Selecteer pagina

FC Blankenburg

FC Blankenburg

ALGEMENE INFORMATIE

NaamFootball Club Blankenburg
Opgericht5 juni 1967
PlaatsRozenburg
ComplexSportpark Oost
CompetitieDerde klasse zondag (2018/19)

Tenue:

Shirt: rood met witte mouw
Broek: wit
Sokken: rood

Historie

FC Blankenburg (Football Club Blankenburg) is een op 5 juni 1967 opgerichte amateurvoetbalvereniging uit Rozenburg, Nederland. De thuiswedstrijden worden op Sportpark Oost gespeeld.

Het standaardteam van de club komt uit in de Derde klasse zondag (2018/19).

De naam verwijst naar het dorp Blankenburg, een voormalig dorp op het eiland Rozenburg. Het dorp verdween door de aanleg van Europoort, een uitbreiding van het Rotterdamse haven- en industriegebied.

In het seizoen 2011/12 kwam de club nog uit met een standaardelftal in de Vierde klasse zondag. In het seizoen 2014/15 speelt het eerste team in de Reserve 7e klasse zondag van het district West-II. Vanaf het seizoen 2014/15 heeft deze vereniging ook jeugdteams.

In het seizoen 2016/17 begon de club weer met een standaardelftal. Bij de competitiestart verloor FC Blankenburg op eigen veld met 0-28 van SVV. In februari 2017 besloot de KNVB FC Blankenburg uit de competitie te halen. De aanleiding hiervoor was een vechtpartij in de wedstrijd tegen Steeds Hoger

Resultaten FC Blankenburg

Afgelopen seizoen

Na 6 jaar zonder competitievoetbal begon FC Blankenburg afgelopen seizoen in de vierde klasse. Mede door 4 strafpunten eindigde de ploeg als tiende. Van de 20 wedstrijden werden er 4 gewonnen, 1 gelijkgespeeld en 15 verloren. Na aftrek van de strafpunten bleven er toen nog 9 punten over met het veelzeggende doelsaldo van 37 voor en 104 tegen.

Bekertoernooi

Ook in het bekertoernooi dit seizoen stonden de wedstrijd garant voor veel doelpunten alleen niet in het voordeel van FC Blankenburg. De  eerste bekerwedstrijd tegen donderdag derdeklasser Erasmus ging met 10-0 verloren.
De tweede bekerwedstrijd op eigen terrein tegen eveneens zondag derdeklasser HMSH ging met 0-13  verloren.

Competitie

Ook in de competitie heeft de ploeg uit Rozenburg het erg zwaar. In de openingsronde werd met 0-16 verloren van de studenten van Taurus. Een week later lukte het FC Blankenburg niet een team op te stellen. Dit kwam ze op 3 strafpunten te staan en de wedstrijd tegen sv Charlois wordt later deze maand ingehaald. Afgelopen zondag wisten de mannen van FC Blankenburg de schade te beperken en zelfs te scoren. Uiteindelijk ging de uitwedstrijd tegen Pretoria R nog met 1-7 verloren

MONSTERNEDERLAAG FC BLANKENBURG     FC BLANKENBURG – TAURUS