Selecteer pagina

AMATEURVOETBAL Nog even eten halen voor zijn vriendin liep bij ZIGO-aanvoerder Tim de Bont uit op een persoonlijke domper. Hij brak zijn sleutelbeen na een ongelukkige val van zijn fiets.

Als Tim de Bont (22) zaterdagavond terugkeert in Tilburg van de wedstrijd FC Twente tegen Willem II (0-1), besluit hij nog even langs de McDonald’s te gaan. ,,Voor mijn vriendin. Zelf haal ik daar bijna nooit iets.” Ook wil hij verstandig zijn door na Willem II lekker naar huis te gaan in plaats van te gaan stappen. ,,Niet omdat het bij Willem II niet gezellig was, hoor. Ik wilde fit zijn voor de wedstrijd van de volgende dag en mijn vriendin zou bij mij slapen. Ik besloot nog even snel langs te gaan en wilde daarna naar huis.”

Op de terugweg gaat het mis, nota bene door zijn eigen ijver. ,,Ik wilde harder fietsen”, aldus De Bont. ,,Op het moment dat ik, met de zak fastfood in de ene hand, mijn versnelling met mijn andere hand wilde verzetten, viel ik.”

Zijn sleutelbeen is gebroken, zijn linkerbovenarm ligt nog open. ,,Ik fietste op eigen kracht naar huis en wist meteen dat voetballen hem niet ging worden.” De Bont is die nacht nog naar de huisartsenpost gegaan. ,,Daar zeiden ze meteen dat het gebroken was. Ik baalde echt enorm, vooral omdat ik nog niet weet hoe lang ik niet mag voetballen.”

Op het moment dat ik, met de zak fastfood in de ene hand, mijn versnel­ling met mijn andere hand wilde verzetten, viel ik.

Tim de Bont

Op de schop

Als het met rust kan herstellen, duurt zijn herstel een paar weken. Voor de Tilburger en het jonge ZIGO is het extra vervelend. Door het vertrek van veel ervaren selectiespelers bestaat het eerste elftal dit seizoen vooral uit jonge jongens. De Bont is een ‘ervaren’ kracht en wordt aanvoerder. ,,Er is veel gebeurd”, gaat hij verder. ,,Vorig seizoen kwam ik onder coach Ercument Metin in de winterstop vast bij het eerste. Het eind van het seizoen naderde en ik was gewend geraakt aan alles. Toen ging de selectie op de schop.”

Ondanks alle perikelen is De Bont trots dat hij de aanvoerdersband draagt. ,,Toen de selectie werd gevormd, zag ik het al een beetje aankomen. Al is het niet zo dat alleen ík iets te zeggen heb”, vindt De Bont bescheiden. Ook denkt hij er geen moment over na om de club te verlaten. ,,Het klinkt cliché, maar ik ben een jongen van de club en speel hier al heel mijn leven. Het is niet ideaal dat veel spelers weggingen, maar ik denk positief, kijk graag vooruit en denk in oplossingen.”

Handhaving

De Bont weet dat de doelstelling halen – handhaving in de derde klasse – een lastige opgave wordt. ZIGO heeft één punt uit vijf duels en punten pakken wordt een flink karwei. ,,Als het ons lukt om ons direct te handhaven, hebben wij het ongelooflijk goed gedaan”, vervolgt hij. ,,Lukt dat jammer genoeg niet, dan bouwen we in de vierde klasse verder.” De ontwikkeling van ZIGO en de sfeer staan voorop, meent De Bont. ,,We doen ons best en het is er gezellig. Dat laatste vind ik belangrijk.”

Nu zal hij zijn team op wedstrijddagen vanaf de zijlijn ondersteunen. ,,Ik wil er ook op donderdag bij zijn. Zodra de dokter zegt dat ik weer wat mag doen, doe ik dat meteen. Als is het maar met een rondo meedoen of wat rondjes lopen.” Dan zal De Bont zich dolgelukkig voelen. ,,Ik ga in ieder geval geen McDonald’s meer halen.”

Bron: BD.nl