Selecteer pagina

Dennis Stam

Dennis Stam is op zijn zevende begonnen met voetbal. Hij heeft tot aan het tweede senioren team altijd bij Oranje wit gevoetbald, Vanaf de F2 altijd in de selectie gespeeld tot aan de senioren. Daarna is hij overgestapt naar VV Dubbeldam. Met meerdere vrienden tegelijk de overstap gemaakt en nu speelt hij voor het zevende jaar in het eerste van Dubbeldam.

 

Het seizoen is al een tijdje gestopt en iedereen mist natuurlijk het spel en de gezelligheid na en voor de wedstrijd. “Zelf vind ik het niet leuk, het is een onderdeel van je leven en zeker de sfeer en de hele week trainen naar de wedstrijden toe mis ik. Ik begrijp het overigens wel maar het is helaas niet anders.”

De spelers van VV Dubbeldam zijn de competitie goed gestart op de derde plaats met 3 punten achterstand op de eerste plaats met een wedstrijd minder. “Wat wel positief is aan de corona is dat we toch een redelijk aantal spierblessures hadden en die hebben nu de tijd om weer te herstellen zodat we dadelijk met een volledige selectie de competitie kunnen herstarten.”

Dennis Stam deed voor de corona break al veel om fit te blijven. “Aangezien ik niet meer de jongste ben en helaas een hele beperkte aangeboren lenigheid heb. Doe ik naast de voetbal veel rek oefeningen om spierblessures te voorkomen. Conditioneel doe ik weinig naast het voetbal. De eerste weken met Corona hebben we nog getraind in kleinere groepjes maar de afgelopen 3 weken vooral voor mezelf gelopen.”

Als tips en tricks om zelf fit te blijven heeft Dennis Stam het volgende. “Vooral niet te ongezond proberen te leven en te blijven bewegen. We hebben in principe tot 3 weken geleden gewoon doorgetraind 3 keer per week. Daarna hebben we vanuit onze fysio Rob Kanters een loop schema gekregen en wat kracht oefeningen.”

Dennis Stam denkt en hoopt dat de competities vanaf Januari weer gaan starten. “Wel zonder publiek denk ik en gesloten kantines maar voetballen gaan we weer! Daarnaast verwacht ik van ons team dat we mee kunnen doen om promotie. Door direct kampioen te worden of eventueel nacompetitie. Verder verheug ik me ook op de leuke derby’s die we nog gaan spelen tegen RCD, EMMA en Dordrecht amateurs. Het is te hopen dat we zo snel mogelijk weer als vanouds kunnen voetballen met publiek en sfeer.”

bron: voetbaljournaal.com

Volgende wedstrijd