee. De trainers wisten er een hecht collectief van te smeden en al in april kon het kampioenschap gevierd worden.
Het volgende seizoen in de derde klasse werd eveneens succesvol afgesloten met een kampioenschap dat gevierd kon worden na een ruime zege op Groen Wit in Breda.
In de tussenliggende periodes had Fred met veel succes ook jeugdteams onder zijn hoede.
Een aantal huidige selectiespelers werd onder zijn leiding kampioen in de hoofdklasse met de C1 en voor het eerst kwam een jeugdteam van Dubbeldam uit in de derde divisie.
Enkele jaren was hij ook jeugdcoordinator en probeerde met een externe docent ook de jeugdtrainers van Dubbeldam verder op- en te begeleiden.
Op feestavonden was Fred altijd onopvallend maar wel genietend van de club aanwezig.

Bovenal was hij de trotse vader van Kjeld en Sven. Beiden hebben hun hele jeugd bij Dubbeldam gevoetbald en spelen nog altijd in de senioren.
Wij danken Fred voor zijn inzet gedurende vele jaren voor onze club en zullen zijn verdiensten nooit vergeten!

Wij condoleren zijn vrouw Iet, Kjeld en Sven en wensen hen heel veel sterkte in deze moeilijke en zware tijd.
Alle kracht gewenst om dit grote verlies een plek te geven en wellicht kunnen wij hierbij helpen.