Resultaten

Club1e Helft2e HelftDoelpuntenUitslag
Dubbeldam 1134Win
SEP 1011Loss

Het duel van afgelopen zondag stond voor Dubbeldam vooral in het teken van de voorbereiding op de promotiepoule die over enkele weken gaat beginnen. Tegenstander SEP daarentegen moest winnen om plaatsing voor deze elitegroep in eigen hand te houden.
Toch was daar in de beginfase niets van te merken. Dubbeldam was heer en meester en SEP trok zich terug op eigen helft. De Delftenaren kwamen slechts zelden over de middenlijn. Zoals gezegd had Dubbeldam veel balbezit, maar wisten moeilijk kansen te creëren.

Toch kon de 1-0 niet uitblijven en net als vorige week was middenvelder Jordy Wouters de doelpuntenmaker. Hij had direct de smaak te pakken want niet veel later haalt hij weer verwoestend uit. Dit keer treft hij de lat en schiet Sven Weijts in de rebound net naast.

Halverwege de eerste helft komt SEP iets beter in de wedstrijd, maar verder dan een zwak schot komt de ploeg niet. Maar het was wel het moment dat de wedstrijd iets meer in evenwicht kwam. Aan de andere kant wordt Dubbeldam in korte tijd een paar keer dreigend naar wordt het regelmatig afgevlagd vanwege vermeend buitenspel.

Een corner van SEP die niet gevaarlijk is, leidt wel de counter in. Jerry van Ingen breekt razendsnel uit en levert de bal op maat bij onze topschutter Dennis Geschiere. Helaas schiet hij de bal net naast.
Aan het eind van de eerste helft wordt het spel van Dubbeldam rommeliger. Toch staat Jerry van Ingen aan de basis van weer een grote Dubbeldam kans. Na fantastisch voorbereidend werk van onze snelle aanvaller legt hij de bal op Jordy Wouters. Maar ook hij schiet helaas net naast.

Op slag van rust krijgt Rory van der Weijden nog een gele kaart en dat is erg spijtig met het oog op de kampioenspoule

Dubbeldam komt niet geconcentreerd uit de kleedkamers na de rust. Daar maakt SEP gebruik van en snel na de onderbreking, zelfs zo snel dat vele supporters ‘m gemist hebben scoort SEP de gelijkmaker. Zij krijgen zelfs de kans op voorsprong te komen, maar een vrije trap van net buiten de zestien gaat net over en een grote kans schieten ze naast.

Dubbeldam laat zich ook gelden. Dennis Geschiere schiet een vrije trap snoeihard op de onderkant van de lat en deze stuitert op de doellijn terug het veld in, dus helaas geen treffer.

Jim Voll komt voor Sven Weijts die net hiervoor een gele kaart heeft gekregen en niet veel later krijgt Dennis Geschiere ook het gele kartonnetje voorgehouden.

Halverwege de tweede helft is het toch Dubbeldam dat heel verdiend op een voorsprong komt. Damian Pomper rondt een prachtige aanval van Dubbeldam af 2-1. Enkele minuten later krijgt SEP weer een superkans om wederom op gelijke hoogte te komen. Robin van Dijk zorgt dat zijn ploeg op voorsprong blijft.

Dennis Geschiere pikt ook deze middag zijn doelpuntje mee en staat na 12 competitiewedstrijden op maar liefst 17 treffers.
Zo’n 10 minuten voor tijd komen Marlon Springvloed en de debuterende Mika Gutierrez voor Jerry van Ingen en Damian Pomper.

Dat wat Marlon vorige week net niet lukte, doet Mika Gutierrez wel. Koud twee minuten staat hij in het veld en scoort gelijk de 4-1 waarmee de wedstrijd definitief beslist is.
Het is om geweldig trots van te worden om te zien hoe onze jeugdige talenten worden opgenomen in de selectie en direct zo goed meespelen. Vorig jaar kreeg hij in het tweede bij Paul Wols al regelmatig de kans aan het senioren niveau te ruiken en dan nu zo debuteren in het eerste.
Fantastisch Mika!!

Voor Dubbeldam zit het eerste deel van de competitie er nu op. Omdat veel teams nog wedstrijden in moeten halen, heeft Dubbeldam twee competitie vrije weekenden. Daarna gaan we aan de promotiepoule beginnen met de zes beste teams uit de 3e klasse Q3. Dan zal de tegenstand een stuk sterker zijn, maar Dubbeldam heeft nog even om zich hier op voor te bereiden